Πόλεμος στην Ουκρανία - Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν είναι στα καλά του ο Πούτιν

Πόλεμος στην Ουκρανία - Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν είναι στα καλά του ο Πούτιν

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος καταδίκασε για ακόμα μια φορά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λογική στα όσα πράττει ο Ρώσος πρόεδρος

1-37-1280x720
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος επιτέθηκε σήμερα στις πρακτικές της Ρωσίας με την εισβολή στην Ουκρανία. Αναφερόμενος στον Βλαντιμίρ Πούτιν είπε πως «αυτό που κάνει δεν έχει λογική. Είναι απαράδεκτο».

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μιλώντας στο ΡΙΚ, καταδίκασε για ακόμα μια φορά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λογική στα όσα πράττει ο Ρώσος πρόεδρος, επισημαίνοντας πως οι πράξεις του Βλαντιμίρ Πούτιν, δείχνουν ότι δεν είναι Χριστιανός. Διερωτήθηκε ακόμη εάν ο Ρώσος πρόεδρος έχει σώας τας φρένας.

«Δεν δικαιολογείται να πάει να καταστρέψει μια χώρα, τι του έκαναν τα κτίρια. Το να πάει να κάνει πόλεμο και να χτυπάει τους στρατιώτες το καταλαβαίνω αλλά να ισοπεδώσει μια χώρα μόνο οι τρελοί κάνουν κάτι τέτοιο. Από τη μια για να είμαι ειλικρινής γιατί απεδείχθη ότι το θέμα δεν είναι εκκλησιαστικό αλλά πολιτικό, από την άλλη λυπούμαι γιατί σκοτώνεται κόσμος. Δεν ξέρω πως αυτός ο άνθρωπος συμπεριφέρεται, είναι στα καλά του;» διερωτήθηκε. 

Στο ερώτημα αν ένας ιεράρχης μπορεί να ευλογήσει έναν πόλεμο, εξήγησε πως μπορεί να ευλογήσει έναν αμυντικό πόλεμο. Αν μας επιτεθούν οι Τούρκοι, είπε, «εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα πάω». Αναφερόμενος σε κινήσεις φιλορώσων Μητροπολιτών της Κύπρου, είπε ότι «την εξωτερική πολιτική της Εκκλησίας δεν την εφαρμόζουν δεσποτάδες αλλά ο Αρχιεπίσκοπος».

Ειδήσεις σήμερα:

«Εκατοντάδες βιασμούς παιδιών, ακόμη κι ενός βρέφους» από τους Ρώσους καταγγέλλει ο Ζελένσκι

Μετά το «έγγαμος και χήρος», ο Αναγνωστόπουλος λέει τώρα «χάσαμε την Καρολάιν» - «Εξετάζει» ο ίδιος τους μάρτυρες!

«Καθαρές οι τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας» λέει ο ιατροδικαστής Λέων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης