«Euroferry Olympia»: Ακόμη 70 καμένα οχήματα και φορτηγά ανασύρθηκαν από το 2ο και 4ο γκαράζ

«Euroferry Olympia»: Ακόμη 70 καμένα οχήματα και φορτηγά ανασύρθηκαν από το 2ο και 4ο γκαράζ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο τελευταίων αγνοουμένων - Επικίνδυνα αέρια εξακολουθούν να εκλύονται από το πλοίο

πλοιο
Συνεχίζονται οι εργασίες απομάκρυνσης καμένων οχημάτων από το Euroferry Olympia. Από το δεύτερο και το τέταρτο γκαράζ απομακρύνθηκαν 70 καμένα οχήματα και φορτηγά. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων.

Τα συνεργεία ναυαγιαίρεσης αναμένεται να προχωρήσουν στην απομάκρυνση των οχημάτων από το πρώτο και τρίτο γκαράζ του πλοίου, που βρίσκεται ελλιμενισμένο στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι τα συνεργεία εργάζονται μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες στα γκαράζ 1 και 3, για να απομακρύνουν τα καμένα οχήματα από τα καταστρώματα. Οι εργαζόμενοι φορούσαν μάσκες και είχαν μαζί τους μπουκάλες οξυγόνου, λόγω των επικίνδυνων αερίων που υπάρχουν ακόμη στο πλοίο.

Στο πλοίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά έναν μήνα πριν, τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντιζι. Η φωτιά πλέον έχει κατασβεστεί.

Από την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο πλοίο, έχουν χάσει έως σήμερα τη ζωή τους 9 άτομα ενώ 281 έχουν διασωθεί. Δύο άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα επικίνδυνη τροπή με «χορό» πυραύλων – Ο Ζελένσκι προειδοποιεί τη Ρωσία με απώλειες

Πόλεμος στην Ουκρανία - ΗΠΑ: Βάζουν δύσκολα διλήμματα, όσο η Τουρκία «παίζει» με τη Ρωσία

Καιρός: «Παγώνει» η χώρα με χιόνια μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας - Πού θα «χτυπήσει» η βαρυχειμωνιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης