Γρεβενά: «Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά» λέει ο θείος του ενός αγνοούμενου μετά την έκρηξη

Γρεβενά: «Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά» λέει ο θείος του ενός αγνοούμενου μετά την έκρηξη

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών εργαζομένων μέχρι αυτή την ώρα - Το εργοστάσιο έχει ισοπεδωθεί, ενώ συντρίμμια έχουν εκτοξευθεί έως και ένα χιλιόμετρο μακριά

εκρηξη
Ώρες αγωνίας ζουν οι συγγενείς των τριών αγνοουμένων από την μεγάλη έκρηξη σε εργοστάσιο στα Γρεβενά, που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, με τον φόβο τους να μεγαλώνει όσο ο χρόνος κυλάει χωρίς να έχουν νεότερα.

"Αγνοούνται τρία παιδιά, μεταξύ αυτών και ο ανιψιός μου. Υπάρχει μεγάλη αγωνία και ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά", ανέφερε ο θείος ενός εκ των αγνοουμένων και αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Χαράλαμπος Ορφανίδης.

Θείος αγνοούμενου


Μετά την έκρηξη στην ΕΛΤΕΚ και την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ, ξεκίνησαν άμεσα οι έρευνες για τον εντοπισμό τριών αγνοουμένων, η οποία δυστυχώς δεν έχει αποδώσει.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα οι τρεις εργαζόμενοι θεωρούνται προς στιγμήν αγνοούμενοι και οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν ενημερώσει τους συγγενείς τους για το εάν κατέληξαν. Ωστόσο, η ισχύς της έκρηξης, το γεγονός πως ισοπεδώθηκε το εργοστάσιο, αλλά και το ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί ίχνη που να υποδεικνύουν πως οι εργαζόμενοι είναι ζωντανοί, αφήνουν λίγες ελπίδες.

Ενδεικτικό είναι, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης, το πρωί δέχτηκε τηλεφώνημα από συντοπίτη του ο οποίος νόμιζε πως έγινε σεισμός και στη συνέχεια ενημερώθηκε για τη μεγάλη έκρηξη που ακούστηκε έως την πόλη των Γρεβενών, 25 χιλιόμετρα δηλαδή μακριά. Μιλώντας για τους δύο αγνοούμενους, ανέφερε ότι ο ένας είναι από την περιοχή της Κοζάνης και οι δύο από την περιοχή των Γρεβενών.

Κλείσιμο
Σχετικά με το εργοστάσιο, ο δήμαρχος ανέφερε ότι είναι δημιουργήθηκε το 2010 και μπήκε σε λειτουργία το 2015, ενώ ποτέ στο παρελθόν δεν είχε δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, Αναστάσιος Φολινάς, η εικόνα που συναντά κανείς στο σημείο της έκρηξης είναι συντρίμμια και παρά πολλά υλικά του εργοστασίου διασκορπισμενα. "Πρόκειται για ένα πολύ κακό θέαμα και μια δυσάρεστη στιγμή για την περιοχή μας", είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, εφαρμόζονται όλα τα πρωτόκολλα, όπως είναι το δείγμα νερού από το έδαφος προκειμένου να εξεταστεί αν υπάρχει κάποια μόλυνση.

Χαρακτηριστικό της ισχυρής έκρηξης είναι ότι τα συντρίμμια έχουν εκτοξευτεί ακόμα και ένα χιλιόμετρο μακριά από τη μονάδα, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης.

Ειδήσεις σήμερα:

Βροχές και χιόνια -  Πόσο θα διαρκέσει η νέα ψυχρή εισβολή

Απέρριψε το τελεσίγραφο της Μόσχας για τη Μαριούπολη ο Ζελένσκι - Νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων

Η Αλβανία δεν αναγνωρίζει τα πτυχία ελληνικών πανεπιστημίων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης