Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα - Γρηγόρης Λέων: «Υπάρχει το τέλειο έγκλημα;»

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα - Γρηγόρης Λέων: «Υπάρχει το τέλειο έγκλημα;»

Αινιγματική ανάρτηση από τον ιατροδικαστή που ανέβασε βίντεο από παλιότερή του συνέντευξή του

grigoris-lewn-1024x393
Σε μια αινιγματική ανάρτηση προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Ο ιατροδικαστής δημοσίευσε στο Facebook βίντεο από παλαιότερη συνέντευξή του την οποία είχε δώσει στον Γρηγόρη Αρναούτογλου τον Φεβρουάριο του 2019. Στο απόσπασμα που δημοσίευσε, ο Γρηγόρης Λέων εμφανίζεται να λέει πως δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα. «Κατά τη γνώμη μου εάν ένας ιατροδικαστής κάνει όλη τη διαδικασία σωστά προφανώς δεν υπάρχει το τέλειο έγκλημα», ξεκαθάρισε.

Δείτε το βίντεο:

Υπάρχει τέλειο έγκλημα;

Posted by Grigoris Leon on Wednesday, March 23, 2022

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο διάστημα ο ιατροδικαστής κάνει πολλές αινιγματικές αναρτήσεις οι οποίες αναφέρονται, δίχως να κατονομάζεται η υπόθεση της Πάτρας, σε περιστατικά θανάτου παιδιών και κατά πόσο έχουν εμπλοκή οι γονείς τους.  

Μου το έστειλε συνάδελφος από ΗΠΑ

Posted by Grigoris Leon on Tuesday, March 22, 2022
Κλείσιμο


Η Ρούλα Πισπιρίγκου μας περιέγραψε πώς πέθαιναν, λέει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

Τα κομμάτια του παζλ στην υπόθεση θανάτου των τριών ανήλικων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και απομένουν κάποιες λίγες λεπτομέρειες που θα ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης που απασχολεί εδώ και μήνες το πανελλήνιο.

Σημαντικά στοιχεία για τους θανάτους φαίνεται πως έχει δώσει η μητέρα των παιδιών μέσα από δηλώσεις και συνεντεύξεις της, ενώ οι ειδικοί πλέον έχουν αποφανθεί πως ο θάνατος της Μαλένας της αβάφτιστης Ίριδας και της Τζωρτζίνας είναι αποτέλεσμα εγκληματικής πράξης.

Είναι μάλιστα πολύ πιθανόν ακόμη και πριν από τα ιατροδικαστικά πορίσματα να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις που θα οδηγήσουν στο τέλος αυτής της υπόθεσης.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων μίλησε στο protothema.gr σχετικά ενώ ανέφερε ότι το μόνο λάθος που έχει γίνει ήταν στον θάνατο της Μαλένας όπου αποδόθηκε η ηπατική ανεπάρκεια ως αιτία θανάτου. Συγκεκριμένα είπε: «Καθοριστική ήταν η συμβολή της μάνας, η οποία περιέγραψε λεπτομερώς μέσα από τις δηλώσεις της, τις στιγμές που κατέληγαν τα ίδια της τα παιδιά. Έχει μεγάλη σημασία ποιος ακριβής μηχανισμός θανάτου επέρχεται σύμφωνα με τη μητέρα. Τα ευρήματα παθολογοανατόμων όσο και των ιατροδικαστών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ήταν σωστά, εκτός από την εκτίμηση της ιατροδικαστού για την αιτία του πρώτου θανάτου, η οποία ήταν μάλλον εσφαλμένη και αποδόθηκε ως ηπατική ανεπάρκεια. Ποτέ δεν κάναμε λάθος στα ευρήματα. Οι δηλώσεις και οι συνεντεύξεις της μητέρας είναι πολύ σημαντικές αφού μας περιγράφει ουσιαστικά έναν θάνατο από έλλειψη οξυγόνου και να βλέπεις μια αιτία θανάτου ηπατική ανεπάρκεια, δεν ταιριάζει καθόλου».

Υπενθυμίζεται τι είχε κατά καιρούς δηλώσει η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους των παιδιών της, τα λόγια της οποία πέρασαν και περνούν από ενδελεχή έλεγχο από τους αρμόδιους.

Ειδήσεις σήμερα:

Ουκρανία: Ο αυτοκινητόδρομος Μ14 που θέλει να ελέγξει ο Πούτιν πάση θυσία και ισοπεδώνει τα πάντα

Καύσιμα: Μειώσεις και «έξτρα» έκπτωση για πληρωμές με smartphone

Survivor: Ο Ανδρέας Ματθαιακάκης αποχωρεί και οι υπόλοιποι μετακομίζουν - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης