Παραβίασε το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης

Παραβίασε το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης

Δεν εμφανίστηκε στο Πανεπιστήμιο όπου έπρεπε να πάει το πρωί - Τελευταία φορά εξέπεμψε σήμα στη Νίκαια

vdimakis
Παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί ο φοιτητής Βασίλης Δημάκης καθώς σταμάτησε να λειτουργεί λίγο πριν τις 12 και 30 το βραχιολάκι. Τελευταία φορά εξέπεμψε σήμα στη Νίκαια. Έκτοτε ο φοιτητής έχει εξαφανιστεί και η αστυνομία τον ψάχνει προκειμένου να διαπιστωθεί τη συμβαίνει. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν εμφανίστηκε στο Πανεπιστήμιο όπου έπρεπε να πάει το πρωί.

Σύμφωνα με τη την ανακοίνωση «Σήμερα, 17 Μαρτίου 2022, στις 12:17, 43χρονος ημεδαπός κρατούμενος του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, παραβίασε και αφαίρεσε το μέσο ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι), κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής άδειας που του είχε χορηγηθεί με την, από 15/03/2022, απόφαση Πειθαρχικού Συμβουλίου του Καταστήματος Κράτησης. Η Γ.Γ.Α.Π. βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη».

Ο φοιτητής στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο έχει προχωρήσει σε απεργία πείνας και δίψας τρεις φορές στο παρελθόν, σε μια προσπάθεια να πείσει τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αδειών να του επιτρέψουν να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο ΕΚΠΑ. Η τελευταία φορά, ήταν μόλις πριν από λίγες ημέρες, οπότε και του δόθηκε τελικά η εκπαιδευτική άδεια. Στις 14 Μαρτίου σε ανάρτησή του στο Facebook είχε αναφέρει ότι αναγκάζεται να καταφύγει σε λευκή απεργία για το αυτονόητο, το δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος να σπουδάζει καίτοι κρατούμενος.

«Απομένουν δύο μαθήματα υποχρεωτικά για να πάρω το πτυχίο μου, αλλά το Τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο Αδειών αρνείται πεισματικά να εισάγει την αίτησή μου προς εξέταση, όπως και ενός άλλου συγκρατούμενου μου συμφοιτητή, του Βασιλείου Αναγνόπουλου», έγραφε μεταξύ άλλων. Στις 15 Μαρτίου, έγραψε στο ότι «μόλις γύρισα από το τριμελές πειθαρχικό συμβούλιο ήταν η εισαγγελέας εφέτης μου έδωσε την άδειά μου είπε να σταματήσω να κάνω κακό στον εαυτό μου και ότι είχε γίνει ένα μπέρδεμα για αυτό το λόγο καθυστερούσαν να μου δώσουν την άδειά μου!».

Ο 43χρονος έχει καταδικαστεί για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία. Όντας κρατούμενος συνέχισε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του και αποφοίτησε ως αριστούχος μαθητής. Έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις και πέτυχε την εισαγωγή του στο ΕΚΠΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Προκλητικός Ακάρ: Μιλά για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου - Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Τρίμηνο πακέτο στήριξης για αδύναμους και μεσαία τάξη -Οι λεπτομέρειες για καύσιμα και ρεύμα

Καιρός: Βροχές και χιονοπτώσεις σήμερα – Νέα πτώση της θερμοκρασίας από αύριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης