Μητέρα Ζακ Κωστόπουλου: «Δεν θέλουμε ούτε θανατική ποινή ούτε κρεμάλες»

Μητέρα Ζακ Κωστόπουλου: «Δεν θέλουμε ούτε θανατική ποινή ούτε κρεμάλες»

«Του φέρθηκαν με μίσος. Αυτά τα 3,5 χρόνια δεν ακούσαμε μία “συγγνώμη”», είπε η κυρία Ελένη Κωστοπούλου

eleni-kostopoulou1
Η μητέρα του αδικοχαμένου Ζακ Κωστόπουλου, Ελένη μίλησε στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού. Τα όσα είπε ήταν τόσο συγκινητικά που η παρουσιάστρια δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

«Ο εισαγγελέας έφτασε σε κάποια συμπεράσματα τα οποία για εμάς ήταν γνωστά αλλά θα ήθελα να ακουστούν. Ο Ζαχαρίας δεν μπήκε για να κάνει κανενός είδους ληστεία ούτε να κάνει κακό σε κανέναν. Ο λόγος που μπήκε παραμένει ανεξιχνίαστος. Δεν ήταν ένας άνθρωπος επικίνδυνος, βρισκόταν σε μια μη ήρεμη ψυχική κατάσταση, τρομαγμένος, συγχυσμένος. Του φέρθηκαν με μίσος. Αυτά τα 3,5 χρόνια δεν ακούσαμε μία “συγγνώμη”. Αυτοί οι άνθρωποι δεν πήγαν ούτε μία ώρα φυλακή. Μας βύθισαν σε ένα πένθος και μια οδύνη που θα διαρκεί για πάντα», είπε αρχικά η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου.

«Δεν θέλουμε ούτε θανατική ποινή ούτε κρεμάλες. Θέλουμε την ορθή κατηγορία για αυτό το γεγονός και τις ανάλογες ποινές. Έχουμε σταθεί με παραπάνω αξιοπρέπεια από όσο πρέπει και ίσως καμιά φορά νιώθω ότι αδικώ το παιδί μου αλλά αυτή είναι η ανθρωπιά μας. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς τους ανθρώπους πώς κατέγραψαν σκηνές ενός εγκλήματος και μετά πήγαν σπίτι τους και το έκαναν τι το βίντεο; Το έδειξαν στους συγγενείς τους; Δεν το έχω ποτέ αυτό το βίντεο. Έχω δει σκηνές σε ρεπορτάζ και παίρνω τα μάτια μου από την οθόνη. Δεν θα άντεχα να το δω για κανέναν άνθρωπο. Δεν μιλάω για έναν τέλειο άνθρωπο αλλά για έναν άνθρωπο της προσφοράς. Ο σύζυγός μου του έλεγε συνεχώς “Ζαχαρία δεν θα αλλάξεις εσύ τον κόσμο», πρόσθεσε η Ελένη Κωστοπούλου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjcj5sr0btk9)

Τέλος, η Ελένη Κωστοπούλου συμπλήρωσε: «Είχαμε αγωνία γιατί ζώντας στην Ελλάδα ξέρουμε τι σημαίνει να μην είσαι στρέιτ, αυτό σχεδόν συνεπάγεται μία μη ευτυχισμένη ζωή. Είχαμε πει στον Ζαχαρία να έρθει στην Αμερική που η ζωή είναι πιο εύκολη αλλά δεν ήθελε να αφήσει τους ανθρώπους που βοηθούσε. Κάποιος είπε ότι ο Ζαχαρίας δεν είχε πάρει αγάπη από την οικογένειά του. Δεν δέχομαι από κανέναν να κρίνει ενώ δεν μας γνωρίζουν. Τα παιδιά μου τα μεγάλωσα εγώ. Δεν τα κράτησε καμία γιαγιά, καμία θεία. Εύχομαι σε καμία οικογένεια να μην χαλάσει η σειρά, να φύγουν όλοι με τη σειρά που έχουμε γεννηθεί. Δίπλα από το όνομά του θα ήθελα να υπάρχει η λέξη “αγωνιστής” και “ελεύθερος”».

Ειδήσεις σήμερα:

Σαγκάη: Σε σύγχυση η κυβέρνηση, ως την Τετάρτη θα άρει το lockdown ενώ τα κρούσματα αυξάνονται


O Κρις Νοθ μετά το σεξουαλικό σκάνδαλο απειλεί ότι θα αποκαλύψει πράγματα που συνέβησαν πίσω από τις κάμερες


Μπακς-Μπουλς: Το double double του Γιάννη Αντετοκούνμπο από... ημίχρονο και οι Έλληνες του Fiserv Forum - Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης