Η Σακελλαροπούλου και η 12χρονη πρόσφυγας Arezu Kabuli συναντήθηκαν ξανά, αυτή τη φορά στη Λισαβόνα

Η Σακελλαροπούλου και η 12χρονη πρόσφυγας Arezu Kabuli συναντήθηκαν ξανά, αυτή τη φορά στη Λισαβόνα

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε κέντρο προσφύγων στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας - Εκεί συνάντησε ξανά την 12χρονη Αφγανή πρόσφυγα, που «πέρασε» από την Ελλάδα

ασκελ
Κατά την ολοκλήρωση του ταξιδιού της στην Πορτογαλία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποφάσισε να κάνει μια ιδιαίτερη στάση. Επισκέφτηκε ένα κεντρο στη Λισαβόνα με περίπου 20 πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία και το Αφγανιστάν.

Πρόκειται για μέλη οικογενειών. Ανάμεσα τους ξανασυνάντησε ένα οικείο προσωπο. Τη μικρή Arezu Kabuli, τη 12χρονη  πρόσφυγα από το Αφγανιστάν και μαθήτρια σε σχολείο της Λέσβου, η οποία είχε αποσπάσει υποτροφία για το Διεθνές Σχολείο της Βοστώνης. Την είχε, μάλιστα, υποδεχθεί, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

Πλέον ζει στη Λισαβόνα. Πηγαίνει δευτέρα γυμνασίου και περιμένει με ανυπομονησία την μετακόμιση της στη Βοστώνη, αφού έχει ήδη λάβει την αμερικανική υπηκοότητα.

Συνομίλησαν θερμά, μιας και η νεαρή μαθήτρια θυμάται τα ελληνικά της, αλλά και την παραμονή της στην Ελλάδα με ιδιαίτερη αγάπη. Προσπαθεί να μάθει και πορτογαλικά. Ήταν πραγματικά μια υπέροχη επίσκεψη, γεμάτη συγκίνηση και συναισθηματισμό και δίχως τύπους και πρωτόκολλα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ηλεκτρονικά μέσω gov.gr το βιβλιάριο υγείας των παιδιών

Τζεφ Μοντάνα: «Ο Λιγνάδης μου έπαιρνε ζελεδάκια και παρουσίαζε τον Σάκη Ρουβά ως δέλεαρ στα παιδιά»

Ορίστηκαν τρεις ειδικοί από τον ΟΗΕ για να ερευνήσουν ενδεχόμενα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης