Πλεύρης: Επισκέφθηκε τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» - Θα υποδεχθούν καρκινοπαθή παιδιά από την Ουκρανία

Πλεύρης: Επισκέφθηκε τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» - Θα υποδεχθούν καρκινοπαθή παιδιά από την Ουκρανία

Ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία του συλλόγου να παρέχει ιατρική περίθαλψη και φιλοξενία σε  30 καρκινοπαθή προσφυγόπουλα και στους γονείς τους

w15-184416thumbnail
Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ» επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022, όπου τον υποδέχτηκαν η πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» Μανώλης Παπασάββας.

Υποδεχόμενη τον κ. Πλεύρη, η κυρία Βαρδινογιάννη τον ευχαρίστησε για την συγκινητική του πρωτοβουλία να επισκεφθεί τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», τονίζοντας την σημασία που έχει η συμπαράσταση της Πολιτείας για το έργο της Ογκολογικής Μονάδας. Παράλληλα, ενημέρωσε αναλυτικά τον υπουργό για την πρωτοβουλία της «ΕΛΠΙΔΑΣ» να αναλάβει τη μεταφορά, την ιατρική περίθαλψη και τη φιλοξενία καρκινοπαθών παιδιών από την Ουκρανία, μαζί με τις οικογένειές τους.

«Αυτή την περίοδο που η Ευρώπη βάλλεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, η σκέψη όλων μας είναι στον άμαχο πληθυσμό και ειδικά στα παιδιά με καρκίνο, σε μια χώρα που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τον καρκίνο, ειδικά τις δεκαετίες από το ατύχημα του Τσερνόμπιλ μέχρι και σήμερα. Για τον λόγο αυτό δεν μπορούσαμε να μείνουμε άπραγοι όταν ακούγαμε για άρρωστα παιδιά που νοσηλεύονταν και κινδύνευαν από τις επιθέσεις σε αστικά κέντρα όπου βρίσκονται τα νοσοκομεία. Οι προσπάθειές μας να φέρουμε 30 άρρωστα παιδιά και τους γονείς τους στο Ογκολογικό Νοσοκομείο και στον Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ συνεχίζονται και ελπίζω σύντομα να ολοκληρωθούν. Η παρουσία σας σήμερα εδώ μας δίνει την ευκαιρία να στείλουμε μαζί ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης από τη χώρα μας στον πολύπαθο αυτό λαό και στα παιδιά του. Η αγκαλιά της ΕΛΠΙΔΑΣ είναι ανοιχτή και περιμένουμε να τους υποδεχτούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη.

Από την πλευρά του ο Διοικητής των δύο νοσοκομείων Παίδων Μανώλης Παπασάββας ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας για τα βήματα που έχουν γίνει ώστε τα παιδιά από την Ουκρανία να φτάσουν ασφαλή στη χώρα μας και να λάβουν την καλύτερη δυνατή περίθαλψη από την Ογκολογική Μονάδα Παίδων. Παράλληλα παρουσίασε αναλυτικά το έργο της Ογκολογικής Μονάδας, τονίζοντας την σπουδαία συνεισφορά και τον διαρκή αγώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στο πλευρό των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους.

Στη συνέχεια, η κυρία Βαρδινογιάννη, απένειμε στον υπουργό την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», το αναμνηστικό του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και τοποθέτησαν μαζί στον «Τοίχο των Αστεριών της ΕΛΠΙΔΑΣ» το αστέρι με το όνομά του.

Ο κ. Πλεύρης ευχαρίστησε για τη μεγάλη τιμή, τονίζοντας ότι ως υπουργός θα είναι αρωγός στο έργο της ΕΛΠΙΔΑΣ, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε την κυρία Βαρδινογιάννη ότι το υπουργείο Υγείας θα στηρίξει την πρωτοβουλία της για την μεταφορά και περίθαλψη καρκινοπαθών παιδιών από την Ουκρανία.

Κλείσιμο
«Η τιμή που μου κάνετε είναι μια τιμή που δεν μου αξίζει, υπό την έννοια ότι το έργο το οποίο έχετε κάνει όλα αυτά τα χρόνια είναι κάτι που πρέπει να κάνει τον κάθε υπουργό Υγείας που βρίσκεται εδώ να αισθάνεται μια συστολή, γιατί κατά βάση είναι ένα έργο που θα έπρεπε εμείς ως Πολιτεία να το είχαμε διασφαλίσει. Διότι η βασική αρχή της υγείας είναι η ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Όλο αυτό το διάστημα των 32 ετών με έναν ολιστικό τρόπο, και με καινοτομία, στην πραγματικότητα διασφαλίζετε εσείς ότι όλα τα παιδιά τα οποία νοσούν από παιδικό καρκίνο, τόσο στη χώρα μας αλλά και σε άλλες χώρες, έχουν ισότιμη πρόσβαση στην θεραπεία ασχέτως των οικονομικών δυνατοτήτων που έχουν. Από την πλευρά της Πολιτείας, εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε δίπλα σας στο έργο σας. Και βέβαια σε αυτό το οποίο ανακοινώσατε για τα παιδάκια που περιμένουμε από την Ουκρανία, θα κοιτάξουμε να παράσχουμε και από την πλευρά μας ως Πολιτεία τις καλύτερες δυνατότητες που μπορούν να υπάρξουν για αυτά τα παιδιά.

Παρακολουθώντας το έργο που κάνετε ως πολίτης όλα αυτά τα χρόνια πραγματικά το θαύμαζα, τώρα ως υπουργός θα προσπαθήσω, στο μέτρο του εφικτού, να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια» είπε ο υπουργός Υγείας.

Αμέσως μετά, ο κ. Πλεύρης ξεναγήθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, ενημερώθηκε αναλυτικά από γιατρούς και νοσηλευτές για τον τρόπο λειτουργίας της Μονάδας, ενώ επισκέφθηκε και το Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας, που αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο στην ιατρική αντιμετώπιση του καρκίνου και είναι μια δωρεά της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Ειδήσεις σήμερα:

Την ενοχή της Δούρου για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα ζήτησε η εισαγγελέας

Ο Ιερώνυμος τηλεφώνησε στον Μητσοτάκη για περαστικά από τον κορωνοϊό

Βαρβιτσιώτης: Καμιά ανοχή σε αυταρχικούς ηγέτες που θέλουν να επαναχαράξουν τα σύνορα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης