Θεσσαλονίκη: Έτσι έγινε η ληστεία στη μεταφορική εταιρεία - «Μου κόλλησαν το καλάνσικοφ στον κρόταφο» λέει ο ιδιοκτήτης

Θεσσαλονίκη: Έτσι έγινε η ληστεία στη μεταφορική εταιρεία - «Μου κόλλησαν το καλάνσικοφ στον κρόταφο» λέει ο ιδιοκτήτης

Γύρω στα 18.000 ευρώ η λεία των ληστών, σύμφωνα με τα στοιχεία - Οι δράστες μιλούσαν καθαρά ελληνικά, έμοιαζαν να ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και ότι θα έβρισκαν αρκετά χρήματα και, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, ήταν επαγγελματίες

metaforiki_thesaloniki
Επαγγελματίες που έφεραν βαρύ οπλισμό και δεν λογάριαζαν τίποτα προκειμένου να καταφέρουν να αποσπάσουν την λεία τους, ήταν οι δράστες της ληστείας που σημειώθηκε σε μεταφορική εταιρεία χθες το απόγευμα στην Δυτική Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στο protothema.gr, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης περιγράφει καρέ - καρέ όσα έγιναν το απόγευμα της Πέμπτης και τις στιγμές τρόμου που έζησε ο ίδιος και η οικογένειά του.

Όπως λέει, οι δράστες έφτασαν με δύο μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού στις 16.00 το απόγευμα και στάθμευσαν μέσα στον προαύλιο χώρο της επιχείρησης όπου γίνονται οι φορτοεκφορτώσεις των φορτηγών. "Κατέβηκαν τέσσερα άτομα φορώντας κράνη μηχανής. Δύο άντρες, ο ένας με καλάσνικοφ και ο άλλος με πιστόλι, ακινητοποίησαν τους τέσσερις εργαζόμενους που ήτανε έξω από το κτήριο. Τα άλλα δύο άτομα ήρθαν μέσα στο γραφείο. Είχαν κρυμμένα μέσα από τα μπουφάν τους τα όπλα - τύπου καλάσνικοφ - και στη συνέχεια τα έβγαλαν, τα εστρεψαν προς το μέρος μας, μας απείλησαν και έριξαν στο έδαφος εμένα και τη σύζυγό μου. Ο ένας μου κόλλησε το όπλο στον κρόταφο και ο άλλος ξεκίνησε να σπάει ο,τι έβρισκε στο γραφείο και να ρωτάει που είναι τα χρήματα", περιγράφει.

metaforiki_11
Κλείσιμο


Οι δράστες μιλούσαν καθαρά ελληνικά, έμοιαζαν να ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και ότι θα έβρισκαν αρκετά χρήματα και σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη ήταν επαγγελματίες. Αυτό το συμπέρασμα άλλωστε βγαίνει και από τον τρόπο που έδρασαν αλλά και τον χρόνο που χρειάστηκαν για να ολοκληρώσουν την ληστεία, ο οποίος δεν ξεπέρασε τα επτά λεπτά.

"Την ώρα που έφευγαν, η μία από τις δύο μηχανές δεν έπαιρνε μπρος. Χωρίς να χάσουν την ψυχραιμία τους ούτε στιγμή και με απόλυτη ηρεμία, έβγαλαν καλώδια από την άλλη μοτοσυκλέτα και κατάφεραν να την βάλουν μπροστά. Εκείνη τη στιγμή, μάλιστα, έφτανε ένα φορτηγό για να ξεφορτώσει και οι δράστες απείλησαν τον οδηγό με τα όπλα. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή", καταλήγει ο ιδιοκτήτης της μεταφορικής εταιρείας.

Η αστυνομία έχει στήσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει το υλικό από κάμερες ασφαλείας. Όπως ανέφεραν εργαζόμενοι της επιχείρησης στο protothema.gr, οι πινακίδες που είχαν τοποθετήσει στις μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού, ήταν από χαρτόνι.


Ειδήσεις σήμερα:

Στο «χορό» των Ρίχτερ η Θήβα, άλλη μια σεισμική δόνηση 3,1 Ρίχτερ

«Ο Πούτιν θέλει μια νίκη στο Ντονμπάς για την 9η Μαΐου, θα ζήσουμε πολύ δύσκολες σκήνες», λέει ο Μακρόν

Ατάραχος στο εδώλιο ο Αναγνωστόπουλος, δήλωσε έγγαμος και χήρος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης