Θεσσαλονίκη: Αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις από το ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις από το ΑΠΘ

Με αποδοκιμασίες από μέλη φοιτητικών συλλόγων - Από νωρίς το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί, μετά και τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια, μπροστά από την κεντρική είσοδο της Σχολής Θετικών Επιστημών 

apthh
Με αποδοκιμασίες από μέλη φοιτητικών συλλόγων έγινε η αποχώρηση της αστυνομίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση των σημερινών εργασιών.

Από νωρίς το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί, μετά και τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια, μπροστά από την κεντρική είσοδο της Σχολής Θετικών Επιστημών - η οποία εχθές χρησιμοποιήθηκε ως "ορμητήριο" από άτομα που προκάλεσαν επεισόδια - αλλά και στον χώρο που οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν εργασίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης στον πρώην «Στέκι του Βιολογικού».

Αποχώρηση Αστυνομίας από το ΑΠΘ



Κλείσιμο
Από τις 10.00 μέλη φοιτητικών συλλόγων και παρατάξεων συγκεντρώθηκαν αρχικά μπροστά από το κτήριο Διοίκησης του ΑΠΘ και στη συνέχεια πλησίον της ΣΘΕ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο πανεπιστήμιο.

astynomia-apth__2_
astynomia-apth__4_
astynomia-apth__1_



Θυμίζουμε ότι χθες σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια τα οποία ξεκίνησαν μπροστά στη Σχολή Θετικών Επιστημών. Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που αντιδρούν στις εργασίες για τη κατασκευή βιβλιοθήκης στο πρώην «Στέκι του Βιολογικού», επιτέθηκαν με πέτρες, μάρμαρα και διάφορα αντικείμενα, προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στον χώρο του πανεπιστημίου προκειμένου να περιφρουρήσουν τις εργασίες. Μάλιστα, από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας αστυνομικός της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης όταν δέχτηκε πέτρα στο κεφάλι.

Σημειώνεται ότι, οι εργασίες στη βιβλιοθήκη θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Κοσμητείας του ΣΘΕ, η Σχολή θα παραμείνει κλειστή. "Το κεντρικό, το υάλινο και το κτίριο Βιολογίας θα παραμείνουν κλειστά για λόγους ασφάλειας μέχρι την Τρίτη 26.4.2022" αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση.



Ειδήσεις σήμερα:

Λέων: Στη Μαλένα δεν διαπιστώνεται ίκτερος που είναι βασικό εύρημα της ηπατικής ανεπάρκειας

Βανδαλισμοί, σκουπίδια και σκόνη στην Αγία Σοφία

Η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα: Μποτιλιάρισμα στις εξόδους της πόλης, σε Αττική Οδό και εθνικές οδούς προς Λαμία και Κόρινθο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης