Θεσσαλονίκη: Ραντάρ και «μπλόκα» της Τροχαίας στην Καλαμαριά μετά το σοκαριστικό ατύχημα - Βίντεο και φωτογραφίες

Θεσσαλονίκη: Ραντάρ και «μπλόκα» της Τροχαίας στην Καλαμαριά μετά το σοκαριστικό ατύχημα - Βίντεο και φωτογραφίες

Το τροχαίο που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα με το ΙΧ που μπήκε μέσα σε κατάστημα σήμανε συναγερμό στις αρχές - Πριν από 15 χρόνια στο ίδιο σημείο ένα αυτοκίνητο χτύπησε τον τότε 16χρονο μαθητή, Δημήτρη Αντωνίου και τον καθήλωσε σε αμαξιδιο -  Τι δηλώνει σήμερα στο protothema.gr

thessaloniki-arthrou3
Μόλις τρεις ημέρες έχουν περάσει από το τελευταίο σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε στην οδό Αδριανουπόλεως στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, όταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα, προσέκρουσε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε βιτρίνα καταστήματος και η "τρελή" του πορεία σταμάτησε μόνο όταν κατέληξε στους τοίχους του μαγαζιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεαροί επιβαίνοντες έκαναν «κόντρες» με τα αυτοκίνητά τους και λόγω μεγάλης ταχύτητας ο ένας οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα να μπει κυριολεκτικά μέσα στο κατάστημα. Βλέποντας το παρακάτω βίντεο ντοκουμέντο εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι ως εκ "θαύματος" δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που στο συγκεκριμένο σημείο σημειώνεται κάποιο τροχαίο ατύχημα καθώς πολλοί οδηγοί κινούνται με υψηλές ταχύτητες - πάρα το γεγονός ότι το όριο είναι 50 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Δείτε το βίντεο του ατυχήματος:

Θεσσαλονίκη: "Μπλόκο" της Τροχαίας στην Καλαμαριά μετά το σοκαριστικό ατύχημα


Χαρακτηριστικό παράδειγμα που αποτυπώνει ξεκάθαρα το μέγεθος του προβλήματος στο συγκεκριμένο σημείο, αποτελούν οι έλεγχοι που πραγματοποίησε η Τροχαία Θεσσαλονίκης το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης. Σε λιγότερο από μία ώρα, τουλάχιστον τέσσερις οδηγοί εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς που έστησαν μπλόκο με ραντάρ, να κινούνται με ταχύτητα άνω του επιτρεπόμενου ορίου, ενώ πολλοί ήταν οι οδηγοί μοτοσυκλετών που δεν φορούσαν κράνος.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, χαρακτήρισε το σημείο "δύσκολο" για την περιοχή και τη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι υπάρχει συνεχής συνεργασία με την Τροχαία. "Αυτό που κάνουμε στην Εθνικής Αντιστάσεως με τα παρκαρισμένα, το ίδιο κάνουμε κι εδώ, στο οποίο υπάρχει συνήθως υπερβολική ταχύτητα. Αυτό που έχουμε συζητήσει με τον διοικητή της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θωμά Γέρμανο, είναι ότι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα - αν όχι παραπάνω - θα υπάρχει εδώ Τροχαία για να κάνει καταγραφή υπερβολικής ταχύτητας με ραντάρ. Ευελπιστώ ότι θα συμμορφωθούν οι συμπολίτες μας και θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μία καλύτερη συνείδηση στους οδηγούς, για να μην θρηνήσουμε θύματα", τόνισε.

Θεσσαλονίκη: "Μπλόκο" της Τροχαίας στην Καλαμαριά μετά το σοκαριστικό ατύχημα (3)


Δημήτρης Αντωνίου: Πρέπει κάτι να κάνουμε

Κλείσιμο
Το τροχαίο που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα δεν είναι το μοναδικό, ωστόσο όλοι ελπίζουν πως θα είναι το τελευταίο. Πριν από 15 χρόνια, ένα αυτοκίνητο που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα στο ίδιο σημείο, έχασε τον έλεγχο και χτύπησε τον τότε 16χρονο μαθητή, Δημήτρη Αντωνίου, με συνέπεια να τον καθηλώσει σε αναπηρικό αμαξιδιο.

"Βρισκόμαστε στην στροφή της Αδριανουπόλεως, στην οποία 15 χρόνια πριν, μαθητής τότε, ένα αυτοκίνητο έτρεχε, ανέβηκε το πεζοδρόμιο και χτύπησε εμένα και τους δύο φίλους μου. Πριν και μετά από τη δική μου την περίπτωση έχουν γίνει πάρα πολλά, με πιο σοκαροστικο το τελευταίο τροχαίο που έγινε όταν με απίστευτη ταχύτητα το αυτοκίνητο μπήκε μέσα στο μαγαζί. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα γινόταν αν περπατούσε κάποιος άνθρωπος εκείνη την ώρα στο πεζοδρόμιο", ανέφερε ο Δημήτρης Αντωνίου ο οποίος βρέθηκε απόψε στο σημείο του ατυχήματος.

"Υπάρχει σχολείο λίγα μέτρα μετά από αυτή τη στροφή, κάποιοι δουλεύουν και κυκλοφορούν καθημερινά στο σημείο και πρέπει να γίνει κάτι. Αυτό το κάτι «αχνοφαίνεται» με την σημερινή παρουσία της αστυνομίας με τα ραντάρ. Δεν είναι ευχάριστο να σταματούν κόσμο, όμως δεν γίνεται να τρέχουμε με μεγάλες ταχύτητες, ενώ παραδίπλα υπάρχουν σχολεία και κυκλοφορούν οικογένειες. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη αλλά πρέπει να κάνουμε κάτι, δεν πρέπει μα περνούν τα χρόνια έτσι", τόνισε.

Θεσσαλονίκη: "Μπλόκο" της Τροχαίας στην Καλαμαριά μετά το σοκαριστικό ατύχημα (2)


Βίντεο και φωτογραφίες από το μπλόκο της Τροχαίας:

Θεσσαλονίκη: "Μπλόκο" της Τροχαίας στην Καλαμαριά μετά το σοκαριστικό ατύχημα (4)


thessaloniki__23_
thessaloniki__24_
thessaloniki__18_
thessaloniki__20_
thessaloniki__19_
thessaloniki__21_
thessaloniki__22_

Ειδήσεις σήμερα:

Λύσεις αναζητούν οι Αρχές για να παρακάμψουν την άρνηση της Πισπιρίγκου να αποκαλύψει τους κωδικούς της

Βροχές σήμερα στα δυτικά και βόρεια - Πάσχα με 25αρια

Φιλορώσοι αυτονομιστές λένε πως πήραν την Κρεμίμνα



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης