Μια νέα στέγη για την κοινωνική κουζίνα «ο Άλλος Άνθρωπος»

Μια νέα στέγη για την κοινωνική κουζίνα «ο Άλλος Άνθρωπος»

Εκτιμάται πως καθημερινά θα επωφελούνται γύρω στα 250 άτομα από τις δραστηριότητες που θα λαμβάνουν μέρος στον καινούριο χώρο.

telep1

Sponsored Content

H κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος άνθρωπος» ετοιμάζει κάθε μέρα μαγειρεμένο φαγητό το οποίο και προσφέρεται δωρεάν σε όποιον το έχει ανάγκη, σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια δράση αγάπης και αλληλεγγύης η οποία ξεκίνησε το 2011 από τον  Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, που όπως λέει συχνά «το φαγητό είναι πιο νόστιμο όταν το μοιράζεσαι».

Πρόσφατα, προκειμένου να γίνει η ανακαίνιση και η κάλυψη των εξόδων ενοικίασης ενός νέου χώρου για την κοινωνική κουζίνα, η Teleperformance Greece προχώρησε σε μια σημαντική πρωτοβουλία ενίσχυσης.

Η Teleperformance Greece, η πρώτη και μεγαλύτερη εταιρεία, εξυπηρέτησης και διαχείρισης πελατών στην Ελλάδα η οποία συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα brands παγκοσμίως, αποτελεί σήμερα ένα από τα κορυφαία Multilingual Hubs στον κόσμο, υποστηρίζοντας πάνω από 140 αγορές σε 42 γλώσσες και διαλέκτους, με πάνω από 11.500 εργαζόμενους που προέρχονται από 109 χώρες.

Κλείσιμο
Έχοντας συμπληρώσει τρεις δεκαετίες αδιάλειπτης παρουσίας στη χώρα μας, και παρά τη διεθνή της ανάπτυξη, δεν έχει πάψει να επενδύει στην κοινωνία και τον άνθρωπο, υποστηρίζοντας μια σειρά κοινωνικών οργανώσεων και συμμετέχοντας σε εθελοντικές δραστηριότητες. Κύριος στόχος της είναι να υποστηρίξει πρωτοβουλίες που απευθύνονται στις πιο ευάλωτες ομάδες, που αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα και προάγουν την ισότητα. 

Έτσι, στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας και του πυλώνα Citizens of The World, συμμετέχει και υλοποιεί μια σειρά δράσεων με θετικό αντίκτυπο προς την κοινωνία, προκειμένου να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για το μέλλον. Μία από αυτές είναι η προσφορά στον «Άλλο Άνθρωπο».


Το φιλόξενο «σπίτι»
H εταιρεία ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου την ανακαίνιση και την παράδοση του χώρου που θα στεγάσει από εδώ και στο εξής την κοινωνική κουζίνα «ο Άλλος Άνθρωπος» στο κέντρο της Αθήνας, με στόχο να δημιουργήσει ένα καινούριο «σπίτι» το οποίο θα φιλοξενεί τις δράσεις του. Η ανακαίνιση ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2022 και ολοκληρώθηκε μέσα στον Μάρτιο, οπότε και ο χώρος ξεκίνησε και επισήμως τη λειτουργία του.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει αναλάβει πλήρως την κάλυψη των εξόδων ενοικίασης του σπιτιού για δύο έτη, με την προοπτική επέκτασης της συνεργασίας, ενώ ταυτόχρονα, μέσω του ανθρώπινου δυναμικού της, συμμετέχει ενεργά σε δράσεις εθελοντισμού, βοηθώντας έτσι έμπρακτα το έργο του.

Στόχος της πρωτοβουλίας αποτελεί πρώτα από όλα η ενίσχυση του έργου του «Άλλου ανθρώπου», τόσο μέσα από τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του χώρου για τους εθελοντές και τους επωφελούμενους, όσο και μέσα από την υποστήριξη και εθελοντική βοήθεια για χιλιάδες συνανθρώπους μας με την εθελοντική δράση των εργαζομένων της εταιρείας.

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Teleperformance Greece, Κωνσταντίνος Χαμαλέλης «Η κοινωνική προσφορά είναι στο DNA τόσο της εταιρείας μας, όσο και των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτήν. Θαυμάζουμε το έργο του Άλλου Ανθρώπου και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που πλέον αποτελούμε και εμείς αρωγοί για την ενίσχυσή του».


Έμπρακτη συνεισφορά
Καθημερινά, περισσότερα από 250 άτομα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων θα επωφελούνται από τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούνται στις νέες εγκαταστάσεις, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να ικανοποιήσουν τις επείγουσες ανάγκες τους, όπως παροχή γευμάτων και ειδών διατροφής, πρωτοβουλίες για άστεγους, και κοινωνικά φροντιστήρια, ώστε να διευκολυνθεί η κοινωνική και εργασιακή τους ένταξη.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «ο Άλλος Άνθρωπος», είπε σχετικά με την πρωτοβουλία στήριξης: «Όπως συμβαίνει σε όλες τις κοινωνικές δράσης, έτσι και η κοινωνική κουζίνα “ο Άλλος Άνθρωπος” έχει ανάγκη την έμπρακτη συνεισφορά και στήριξη ιδιωτών. Είναι πολύ σημαντικό που μια εταιρεία με το μέγεθος της Teleperformance στέκεται δίπλα στον Άλλο Άνθρωπο και, από σήμερα, στηρίζει το έργο μας τόσο με το ανθρώπινο δυναμικό της, όσο και με την οικονομική της υποστήριξη για τη λειτουργία του χώρου μας».

The new Home of Humanity for the Social Kitchen “O Allos Anthropos”
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης