Γιώργος Τράγκας: Με κρυφή διαθήκη στο Μονακό μοίρασε τα ακίνητα και 12 εκατ. μετρητά

Γιώργος Τράγκας: Με κρυφή διαθήκη στο Μονακό μοίρασε τα ακίνητα και 12 εκατ. μετρητά

Συντάχθηκε ιδιοχείρως από τον δημοσιογράφο το 2018 στο Μονακό και αφήνει τη μερίδα του λέοντος στον γιο του Γιάννη και την τελευταία σύζυγό του, Μαρία Καρρά - Το μικρότερο ποσοστό, σημαντικά κάτω από τη νόμιμη μοίρα (33%), κατέληξε στον άλλο του γιο, Φρέντι - Αφησε μεγάλα χρηματικά ποσά στον σωματοφύλακα και την καθαρίστριά του

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
tragkas_kryfi_diathiki_thema_xr
Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η στιγμή είναι σαν τη διαθήκη, αφού η τελευταία αναιρεί και σβήνει όλες τις προηγούμενες, κάτι που ισχύει πλέον απόλυτα στον ενδοοικογενειακό πόλεμο των Τράγκα. Ισχύει, επειδή πριν από περίπου τρεις εβδομάδες εμφανίστηκε η ιδιόχειρη, κρυφή μέχρι πρότινος, διαθήκη του Γιώργου Τράγκα, η οποία έχει συνταχθεί πριν από τέσσερα χρόνια στο πριγκιπάτο του Μονακό.

Σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία, στον γιο του Γιάννη κληροδοτεί το 42% από την περιουσία του, η τελευταία του σύζυγος, Μαρία Καρρά, παίρνει το 35% από αυτήν και ο άλλος του γιος, Φρειδερίκος -Φρέντι όπως τον αποκαλούν- έχει λαμβάνειν το 23% από όσα άφησε πίσω ο πατέρας του. Η διαθήκη έσκασε σαν βόμβα στα χέρια των εμπλεκομένων μελών της οικογένειας Τράγκα, που έχει χωριστεί σχεδόν από την αρχή της υπόθεσης σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Στο πρώτο συμπλέουν από κοινού ο Γιάννης Τράγκας και η Μαρία Καρρά και στο άλλο ο Φρέντι, που κληρονόμησε ένα ποσοστό το οποίο είναι σημαντικά κάτω από τη νόμιμη μοίρα (33%) που δικαιούνταν.
tragkas_diathiki_in__3_
Στο Μονακό εντοπίστηκε η ιδιόχειρη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα, που ορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα μοιραστεί η περιουσία του μεταξύ της συζύγου του και των δύο παιδιών του

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τα κληροδοτήματα που αναφέρονται με τη μορφή εταιρειών, γίνεται λόγος και για μετρητά ύψους 10 έως 12 εκατ. ευρώ, τα οποία επίσης μοιράζονται στους τρεις αναλογικά, σύμφωνα δηλαδή με το ποσοστό που όρισε ο δημοσιογράφος στη διαθήκη του.

Η ύπαρξη της χειρόγραφης διαθήκης άλλαξε άρδην τα μέχρι τώρα δεδομένα της υπόθεσης, αφού ορίζει ρητά τι έχει λαμβάνειν ο κάθε δικαιούχος από την τεράστια περιουσία σε ακίνητα και μετρητά που άφησε πίσω του ο εκλιπών. Μόνο που παρέμενε άγνωστη μέχρι τώρα η αντίδραση του Φρέντι Τράγκα, ο οποίος έχει πάρει στα χέρια του, σύμφωνα με τα όσα έχουν λάβει χώρα τις δύο τελευταίες εβδομάδες, αντίγραφο της διαθήκης του πατέρα του. Του δόθηκε από το γραφείο του συμβολαιογράφου στην οποία κατατέθηκε, όπως δόθηκε στον αδελφό και την τελευταία σύζυγο του πατέρα του, ενώ ενημερώθηκαν και τα δύο δικηγορικά γραφεία που έχουν εμπλακεί στην Ελλάδα. Αυτά του Νίκου Αγαπηνού, που χειρίζεται την υπόθεση για λογαριασμό του Γιάννη Τράγκα και της Μαρίας Καρρά, και του Θέμη Σοφού, που έχει αναλάβει τον Φρέντι.

Κλείσιμο
Καταλυτικό αποδείχθηκε, σύμφωνα με έγκριτους νομικούς κύκλους που έλαβαν γνώση της υπόθεσης και συνομίλησαν με δύο τουλάχιστον μέλη της οικογένειας, ένα ταξίδι του Σοφού στο Μονακό στις αρχές του περασμένου μήνα. Στο εν λόγω ταξίδι συνάντησε συγκεκριμένο συμβολαιογράφο, έχοντας μαζί του εξουσιοδότηση από τον πελάτη του Φρέντι Τράγκα, για διαδικαστικά θέματα της κληρονομιάς. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο συμβολαιογράφος έριξε τη... βόμβα, υποβάλλοντας μια ρητορική κατά τον ίδιο ερώτηση: «Γνωρίζετε, φυσικά, ότι υπάρχει διαθήκη;».

Η αρνητική απάντηση του Σοφού μάλλον τον εξέπληξε, γιατί ρώτησε ξανά, εισπράττοντας την ίδια απάντηση, οπότε μετά τα διαδικαστικά έδωσε στον Ελληνα δικηγόρο αντίγραφο της διαθήκης. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ο Θέμης Σοφός επικοινώνησε με τον Νίκο Αγαπηνό, τον ενημέρωσε για τη διαθήκη, με τον τελευταίο να πέφτει από τα σύννεφα γιατί ούτε αυτός γνώριζε την ύπαρξή της. Φέρεται να τη γνώριζε, όμως, η Μαρία Καρρά, που ίσως την κρατούσε ως κρυφό άσο στο μανίκι της, για να την εμφανίσει όταν οι καταστάσεις θα ζόριζαν.

Ολα αυτά προκάλεσαν αρκετή αναστάτωση και ένταση για λίγα 24ωρα ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους με τη μυθική κληρονομιά του Γιώργου Τράγκα. Ως είθισται όμως, μετά την καταιγίδα έρχεται πάντα η γαλήνη.
tragkas_diathiki_in__5_
Nίκαια - Η αστραφτερή βίλα στην Côte d’Azur. Ο έρωτας του Γιώργου Τράγκα με την Κυανή Ακτή στεγάστηκε στην πανέμορφη βίλα με την αστραφτερή πισίνα και την πανοραμική θέα στη Νίκαια

Το μυστήριο της κρυμμένης διαθήκης στο Μονακό

Πριν από τρεις εβδομάδες ο οικογενειακός εμφύλιος στην οικογένεια Τράγκα βρισκόταν στο peak του, με τα αντίπαλα στρατόπεδα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους με επίκεντρο την κληρονομιά, που περιλαμβάνει δεκάδες ακίνητα σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική, όλα αγορασμένα σε ιδιαίτερα ακριβά σημεία, αλλά και μετρητά.

Η λέξη «διαθήκη» μάλιστα είχε ακουστεί πάρα πολλές φορές, ειδικά μετά το ταξίδι του Θέμη Σοφού στο Μονακό. Η εμφάνιση λοιπόν της διαθήκης, που συντάχθηκε από τον ίδιο τον Γιώργο Τράγκα στο πριγκιπάτο το 2018, με βάση το Ελληνικό Δίκαιο, και η οποία αποτελείται από 15 σελίδες, όπου παρατίθενται όλες οι επιθυμίες του εκλιπόντος σε ό,τι αφορά την περιουσία και τα αγαπημένα του πρόσωπα, ανέτρεψε άρδην τα δεδομένα στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Στη διαθήκη περιγράφονται αναλυτικά τα περιουσιακά στοιχεία του εκλιπόντος μέσω εταιρειών στις οποίες είναι περασμένα τα ακίνητα στην Κυανή Ακτή, σστο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη, στο Μαϊάμι, στην Αθήνα και τη Μύκονο, καθώς και τα καταπιστεύματα σε τραπεζικά ιδρύματα.
Θεωρείται βέβαιο ότι το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες συνεχίζουν να ψάχνουν όλες τις πτυχές της υπόθεσης.

Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να αναμένεται ενδελεχής έλεγχος της διαθήκης του δημοσιογράφου από τις συγκεκριμένες ελεγκτικές αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί με ακρίβεια τι συμπεριλαμβάνει και αν προκύπτουν νέα δεδομένα για έρευνα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μετά την ανάγνωσή της ο Γιάννης Τράγκας κληρονομεί ένα ποσοστό 42% από το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του πατέρα του, ενώ η τελευταία του σύζυγος, Μαρία Καρρά, ποσοστό 35% και ο Φρέντι το εναπομείναν 23%.

Σε κάποια από τις 15 σελίδες της διαθήκης ο εκλιπών επισημαίνει ότι δεν θέλει να υπολογιστούν σε αυτήν περιουσιακά στοιχεία που είχε δωρίσει εν ζωή στον γιο του Γιάννη και την τρίτη σύζυγό του, στα οποία δικαιωματικά ο Φρέντι θα μπορούσε να διεκδικήσει μερίδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μετρητά αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ και εκτός από τους τρεις νόμιμους δικαιούχους ο Γιώργος Τράγκας επέλεξε να δωρίσει κάποια ποσά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και θεσμούς. Στην Εκκλησία της Ελλάδος δώρισε 100.000 ευρώ, στον Σύλλογο «Ελπίδα» 50.000 ευρώ, στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία 30.000 ευρώ, ενώ 50.000 ευρώ πάνε στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της πριγκίπισσας Σαρλίν στο Μονακό, όπου ο δημοσιογράφος φέρεται να διατηρούσε τέσσερα τουλάχιστον διαμερίσματα.

Μάλιστα επισκεπτόταν πολύ συχνά το Μόντε Κάρλο, αφού βρίσκεται πολύ κοντά στη Νίκαια, την πόλη όπου βρίσκεται η εντυπωσιακή βίλα του Γιώργου Τράγκα με την εκπληκτική θέα, στην οποία διέμενε για μεγάλες περιόδους τα τελευταία χρόνια της μυθιστορηματικής ζωής του. Στη διαθήκη του δεν ξέχασεκάποιους πολύ δικούς του ανθρώπους που ήταν δίπλα του επί δεκαετίες, όπως τον αστυνομικό που είχε επιφορτιστεί με τη φύλαξή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, του άφησε ένα μεγάλο ποσό, όπως έπραξε και με τη γυναίκα που φρόντιζε το σπίτι του για πολλά χρόνια.
tragkas_diathiki_in__2_

Πέφτει η αυλαία της διαμάχης

Τα νέα δεδομένα άλλαξαν άρδην τη μέχρι τότε διαμορφωθείσα κατάσταση ειδικά σε ό,τι αφορά τα όσα δικαίως θεωρούσε ότι δικαιούνταν ο Φρέντι Τράγκας, από τη στιγμή που δεν υπήρχε διαθήκη.

Οταν η τελευταία βρέθηκε από τον Θέμη Σοφό και μετά τα όσα έλαβαν χώρα ανάμεσα σε εκείνον και τον Νίκο Αγαπηνό, ο οποίος πληροφορήθηκε από τον συνάδελφό του την ύπαρξη της ιδιόχειρης διαθήκης, πέφτοντας από τα σύννεφα, γιατί πραγματικά δεν γνώριζε, η κατάσταση άλλαξε. Τελικά ο Φρέντι μετά από διαβουλεύσεις αποφάσισε να μην προσβάλει τη διαθήκη του πατέρα του και να σεβαστεί την τελευταία του επιθυμία, όπως την εξέφρασε στις 15 σελίδες του χειρογράφου του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πάντως, θεωρείται ζήτημα ημερών -αν δεν έχει ήδη γίνει- να συναντηθούν οι δύο πλευρές και να συμφωνήσουν με τα όσα ορίζει η διαθήκη. Ετσι θα επαληθευτεί το νομικό απόφθεγμα που λέει ότι «ένας κακός συμβιβασμός αξίζει περισσότερο από μια καλή δίκη», το οποίο ταιριάζει αρκετά σε ό,τι αφορά τον Φρέντι Τράγκα, την αμύθητη περιουσία του πατέρα του και τον εμφύλιο που ξέσπασε μετά τα αποκαλυπτήριά της. Εναν εμφύλιο που περιελάμβανε ανταλλαγή εξωδίκων ανάμεσα στους τρεις κληρονόμους του δημοσιογράφου που είχαν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα και ένα ψυχροπολεμικό κλίμα που οδεύει πλέον σε μια εκτόνωση επωφελή για όλους.

Υπήρξε, επίσης, και εμπλοκή μιας πολύ ισχυρής νομικής φίρμας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, της Marino Finley PLLC και ενός εκ των ηγετικών στελεχών της, του Ντάνιελ Μαρίνο. Αλλωστε τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσιογράφου, που ήταν τελικά ένας άτυπος βασιλιάς του real estate, άφησαν πολύ κόσμο με ανοιχτό το στόμα όταν δημοσιοποιήθηκαν. Το εντυπωσιακό διαμέρισμα στο Παρίσι, επί της οδού Victor Hugo, μια ανάσα από την Αψίδα του Θριάμβου, η εκπληκτική βίλα στη Γαλλική Ριβιέρα με την πισίνα και την πανοραμική θέα της Νίκαιας, τα τέσσερα ακίνητα στο Μονακό, το διαμέρισμα στο Μανχάταν και άλλα πέντε τουλάχιστον ακίνητα σε Ελλάδα και ΗΠΑ ήταν τα κερασάκια σε μια πολύ μεγάλη real estate τούρτα.

Υπάρχουν επίσης δύο βίλες στη Μύκονο, οι οποίες βρίσκονται στον Αγιο Λάζαρο, με θέα στον κόλπο της Ψαρούς, τις οποίες ο εκλιπών δώρισε στη σύζυγό του Μαρία και τον γιο του Γιάννη αντίστοιχα. Αυτά τα τελευταία αποκλείονται από την όποια απαίτηση είχε ο Φρέντι για μερίδιο μετά την επιθυμία του πατέρα του να μην υπάρξει διεκδίκηση σε ό,τι είχε δωρίσει όσο ήταν εν ζωή.
tragkas_diathiki_in__4_

Μετά τη θύελλα έρχεται η γαλήνη

Και αν κάποιοι απόρησαν αρχικά, ήρθαν στη συνέχεια και άλλα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο ακόμη και για αρκετά εκατομμύρια, τα οποία εν πολλοίς επιβεβαιώνονται με το άνοιγμα της διαθήκης.

Μέχρι να γίνει αυτό υπήρχε σε εξέλιξη ένα σκληρό μπρα ντε φερ ανάμεσα στα δύο αντίπαλα στρατόπεδα των κληρονόμων, ενώ όταν συγκεκριμένα στοιχεία παρουσιάστηκαν στη Μαρία Καρρά και τον Γιάννη Τράγκα, αυτοί αντέδρασαν απαντώντας με εξώδικο στον Φρέντι, γραμμένο σε αρκετά επιθετικό ύφος.

Σε αυτό έκαναν λόγο για κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από την τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων εγγράφων -αμφισβητούμενης υπόστασης, όπως τονίζουν- ή λεπτομερειών για την προσωπική ασφάλεια όλων τους.

Παρόλο που δεν διέρρευσε κανένα από τα δύο εξώδικα του Φρέντι προς την άλλη πλευρά, η απάντηση των δύο έδειξε αν μη τι άλλο ότι θορυβήθηκαν αρκετά από τα αναγραφόμενα σε αυτό. Τα δύο δικηγορικά γραφεία που ανέλαβαν την υπόθεση «ξιφούλκησαν» όταν προέκυψαν οι πρώτες ασυμφωνίες, προασπίζοντας τα συμφέροντα των πελατών τους.

Μάλιστα μετά τα πρώτα face to face ραντεβού και τις διαφωνίες ή ασυμφωνίες που προέκυψαν, ο Νίκος Αγαπηνός φέρεται να προέβη σε διακοπή επικοινωνίας με τον Θέμη Σοφό.

Τελικά ο δίαυλος επικοινωνίας άνοιξε πάλι στις 7 Φεβρουαρίου, με μια συνάντηση των τριών στην οποία τέθηκαν επί τάπητος θέματα γύρω από την υπόθεση, τα οποία φέρεται να συνοδεύτηκαν και από δύο ακόμη λέξεις της μιας πλευράς: «Θέλετε πόλεμο;».

Τελικά μετά τα αποκαλυπτήρια της διαθήκης και την απόφαση του Φρέντι να αποδεχτεί την τελευταία επιθυμία του πατέρα του, μια υπόθεση που μπορεί να οδηγούσε σε χρόνια δικαστική διαμάχη λήγει με κατάπαυση του πυρός.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολεμικής σύρραξης που οδηγείται τελικά με τη διαθήκη-βόμβα του εκλιπόντος σε μια αποδοχή κληρονομιάς ώστε να τελειώσουν όλα ομαλά. Παρά τις έντονες διαφωνίες και αντιπαραθέσεις δεν συνέφερε κανέναν από τους τρεις κληρονόμους η δικαστική διένεξη, αφού σε μια τέτοια εξέλιξη θα αποκαλύπτονταν ενδεχομένως αργά ή γρήγορα και άλλα καλά κρυμμένα μυστικά από τον θησαυρό του Γιώργου Τράγκα.

Γι’ αυτό και οι διαφωνίες που προέκυψαν από την αρχή των διερευνητικών επαφών για την κατανομή της τεράστιας περιουσίας του εκλιπόντος μπαίνουν πλέον οριστικά στην άκρη.
tragkas_diathiki_in__6_
tragkas_diathiki_in__7_
tragkas_diathiki_in__1_
Ακρόπολη - Και μόνο η θέα της Ακρόπολης από το μπαλκόνι του σπιτιού που είχε ο Γιώργος Τράγκας στην οδό Ροβέρτου Γκάλι, στον περιφερειακό του Φιλοπάππου, προκαλεί δέος

Εναλλαγές

Αλλωστε μιλάμε για ακίνητα-φιλέτα του Γιώργου Τράγκα που έκαναν στόματα να χάσκουν στη θέα τους, τα οποία ξεκινάνε από το συγκλονιστικό διαμέρισμα με θέα στην Ακρόπολη, περνάνε από το Παρίσι και το μυθικό διαμέρισμα και καταλήγουν μέχρι την άλλη μεριά του Ατλαντικού, στο Λας Βέγκας και στην πιο ακριβή περιοχή της Νέας Υόρκης, το Μανχάταν. Σε ό,τι αφορά τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, εξακολουθούν να τηρούν στάση αναμονής και να παρακολουθούν από κοντά τα τεκταινόμενα στον πόλεμο των Τράγκα.

Κανείς δεν γνωρίζει άλλωστε πλην των άμεσα εμπλεκομένων σε αυτήν αν εκτός από τα ακίνητα και τα μετρητά που έχουν γίνει γνωστά υπάρχουν ενδεχομένως και άλλα περιουσιακά στοιχεία που δεν έχουν ακόμη δει το φως της δημοσιότητας. Κι όλα αυτά σε μια υπόθεση η οποία ξεκίνησε φαινομενικά ως μια ήρεμη διευθέτηση ανάμεσα στην τελευταία σύζυγο και τους δύο γιους του δημοσιογράφου που έχτισε το ιδιότυπο προφίλ του «πάω κόντρα σε όλους», αλλά δεν συνεχίστηκε με αυτή τη διάθεση. Αντίθετα, προέκυψε ένα αρχικά ψυχρό κλίμα το οποίο εξελίχθηκε σε πολεμικό, με συγκεκριμένες κινήσεις των δύο πλευρών, μέχρι να επανέλθει η νηνεμία, ώστε όλα να πάρουν τον δρόμο τους.

Μόνο που για να γίνει αυτό χρειάστηκε να αποκαλυφθεί άλλο ένα καλά κρυμμένο μυστικό του Γιώργου Τράγκα, απλωμένο σε 15 χειρόγραφες σελίδες και κατατεθειμένο σε συμβολαιογραφικό γραφείο του Μονακό.

Δείτε βίντεο: Γιώργος Τράγκας: Με κρυφή διαθήκη στο Μονακό μοίρασε τα ακίνητα και 12 εκατ. μετρητά
Γιώργος Τράγκας: Με κρυφή διαθήκη στο Μονακό μοίρασε τα ακίνητα και 12 εκατ. μετρητά


Ειδήσεις σήμερα:

Δύο συλλήψεις μετά την εισβολή χούλιγκαν και τον ξυλοδαρμό ποδοσφαιριστών σε αγώνα τοπικού στη Θεσσαλονίκη

Ένας 62χρονος στην Κρήτη άφησε λιπόθυμη από το ξύλο την 57χρονη σύζυγό του

Βροχές και χιόνια -  Πόσο θα διαρκέσει η νέα ψυχρή εισβολή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης