Εισβολή στην Ουκρανία: Πάγωσε τις περιουσίες 5 Ρώσων επιχειρηματιών η Ελλάδα

Εισβολή στην Ουκρανία: Πάγωσε τις περιουσίες 5 Ρώσων επιχειρηματιών η Ελλάδα

Δεσμεύτηκαν ακίνητα στα νότια προάστια και σε νησιά, αλλά και τραπεζικοί λογαριασμοί - Εκατοντάδες τα ερωτήματα στις Τράπεζες από Έλληνες επιχειρηματίες που συναλλάσσονται με Ρώσους και φοβούνται ότι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν προβλήματα στις δουλειές τους.

putin17
Ρώσοι επιχειρηματίες-  που δεν ανήκουν μεν στην κατηγορία των μεγάλων Ολιγαρχών, αλλά έχουν δραστηριότητα και περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα - βρίσκονται  αντιμέτωποι με τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς περιλαμβάνονται  στη λίστα των 870 προσώπων που θεωρείται ότι είχαν εμπλοκή στην υποστήριξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όπως πρόέκυψε μετά από την επικαιροποίησή της. 

Στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων 5 Ρώσων επιχειρηματιών που έχουν ιδιοκτησίες στην Ελλάδα και περιλαμβάνονταν στημν αρχική  λίστα κυρώσεων που έχει αποσταλεί σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος. Πρόκειται για ακίνητα στα νότια προάστια και στα νησιά αλλά και για τραπεζικούς λογαριασμούς. Ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, προχώρησε ήδη στις απαραίτητες κινήσεις . 

Όπως είναι γνωστό, στην ευρωπαϊκή  λίστα κυρώσεων  δεν περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής τα ονόματα γνωστών στην Ελλάδα επιχειρηματιών,  όπως του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ που αγόρασε τον Σκορπιό. Πάντως ο διεθνής κατάλογος εμπλουτίζεται από την κάθε χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, η διαδικασία απαιτεί λεπτούς και απαιτητικούς χειρισμούς - καθώς πέρα από  τον εντοπισμό περιουσιών  θα πρέπει να υπάρξουν στοιχεία τέτοια που να τους βάζουν «στο κάδρο» των διεθνών κυρώσεων.

Παράλληλα είναι εκατοντάδες τα ερωτήματα – αιτήματα από τράπεζες, οργανισμούς, επιχειρήσεις προς την Αρχή, δεδομένου ότι πολλοί Ρώσοι είναι είτε καταθέτες- πελάτες, είτε μέτοχοι και συναλλασσόμενοι με διάφορους φορείς ώστε να τεθεί σε γνώση τους αν υπόκεινται και αυτοί σε κυρώσεις, υπό τον φόβο να προκληθούν δυσλειτουργίες στη δομή και τη λειτουργία τους.



Ειδήσεις σήμερα:

Οι Financial Times «προειδοποιούν» για τον Πούτιν - Κερδίζει χρόνο στις συνομιλίες, όσο συγκεντρώνει στρατό

Στο Αυτόφωρο ο 67χρονος καθηγητής που κατηγορείται ότι παρενόχλησε μαθήτρια στη Θεσσαλονίκη

«Δεν ξέρουμε γιατί πήγε και την σκότωσε», λένε συγγενείς της Ειρήνης από την Τήλο που δολοφονήθηκε στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης