Παιδοκτονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα: Οι μητέρες που σκότωσαν τα παιδιά τους

Παιδοκτονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα: Οι μητέρες που σκότωσαν τα παιδιά τους

Οι υποθέσεις δολοφονίας παιδιών από το χέρι της μητέρας τους στη χώρα μας δυστυχώς, είναι αρκετές. Από τη δεκαετία του 1960 έως σήμερα, αυτές είναι οι παιδοκτονίες που σόκαραν την ελληνική κοινωνία

usa-mhdeia-6
Η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου στη Πάτρα -η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωτζίνας, ενώ οι έρευνες για το θάνατο των άλλων δυο παιδιών της βρίσκονται σε εξέλιξη- έχει καθηλώσει και σοκάρει το πανελλήνιο.

Η φερόμενη «Μήδεια» της Πάτρας όμως, δεν είναι η πρώτη μητέρα που σκοτώνει τα παιδιά της στην Ελλάδα. Εάν ανατρέξουμε στο παρελθόν, θα διαπιστώσουμε πως υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις παιδοκτονίας στη χώρα μας.

Αυτές είναι μερικές από τις πιο ανατριχιαστικές παιδοκτονίες και παρουσιάζονται με χρονολογική σειρά.

1961 – Η Αμερικανίδα «Μήδεια»
Η Νίτα Μπέικερ ήταν παντρεμένη με τον Αμερικανό λοχία Τζόελ Μπέικερ, ο οποίος είχε πάρει το 1960 μετάθεση στην Ελλάδα και το ζευγάρι μαζί με τα τρία τους παιδιά εγκαταστάθηκαν στο Καλαμάκι. Η Νίτα δήλωνε ευτυχισμένη μέχρι τη στιγμή που έμαθε πως ο σύζυγος της διατηρούσε παράνομο δεσμό με μια Ελληνίδα, η οποία εργαζόταν μαζί του στην αμερικάνικη βάση. Η ίδια θα δηλώσει αργότερα στο δικαστήριο πως η παράνομη σχέση του άντρα της, την έκανε να πιστέψει πως «δεν είχαμε θέση στον κόσμο ούτε εγώ ούτε τα παιδιά μου».

Κλείσιμο
Στις 27 Μαΐου 1961, η Νίτα αφού έβαλε για ύπνο τα τρία της παιδιά άνοιξε τη Βίβλο και διάβασε το «επί του όρους ομιλία» υπογραμμίζοντας τα σημεία που αναφέρονταν στη μοιχεία. Αφού έγραψε ένα γράμμα προχώρησε στο δωμάτιο, όπου με ένα κορδόνι στραγγάλισε τις δύο κόρες της. Ο 8χρονος γιος της ήταν ο μόνος που αντιστάθηκε γδέρνοντας την, αλλά δεν κατάφερε να σωθεί. Αργότερα, προσπάθησε να αυτοκτονήσει με ένα μαχαίρι αλλά λιποθύμησε.

Όταν ο Τζόελ επέστρεψε στο σπίτι συνοδευόμενος από έναν συνάδελφό του βρήκε την πόρτα φρακαρισμένη με μια εφημερίδα. Όταν μπήκε αντίκρυσε το φρικιαστικό σκηνικό. Η Νίτα Μπέικερ καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξη, αλλά πήρε χάρη το 1963 και επέστρεψε στην Αμερική.

1985 – Δηλητηρίαζε τα 3 παιδιά της
Η υπόθεση της 26χρονης μητέρας, στο Ελευθέριο-Κορδελιό στη Θεσσαλονίκη, που δηλητηρίαζε επί εξακολούθηση τα 3 παιδιά της έχει αρκετές ομοιότητες με την υπόθεση της Πάτρας. Το GRTimes.gr αποκαλύπτει κάποια από τα δημοσιεύματα της εποχής.

Το 1984, η 6χρονη κόρη της νοσηλεύεται για πρώτη φορά με επιληπτικό επεισόδιο. Τότε η 26χρονη μητέρα συνέλαβε το σχέδιο της να σκοτώσει τα παιδιά, καθώς όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, ήθελε να κάνει ελεύθερη ζωή και αισθανόταν τα παιδιά της ως βάρος.

Τότε αγόρασε βαρβιτουρικά χάπια και ξεκίνησε να τα χορηγεί στα παιδιά. Μέσα σε διάστημα 3 μηνών είχε σκοτώσει ήδη τα 2 παιδιά της, 6 και 7 ετών, και μια βδομάδα μετά τη κηδεία του 2ου παιδιού, προσπάθησε να σκοτώσει με χάπια και το 3ο παιδί, 3 ετών. Όταν το 3χρονο κοριτσάκι, η Αλεξάνδρα, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο η μητέρα της ήταν η μόνη που βρισκόταν στο δωμάτιο μαζί της. Κάποια στιγμή, το κορίτσι άρχισε να πνίγεται και ένας γιατρός τη βοήθησε, με αποτέλεσμα να πεταχτεί ένα χάπι που είχε κολλήσει στο λαιμό της. Το παιδί τελικά σώθηκε χάρις τον γιατρό και η μητέρα ομολόγησε τις δολοφονίες των παιδιών της.

Διαβάστε τη συνέχεια στο lay-out.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Σημαντικές καθυστερήσεις στις Λεωφόρους Αθηνών και Σχιστού προς Σκαραμαγκά

Ο γιος του Γεωργιάδη ανάμεσα στα παιδιά που «άνοιξαν» το Φόρουμ των Δελφών με τα Δελφικά Παραγγέλματα στα Αρχαία Ελληνικά

Και δεύτερος νεκρός από τη φωτιά στο Παπανικολάου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης