Συνελήφθη ο Κορκονέας, κρατείται στην Καλαμάτα και θα οδηγηθεί ξανά στη φυλακή

Συνελήφθη ο Κορκονέας, κρατείται στην Καλαμάτα και θα οδηγηθεί ξανά στη φυλακή

Εντοπίστηκε στη Στούπα της Μεσσηνίας - Είχε προηγηθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου

kork_main02
Συνελήφθη αργά το απόγευμα της Παρασκευής ο Επαμεινώνδας Κορκονέας σε συνέχεια της απόφασης του Αρείου Πάγου που αναιρούσε την αποφυλάκισή του. 

Ο δολοφόνος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εντοπίστηκε στη Στούπα της Μεσσηνίας και κρατείται πλέον στην Καλαμάτα. Θα οδηγηθεί σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε η ΕΡΤ το πρωί ξανά στις φυλακές. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κορκονέας, δεν πρoέβαλε καμία αντίσταση τη στιγμή της σύλληψης του, ενώ φάνηκε να μη γνωρίζει ότι είχε ήδη εκδοθεί η απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του 
Αρείου Πάγου, είχε γίνει δεκτή η αναίρεση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα και αναιρέθηκε για έλλειψη της απαιτούμενης αιτιολογίας η απόφαση του ΜΟΕ Λαμίας, κατά το μέρος που ανεγνώρισε στον κατηγορούμενο Επαμεινώνδα Κορκονέα την ελαφρυντική περίσταση του από το άρθρο 84 παρ 2α του ΠΚ «σύννομου βίου».

Συνακόλουθα αναιρέθηκε η απόφαση και ως προς το κεφάλαιο της ποινής και παραπέμφθηκε η υπόθεση, κατά το αναιρούμενο αυτό μέρος της, για νέα συζήτηση στο ίδιο δικαστήριο, συγκροτούμενο από δικαστές και ενόρκους, άλλους εκτός από αυτούς που δίκασαν προηγουμένως.
Συνήγοροι οικογένειας Γρηγορόπουλου: Ηθική δικαίωση της μνήμης του παιδιού

Την ικανοποίησή τους για την απόφαση του Αρείου Πάγου να αναιρέσει την αναγνώριση ελαφρυντικών στο Επαμειώνδα Κορκονέα εκφράζουν οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ως συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εκφράζουμε την μεγάλη ικανοποίησή μας για την είδηση έκδοσης, από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, Ομόφωνης Απόφασης Αναίρεσης της αναγνώρισης του ελαφρυντικού του προτέρου συννόμου βίου στον καταδικασθέντα για τη δολοφονία Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Υπερασπιζόμενοι τη μνήμη του αδικοσκοτωμένου Αλέξανδρου, που δολοφονήθηκε στα 15 του χρόνια από τον δράστη αστυνομικό Κορκονέα, αντιδράσαμε από την πρώτη στιγμή στην ανακοίνωση της προκλητικής απόφασης να επιβραβευθεί ο δολοφόνος με μια απόφαση-χάδι, που αποτέλεσε σκάνδαλο στα δικαστικά χρονικά» αναφέρουν χαρακτηριστικά για να προσθέσουν:

«Ζητήσαμε την άσκηση αναίρεσης, που προς τιμήν του ενήργησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και διεκδικήσαμε μέχρι τέλους την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης και της Αλήθειας.

Η εξαφάνιση της σκανδαλώδους απόφασης, με την οποία αποφυλακίσθηκε ο δολοφόνος του Αλέξανδρου, αποτελεί ηθική δικαίωση της μνήμης του παιδιού και των αγώνων της οικογένειάς του για Δικαιοσύνη.

Παραμένουμε στο πλευρό της μητέρας και της αδελφής του Αλέξανδρου μέχρι την αμετάκλητη κρίση στην υπόθεση, διεκδικώντας η κρίση αυτή να αποθαρρύνει κάθε νέο επίδοξο Κορκονέα και να προστατεύσει κάθε επόμενο Αλέξανδρο».

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: H ενεργειακή κρίση απαιτεί μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση

Γιώργος Κυπαρίσσης: Αυτοί είναι οι τρεις απαγωγείς του

«Η Νταϊάνα πέθανε πεπεισμένη ότι την πρόδωσα» - Ο πιστός βοηθός της πρίγκιπισσας ξεσκεπάζει την πλεκτάνη του BBC
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης