Οι Έλληνες cosplayers που μεταμορφώθηκαν σε κόμικ ήρωες

Οι Έλληνες cosplayers που μεταμορφώθηκαν σε κόμικ ήρωες

«Εισέβαλλαν» στον μαγικό κόσμο των κόμικ στο πλαίσιο της φετινής έκθεσης Comicdom

komik4
Είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας αλλά προτιμούν να μεταμφιέζονται σε σούπερ ήρωες. Στο πλαίσιο της φετινής έκθεσης Comicdom περίπου 20 άνθρωποι, μικροί αλλά και μεγάλοι, έφτιαξαν τα κουστούμια των αγαπημένων τους ηρώων και έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό Cosplay.


Comicon Athens 19/4/2022


«Ασχολούμαι με το Cosplay εδώ και 3-4 χρόνια αλλά αραιά και που αναλόγως τα event που γίνονται και μετά τον Covid μου έλειψε πολύ και είπα να το ξεκινήσω πάλι ζεστά», λέει μία διαγωνιζόμενη.

Κλείσιμο
H έκθεση Comicdom, πραγματοποιήθηκε φέτος στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και την πλατεία Κλαυθμώνος, παρουσιάζοντας πλήθος εκδηλώσεων, με το κέντρο της Αθήνας να φιλοξενεί ένα ανεπανάληπτο τριήμερο που ολοκληρώθηκε στις 17 Απριλίου. Ο Διαγωνισμός Comicdom Cosplay έγινε το απόγευμα της Κυριακής. Οι συμμετέχοντες από νωρίς φόρεσαν τα ευφάνταστα, χειροποίητα κοστούμια τους και περίμεναν υπομονετικά μέχρι την ώρα που θα ανέβουν στη σκηνή για να παρουσιάσουν το act τους.


«Μου αρέσει να υποδύομαι χαρακτήρες οι οποίοι είναι πολύ ευδιάθετοι επειδή μου ανεβάζουν κι εμένα τη διάθεση», σημειώνει μία άλλη νεαρή κοπέλα που φέτος συμμετείχε για πρώτη φορά σε διαγωνισμό Cosplay.

komik1


Διαλέγουν τους ήρωες που θα υποδυθούν με βάση τα χαρακτηριστικά που τους ταιριάζουν. Πέρα από χόμπι κάποιοι βλέπουν τους αγαπημένους τους κόμικ ήρωες σαν μία προέκταση του εαυτού τους.

«Αυτή είναι ομορφιά στο cosplay να υποδύεσαι χαρακτήρες με βάση χαρακτήρες που σου ταιριάζουν σκεφτείτε το είναι πολύ ωραίο», σημειώνει άλλος ένας διαγωνιζόμενος.

komik5


Οι στολές, στην πλειονότητα, ήταν χειροποίητες. Κάποιες πιο περίτεχνες χρειάστηκαν ακόμη και ένα χρόνο για τελειοποιηθούν.

komik7



Οι συμμετοχές για το Cosplay ήταν δεκάδες με νικήτρια της φετινής χρονιάς της Εκατερίνα Ζεργκάλοβα.

komik9




Τι είναι το cosplay;

Το cosplay, είναι παράσταση μίμησης με κοστούμια χαρακτήρων από διάφορα είδη τέχνης, συνήθως βιντεοπαιχνιδιών, κόμικ, μάνγκα ή άνιμε.

Πολλές φορές μπερδεύεται με τις απόκριες και το Halloween, ωστόσο δεν σχετίζεται με αυτά. Τα κοστούμια cosplay είναι υψηλής ποιότητας και τιμής, και θεωρούνται σπάνια και δυσεύρετα. Τα κοστούμια του cosplay αποτυπώνουν την κάθε λεπτομέρεια της φιγούρας από την οποία αντλούν έμπνευση, και χρησιμοποιούνται σε διαγωνισμούς και εκδηλώσεις, πολλές φορές ακόμα και για επαγγελματικούς σκοπούς.


komik8
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης