Θεσσαλονίκη: Στο Παπανικολάου οι Πλεύρης, Γκάγκα - «Θα είχε λαμπαδιάσει το νοσοκομείο αν δεν έκοβαν άμεσα την παροχή οξυγόνου»

Θεσσαλονίκη: Στο Παπανικολάου οι Πλεύρης, Γκάγκα - «Θα είχε λαμπαδιάσει το νοσοκομείο αν δεν έκοβαν άμεσα την παροχή οξυγόνου»

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύευται ο ένας εκ των δυο τραυματιών - Άμεσα λειτουργική θα είναι ξανά η κλινική Covid του νοσοκομείου

papanikolaou-fotia-main
Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε στην οικογένεια του θύματος, που έχασε την ζωή του από την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος μετέβη άμεσα μαζί με την κ. Μίνα Γκάγκα στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από την ενημέρωσή του για το περιστατικό.

Ο κ. Πλεύρης είπε πως ο ένας εκ των δύο τραυματιών νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Παράλληλα, σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της φωτιάς.

«Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονταν, καθώς όπως καταλαβαίνετε η παρουσία οξυγόνου σε έναν χώρο που υπάρχει ανάφλεξη είναι πολύ επικίνδυνη. Το νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και οι γιατροί λειτούργησαν άμεσα, ειδικά ο κ. Τρύφων, ο οποίος παρείχε άμεσα την φροντίδα στους ασθενείς οι οποίοι σώθηκαν, και απέτρεψε από να υπάρξουν χειρότερες καταστάσεις» ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας εξήγησε υπήρξε ταχύτατη προσπάθεια ώστε οι ασθενείς που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό στη συγκεκριμένη κλινική να εξακολουθούν να έχουν τις ίδιες συνθήκες νοσηλείας, καθώς όλοι είχαν ανάγκη από παροχή οξυγόνου.  «Η πυροσβεστική αυτή την ώρα κάνει την εκτίμηση του συμβάντος, όπως επίσης και οι πραγματογνώμονες, ώστε να διευκρινιστούν τα αίτια της πυρκαγιάς. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει νεότερη ενημέρωση, όπως επίσης δεν γνωρίζουμε αν υπήρξε αμέλεια ή όχι. Αναζητούμε τα πάντα, εξετάζουμε τα πάντα και δεν αποκλείεται τίποτα».

Ο χώρος που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά θα είναι άμεσα λειτουργικός, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, ενώ υπήρξε άμεση κινητοποίηση ώστε στις ανάγκες νοσηλείας να συνδράμει και 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. «Θα λειτουργήσει κανονικά, η πίεση που υπάρχει στα Covid περιστατικά άμεσα θα αντιμετωπιστεί. Από εκεί και πέρα γίνεται διερεύνηση για τα αίτια του συμβάντος. Η πραγματικότητα είναι πως η πυρκαγιά έσβησε άμεσα. Έγινε ταχύτατα η διακοπή της παροχής οξυγόνου, το οποίο είναι το πιο σημαντικό» και συμπλήρωσε ότι «το νοσοκομείο 424 ΓΣΝΕ είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία η μεταφορά ασθενών. Στην επόμενή του εφημερία το Παπανικολάουτ θα λειτουργήσει κανονικά».

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα στις δηλώσεις της ανέφερε ότι «θα έχει κλινική Covid το νοσοκομείο. Ήδη, όλα τα περιστατικά είναι μέσα στο νοσοκομείο. Θα μπορούσε να λαμπαδιάσει με τις παροχές οξυγόνου που έχει αυτήν τη στιγμή. Ευτυχώς, η φωτιά περιορίστηκε σε ένα θάλαμο. Λυπούμαστε πολύ και για τον ασθενή που πέθανε και για τους υπόλοιπους τραυματίες. Υπάρχει ένας ασθενής που είναι σοβαρά τραυματισμένος και οι υπόλοιποι είναι καλά».

Πηγή: Thesstoday




Φωτογραφίες από το εσωτερικό του κτηρίου:
IMG-8ab3272cdb08f3ce228100063bb103fa-V


papanikolaou_in__2_
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης