Βιασμός ανήλικων κοριτσιών - Θεσσαλονίκη: «Έχει πέσει θύμα φαντασιώσεων» λέει η δικηγόρος του 49χρονου πατέρα

Βιασμός ανήλικων κοριτσιών - Θεσσαλονίκη: «Έχει πέσει θύμα φαντασιώσεων» λέει η δικηγόρος του 49χρονου πατέρα

Ο κατηγορούμενος κρατείται από τον περασμένο Οκτώβριο στις φυλακές Γρεβενών - Τι λέει η δικηγόρος του για την υπόθεση

βαισμμος
Ότι δεν έγιναν ποτέ οι πράξεις που του καταλογίζονται και ότι θα αποδείξει πως είναι αθώος, ισχυρίζεται ο 49χρονος που φέρεται πως κακοποιούσε σεξουαλικά τέσσερα ανήλικα κορίτσια, φίλες των παιδιών του και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Ο 49χρονος κατηγορείται για βιασμό, τετελεσμένο και σε απόπειρα, για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη και για κατάχρηση ανηλίκων, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι πράξεις φέρεται να έγιναν μέσα στο ίδιο το σπίτι του κατηγορουμένου, στο οποίο έμενε με την οικογένεια και τα παιδιά του. Τα τέσσερα ανήλικα κορίτσια, επισκέπτονταν το σπίτι του κατηγορούμενου από το 2015 έως και το 2019, καθώς ήταν φίλες των παιδιών του και εκεί φέρεται να τις κακοποιούσε σεξουαλικά ο κατηγορούμενος. Σημειώνεται ότι και τα τέσσερα κορίτσια ήταν κάτω των 12 ετών.

Η ποινική δίωξη κινήθηκε με την έγκληση που υπέβαλε μητέρα ανήλικης στην αστυνομία, τον Σεπτέμβριο του 2020. Όταν ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική έρευνα, ασκήθηκε ποινική δίωξη, ενώ ο κατηγορούμενος, μετά την απολογία του, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και από τον Οκτώβριο του 2021 κρατείται στις φυλακές Γρεβενών.

Τι αναφέρει η δικηγόρος του

Όπως ανέφερε η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Ανθούλα Ανάσογλου, ο 49χρονος αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που τον βαραίνουν και θα αποδείξει ότι είναι αθώος, ενώ έκανε λόγο για ενδεχόμενο παρεξηγήσεων από τη μεριά των παιδιών, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ συνουσία. «Είναι ένα συγκροτημένο άτομο, οικογενειάρχης, που δούλευε από μικρός και όλη την ημέρα ήταν κυριολεκτικά στα γρανάζια της δουλειάς και, δυστυχώς, έχει πέσει θύμα φαντασιώσεων. Αυτά που υπάρχουν στη δικογραφία είναι άσχημα παραμύθια και φαντασιώσεις. Μπορεί να είναι παρεξηγήσεις ή τα πρώτα εφηβικά σκιρτήματα. Τίποτα δεν έχει αποδειχθεί και τίποτα δεν είναι πραγματικό», ανέφερε.

Αρνείται τις κατηγορίες ο 49χρονος που φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά φίλες των παιδιών του (1)
Κλείσιμο


Η οικογένεια του 49χρονου, η σύζυγός του, τα παιδιά και οι γονείς του, στέκονται δίπλα του, σημείωσε η κα. Ανάσογλου. Τόνισε δε, ότι η ανάκριση δεν προχώρησε εις βάθος και ότι υπάρχουν φοβερά πλημμελήματα, όπως είναι ότι δεν έγινε ψυχιατρική του κατηγορουμένου και δεν έχουν ελεγχτεί ακόμη οι κινητές συσκευές και οι υπολογιστές.

Η Τέσσα Χριστοδούλου, κλινική και δικαστική ψυχολόγος, η οποία είχε εξετάσει τον κατηγορούμενο πριν την ανάκριση, έκανε λόγο για ένα συγκροτημένο άτομο, λειτουργικό και χωρίς να έχει στοιχεία διαταραχής της προσωπικότητας. Συμπλήρωσε δε, ότι κατόπιν λήψης του ιστορικού, είχε αναφέρει μία δυσλειτουργική σχέση που είχε η μία κόρη του με κάποιες φίλες της.

«Μπορεί να οφείλονται και εκεί αυτές οι κατηγορίες οι οποίες εκτοξεύθηκαν σε αυτόν. Εξέτασα και τα παιδιά του γιατί είχαν συκοφαντηθεί, λέγοντας τα υπόλοιπα ότι τα ίδια πράγματα, τα οποία έκανε σε εμάς, τα είχε κάνει και στην ανήλικη κόρη του. Τα παιδιά, όχι μόνο δεν είναι κακοποιημένα αλλά πρόκειται για πολύ σοβαρά παιδιά με λογική κρίση, που καταλαβαίνουν ότι πολλές φορές, αν δεν ταιριάζουν με άλλα παιδιά και δεν έχουν αποδοχή, τότε μπορεί να κατασκευάσουν ένα σενάριο με τη βοήθεια κάποιου ενήλικα», σημείωσε η κα. Χριστοδούλου.

Αρνείται τις κατηγορίες ο 49χρονος που φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά φίλες των παιδιών του (2)


Η ίδια ανέφερε ότι η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο 49χρονος, πιθανολογείται ότι ξεκίνησε από μία πολύ καλή φίλη της κόρης του. «Τα παιδιά πηγαίνανε συνέχεια στο σπίτι του επισκέψεις, έμεναν πολλές ώρες εκεί, έπαιζαν και κάποια στιγμή η μία ανήλικη κόρη του κατηγορούμενου, είπε ότι κατάλαβε πως κάποια πράγματα δεν κολλούσαν με τον τρόπο που τα εξηγούσε και απομακρύνθηκε», είπε.

Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ με την έξοδο του Έλληνα πρόξενου στη Μαριούπολη - Άλλαξε κατεύθυνση το κονβόι που τον μεταφέρει

«Ο βίαιος θάνατος με ασφυξία στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει καθόλου σημάδια» αναφέρει σε ανάρτηση ο Λέων

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα με άνοδο της θερμοκρασίας - Χαλάει από αύριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης