Ηράκλειο: Στη φυλακή πατέρας που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη του επί πέντε χρόνια

Ηράκλειο: Στη φυλακή πατέρας που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη του επί πέντε χρόνια

Του αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό η καλή συμπεριφορά μετά την πράξη - Ο ίδιος δηλώνει αθώος και αποδίδει τις σε βάρος του κατηγορίες σε σκευωρία

viasmos-12
Με συνολική ποινής κάθειρξης οκτώ ετών τιμωρήθηκε ένας πατέρας από το Ηράκλειο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης μετά την καταγγελία της κόρης του για  την  κατ' εξακολούθηση σεξουαλική κακοποίηση της επί σειρά πέντε ετών, από την ηλικία των 12 έως των 17 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, το πρωτόδικο δικαστήριο είχε γίνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, ο πατέρας είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση 17 ετών, όμως είχε δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, αν και δέχτηκε ότι ο πατέρας τέλεσε τις αποδιδόμενες πράξεις, εντούτοις αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Ο ίδιος επέμενε ότι είναι αθώος και απέδωσε τις σε βάρος του κατηγορίες σε σκευωρία.

Η κοπέλα, η οποία σήμερα είναι 20 ετών, φέρεται να βρήκε τη δύναμη να καταγγείλει όσα ζούσε λίγο πριν ενηλικιωθεί. Φέρεται μάλιστα να κρατούσε και ημερολόγιο στο οποίο κατέγραφε τα όσα βίωνε.

Ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής κ. Γιώργος Καρούτσος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, συνιστά δικαίωση για την εντολέα του που έζησε τόση φρίκη μέσα στο ίδιο της το σπίτι και βρήκε το σθένος να «σπάσει» την σιωπή της και να αποκαλύψει όσα βίωνε από τον ίδιο της τον πατέρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Από 1ης Μαΐου τέλος στα πιστοποιητικά - Οι ανακοινώσεις Πλεύρη

Κορυδαλλός: Συνελήφθη στη Δυτική Αττική ο βιαστής της 17χρονης

Θετική στον κορωνοϊό η Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης