Πόλεμος στην Ουκρανία: Από το Κίεβο στη Θεσσαλονίκη με το μωρό της - «Ο άντρας μου έμεινε πίσω να υπερασπιστεί την πατρίδα»

Ταξίδευε επί πέντε ολόκληρες ημέρες και κατάφερε να γλιτώσει από τα ρωσικά πυρά

Έφυγε με τη μητέρα της από το Κίεβο λίγες ημέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας και χρειάστηκε να ταξιδέψει για αρκετές ημέρες, με το 15 μηνών μωρό της στην αγκαλιά, προκειμένου να φτάσει στη Θεσσαλονίκη και να βρει ένα ασφαλές καταφύγιο στο σπίτι της αδελφής της.

Αυτή είναι η ιστορία της 33χρονης Ντάρια που με τη βοήθεια της αδελφή της περιγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν και πως κατάφεραν να ξεφύγουν από τον εφιάλτη του πολέμου.



Για να φτάσουν στη χώρα μας χρειάστηκε να ταξιδέψουν συνολικά πέντε ημέρες, ενώ από τις πρώτες στιγμές της διαδρομής άκουγαν βομβαρδισμούς. Ξεκίνησαν με τρένο από τα Κίεβο ως το Ελβίβ και από εκεί, χάρη στη βοήθεια εθελοντών, κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τα σύνορα της Ρουμανίας. Με το μωρό στην αγκαλιά της και μαζί με τη μητέρα της, επιβιβάστηκαν ξανά σε τρένο για το Βουκουρέστι.



«Από την ώρα που μπήκαμε στο τρένο και μέχρι να βγούμε από την Ουκρανία ακούγαμε βομβαρδισμούς», λέει η Ντάρια. «Η διαδρομή ήταν πολύ δύσκολη και ευτυχώς μια ομάδα εθελοντών βοήθησε την οικογένειά μου», συμπληρώνει. Πίσω στην πατρίδα της έμεινε ο σύζυγός της για να υπερασπιστεί τη χώρα τους, με την ίδια να ελπίζει πως σύντομα θα τελειώσει ο πόλεμος και θα μπορέσουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους. «Έχουμε μια ελπίδα γιατί ο στρατός μας τα καταφέρνει, μέχρι στιγμής, αλλά προετοιμαζόμαστε και για τα χειρότερα», καταλήγει συγκινημένη.





Η αδελφή της, Κατερίνα, η οποία σπουδάζει τα τελευταία πέντε χρόνια στη Θεσσαλονίκη και όλο αυτό το διάστημα ανησυχούσε για την οικογένειά της που ήταν στην Ουκρανία, ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη έως τα σύνορα για να τους πάρει με το αυτοκίνητο. Μιλώντας για τη στιγμή που συνάντησε την οικογένειά της στις 8 Μαρτίου, αναφέρει πως όταν τους είδε ξέσπασε σε κλάματα. «Είναι δύσκολο να περιγράψεις τέτοια συναισθήματα γιατί δεν τα έχεις νιώσει ποτέ ξανά».



Σημειώνεται ότι δεκάδες Ουκρανοί συγκεντρώθηκαν για άλλη μια ημέρα στην πλατεία Αριστοτέλους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εισβολή των Ρωσικών δυνάμεων στη χώρα τους. Μάλιστα, μια διαδηλώτρια, κρατούσε στα χέρια μία ζωγραφιά η οποία έδειχνε μία μητέρα με το παιδί τους, κάτω από μία ανοιχτή ομπρέλα με τα χρώματα της Ουκρανίας, την ώρα που από πάνω τους πέφτουνε ρωσικές βόμβες. «Stop Putin. Stop war», έγραφαν άλλα πλακάτ.







Πηγή: Grtimes




Ειδήσεις σήμερα:

Την ενοχή της Δούρου για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα ζήτησε η εισαγγελέας

Ο Ιερώνυμος τηλεφώνησε στον Μητσοτάκη για περαστικά από τον κορωνοϊό

Βαρβιτσιώτης: Καμιά ανοχή σε αυταρχικούς ηγέτες που θέλουν να επαναχαράξουν τα σύνορα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr