Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Οι υποψίες των γιατρών της Τζωρτζίνας - Είχαν απευθυνθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Οι υποψίες των γιατρών της Τζωρτζίνας - Είχαν απευθυνθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Για την υπόθεση θα καταθέσουν στην Αστυνομία 70 γιατροί, νοσηλευτές και ιατροδικαστές - Σε ποια συμβάντα επικεντρώνεται η έρευνα - Το άγνωστο περιστατικό με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, που αποκάλυψε παλιός της φίλος

patra_goneis_mikri
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως αναφορικά με την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, καθώς οι έρευνες προχωρούν.


Σύμφωνα με την εκπομπή T-live, στον ALPHA, οι γιατροί στο νοσοκομείο της Πάτρας, στο οποίο νοσηλεύτηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα, ειδοποίησαν το «Χαμόγελο του Παιδιού» μετά την πρώτη ανακοπή που υπέστη το παιδί. Ήδη, είχαν «φύγει» η Μαλένα και η Ίριδα. Όταν η Τζωρτζίνα μπήκε στο Καραμανδάνειο και έπαθε ανακοπή, που την άφησε τετραπληγική, άρχισαν να αισθάνονται ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cirbd4xl34tl)


Πιο συγκεκριμένα, ενώ σε πρώτη φάση ζητήθηκε συνδρομή ψυχολόγου -την οποία αρνήθηκαν οι γονείς- οι γιατροί ακολούθως είπαν πως είχαν κάποιες υποψίες για την υπόθεση. Τότε, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τους κάλεσε να απευθυνθούν στην Εισαγγελία.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-circhrxlukt5)
Κλείσιμο


Παράλληλα, στην εκπομπή Live News, στο MEGA, αφηγήθηκε ένα περιστατικό για τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου ένας παλιός της φίλος, ο οποίος τόνισε ότι «ήθελε πάντα να την λυπάται» ο σύντροφός της.  Ο παλιός φίλος της μητέρας των τριών παιδιών από την Πάτρα είπε πως, σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου, υπήρξε ένα σκηνικό, κατά το οποίο η ίδια «πήγε μόνη της κάτω από την κερκίδα, χτυπιόταν σε ένα σίδερο, το οποίο ήταν από την σκαλωσιά που κράταγε την κερκίδα, χτυπιόταν με μανία πάνω στο σίδερο και με τα χέρια της χτυπούσε το πρόσωπό της και όταν πεταχτήκαμε δύο-τρία άτομα και της είπαμε “τι έχει συμβεί; τι έπαθες;” εκείνη απάντησε: “Τίποτα, είμαι μια χαρά” και έτρεχε αίμα από το κεφάλι της».

Μετά, σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, ο σύντροφός της έψαχνε να δει ποιος την χτύπησε, κι εκείνη ανέφερε «σε υπερασπίστηκα στη φάση εκείνη και με χτύπησαν». «Δηλαδή» συνέχισε ο παλιός της φίλος, «ήθελε πάντα να την λυπάται, απλώς για να μην της φύγει και πίστευε ότι με αυτόν τον τρόπο θα τον κρατήσει».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-circnmynszh5)


Στην ίδια εκπομπή παρουσιάστηκαν στοιχεία από την αστυνομική έρευνα για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας. Η έρευνα περιλαμβάνει περιστατικά που συνέβησαν σε τέσσερα νοσοκομεία, στα οποία νοσηλεύτηκε το κοριτσάκι. Τα πιο κρίσιμα συμβάντα όμως, στα οποία επικεντρώνεται η αστυνομία, είναι δύο:

- Η ανακοπή στο Καραμανδάνειο Πατρών στις 11 Απριλίου 2021
- Ο θάνατος της Τζωρτζίνας στο «Αγλαΐα Κυριακού» στις 29 Ιανουαρίου 2022

Για τα όσα έγιναν αναμένεται να καταθέσουν 70 μάρτυρες συνολικά: Γιατροί, ιατροδικαστές και νοσηλευτές. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, 12-13 γιατροί ανέφεραν ότι υπήρξε καθυστερημένη ενημέρωσή τους για τα κρίσιμα συμβάντα. Είπαν, δηλαδή, ότι το παιδί σχεδόν ψυχορραγούσε, αλλά η μητέρα δεν τους ειδοποίησε αμέσως.

Ακόμη, σε τουλάχιστον τρία νοσοκομεία, η μητέρα ζήτησε να μπει η μικρή Τζωρτζίνα σε μονόκλινο. 12 περιστατικά προβλημάτων υγείας σημειώθηκαν την ώρα που δεν ήταν γιατροί στον χώρο, ενώ 20-25 γιατροί είπαν ότι η ανακοπή, αρχικά, και κατόπιν ο θάνατος της Τζωρτζίνας, δεν εξηγούνται με βάση τις εξετάσεις που έγιναν στο κοριτσάκι.

Ειδήσεις σήμερα:

«Προβληματική προσωπικότητα» λένε οι γιατροί για τη Ρούλα Πισπιρίγκου - Τρεις φορές εισήχθη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας

Ένα self test την εβδομάδα στα σχολεία και 100% πληρότητα στα γήπεδα, εισηγούνται οι Εμπειρογνώμονες

Καύσιμα: Μειώσεις και «έξτρα» έκπτωση για πληρωμές με smartphone
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης