Μπαράζ συλλήψεων για κροτίδες και βεγγαλικά σε όλη τη χώρα

Μπαράζ συλλήψεων για κροτίδες και βεγγαλικά σε όλη τη χώρα

Το τελευταίο 24ωρο κατασχέθηκαν πάνω από 7.000 είδη και συνελήφθησαν επτά άτομα 

Ikaria-veggalika
«Φουντώνει» σε όλη την Ελλάδα το παράνομο εμπόριο κροτίδων και άλλων βεγγαλικών εν όψει του Πάσχα, με την Αστυνομία να βρίσκεται σε εγρήγορση και να προχωρά σε συλλήψεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το τελευταίο 24ωρο κατασχέθηκαν πάνω από 7.000 είδη και συνελήφθησαν επτά άτομα σε διάφορες περιοχές.

• Στην Ικαρία, οι αστυνομικοί του τμήματος Αγίου Κηρύκου έκαναν έλεγχο στο σπίτι ενός Έλληνα και σε διάφορους χώρους κατέσχεσαν 1.452 βεγγαλικά διαφόρων τύπων, 65 φωτοβολίδες και 60 κροτίδες. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης προέκυψε η εμπλοκή ενός ακόμη Έλληνα και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα είδη πυροτεχνίας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου.
• Στην Πάτρα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας ένας Έλληνας μετά από έρευνα στην κατοικία του, όπου οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 1.105 πυροτεχνήματα και 599 κροτίδες. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας περί ειδών πυροτεχνίας.
• Σε άλλη περιοχή της Πάτρας, στο πλαίσιο της αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εντόπισαν έναν Έλληνα, του έκαναν σωματική έρευνα και βρήκαν στην κατοχή του 334 πυροτεχνήματα, 85 κροτίδες και πέντε ναυτικές φωτοβολίδες. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
• Οκτώ αυτοσχέδιες μεταλλικές οβίδες με εκρηκτική ύλη εντόπισαν αστυνομικοί του τοπικού τμήματος στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθοκάμπου στη Σάμο, στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη διακίνηση βεγγαλικών! Τα εκρηκτικά κατασχέθηκαν, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη για να ταυτοποιηθούν αυτοί που τα έκρυψαν.
Κλείσιμο
• Στα Καρδάμυλα και στο Βροντάδο της Χίου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφαλείας δύο Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα βεγγαλικά, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους 2.340 ο ένας και 158 κροτίδες διαφόρων τύπων ο άλλος.
• Στο Βαθύ της Σάμου, στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας εντόπισαν κρυμμένα σε δασώδη περιοχή δέκα κροτίδες διαφόρων τύπων και πέντε αυτοσχέδια μασούρια και διενεργούν προανάκριση.
• Σε ένα χωριό του Δήμου Ήλιδας, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας ένας Έλληνας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 49 κροτίδες.
• Έξω από το σπίτι του σε μια περιοχή της Βοιωτίας συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας Θηβών ένας αλλοδαπός, ο οποίος παρέδωσε 15 κροτίδες που κατείχε παράνομα με σκοπό να τις πουλήσει.
• Στην Ιθάκη, συνελήφθη από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος ένας Έλληνας, καθώς διαπιστώθηκε ότι διέθετε προς πώληση στο εμπορικό κατάστημά του 200 παιδικά αθύρματα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Λύσεις αναζητούν οι Αρχές για να παρακάμψουν την άρνηση της Πισπιρίγκου να αποκαλύψει τους κωδικούς της

Βροχές σήμερα στα δυτικά και βόρεια - Πάσχα με 25αρια

Φιλορώσοι αυτονομιστές λένε πως πήραν την Κρεμίμνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης