Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Ντοκουμέντα με ημερομηνίες για τον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Ντοκουμέντα με ημερομηνίες για τον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας

Στις 8 Απριλίου 2021 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμούς, τον Ιούλιο επέστρεψε στο σπίτι του, ενώ τον Ιανουάριο διασωληνώθηκε ξανά - Η «προφητική» ζωγραφιά της Τζωρτζίνας λίγο πριν πεθάνει - «Δεν υπάρχει κανένα σύνδρομο» λένε οι γιατροί

PATRA_NEO2
Κάθε ημέρα που περνά όλο και πιο πολύ κορυφώνεται η αγωνία για το τι κρύβεται πίσω από τους θανάτους των τριών μικρών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Οικογένεια, συγγενείς, αστυνομία, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και η κοινή γνώμη αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας ευελπιστώντας ότι θα βρεθεί επιτέλους η λύση στον γρίφο του θανάτου. Παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση, μαρτυρίες και καταθέσεις αξιολογούνται καθημερινά ενώ και τα στοιχεία που συλλέγει το τμήμα Ανθρωποκτονιών συγκεντρώνονται ώστε να μπουν όλα τα κομμάτια του δύσκολου παζλ σε σειρά και να σχηματιστεί η εικόνα για το τι έχει συμβεί με τον θάνατο των τριών κοριτσιών, αρχής γενομένης από την Τζωρτζίνα.

Η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» άνοιξε τον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας και παρουσίασε ντοκουμέντα από τη «διαδρομή»της ιατρικής πορείας του 9χρονου κοριτσιού που «έφυγε»τελευταία από τη ζωή.

Οι γονιδιακοί έλεγχοι της οικογένειας Δασκαλάκη και ο θάνατός της Τζωρτζίνας ίσως είναι το κλειδί για τη λύση του γρίφου που απασχολεί όλη την Ελλάδα.

Δείτε βίντεο:

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cigwma2parll)

Η «Διαδρομή»της Τζωρτζίνας

 • 8/4 /21 μεταφέρεται στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο αφού έχει παρουσιάσει σπασμούς ενώ κοιμόταν στο σπίτι.
 • 11/4/21 Λαμβάνει χώρα το επεισόδιο της ανακοπής, γίνεται ανάνηψη για 55λεπτά όπου έχει ως αποτέλεσμα εγκεφαλοπάθεια. Το παιδί διασωληνώνεται.
 • 11/4/21 γίνεται διακομιδή από το Καραμανδάνειο στη ΜΕΘ στο Ρίο. Το παιδί μεταφέρεται διασωληνωμένο.
 • 10/5/21 το παιδί διακομίζεται στο Ωνάσειο για τοποθέτηση απινιδωτή με ασθενοφόρο.Χωρίς τη συνοδεία γονιών του εντός του ασθενοφόρου. Εισάγεται στη ΜΕΘ του Ωνάσειου που λαμβάνει χώρα επεισόδιο το βράδυ και διασωληνώνεται για τρία 24ωρα.
 • 5/6/21 επιστρέφει με ασθενοφόρο στη ΜΕΘ του Ρίο με συνοδεία γιατρού και της μητέρας.
 • 16/6/21 Διακομίζεται από τη ΜΕΘ Παίδων (Ρίο) στο Καραμανδάνειο με ασθενοφόρο, συνοδεία εντατικολόγου χωρίς την παρουσία των γονιών όπου στο Καραμανδάνειο υποβάλλεται σε χειρουργείο γαστρορραγίας. Στη συνέχεια της ίδιας ημέρας επιστρέφει στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παίδων στο Ρίο.
 • 19/7/21 επιστρέφει με ασθενοφόρο στο σπίτι
 • 19/1/22 εισάγεται στην παιδιατρική στο Ρίο όπου έχει το επεισόδιο με σπασμούς και εμετό.Νοσηλεύεται στη μονάδα ελέγχου covid όπου παραμένει για δύο 24ωρα
 • 21/1/22 έχει ένα επεισόδιο και μεταφέρεται στη ΜΕΘ όπου εμφανίζει πυρετό 39,1. Αποδίδεται σε θρομβοβλεφίτιδα στο δεξί χέρι.
 • 22/1/22μεταφέρεται σε δωμάτιο στην παιδιατρική κλινική στο Ρίο όπου έχει δύο επεισόδια. Παρόντες είναι και οι δύο γονείς.Αμέσως μεταφέρεται και πάλι στη ΜΕΘ όπου παραμένει για 36ώρες .
 • 25/1/22 Έχει επιστρέψει σε δωμάτιο στην παιδιατρική κλινική του Ρίο όπου κάνει πιο σοβαρό επεισόδιο όπου είναι κι αυτό που έχει καταγραφεί στο βίντεο όπου έχει στη κατοχή της η μητέρα . Έχουν ήδη προηγηθεί άλλα μικρότερα επεισόδια σε όλες τις ημέρες νοσηλείας.Στη συνέχεια της ίδιας ημέρας μεταφέρεται και πάλι στη ΜΕΘ.
 • 26/1/22 Διακομίζεται με ασθενοφόρο συνοδεία παιδιάτρου στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού χωρίς την παρουσία των γονιών στο ασθενοφόρο.Για τρία 24ωρα νοσηλεύεται σε δωμάτιο όπου έχει τρία επεισόδια .
 • 28/1/22 Κάνει ένα μεγάλο επεισόδιο όπου πλέον το παιδί είναι συνεχώς σε κατάσταση ύπνου .
 • 29/1/22 Το παιδί, το μεσημέρι καταλήγει

Γονιδιακοί Έλεγχοι

Σημειώνεται πως στον πρώτο γονιδιακό έλεγχο που έγινε τον Μάιο του 2021, ελήφθησαν δείγματα από τον πατέρα, τη μητέρα, την Τζωρτζίνα και την Ίριδα, δηλαδή το βρέφος που ήδη είχε φύγει από τη ζωή. Στον γονιδιακό έλεγχο της καρδιάς, τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά.

Επίσης δόθηκε εντολή από τον Διευθυντή του Παιδιοκαρδιολογικού τμήματος Ωνασείου κ. Παπαγιάννη για γονιδιακό έλεγχο πνευμονολογικού συνδρόμου από το ΙΙΒΕΑΑ (Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών). Ο έλεγχος αυτός εξελίσσεται.

Η «προφητική» ζωγραφιά της Τζωρτζίνας λίγο πριν πεθάνει

Εν τω μεταξύ, την ώρα που το πανελλήνιο παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ειδικότερα, ανατριχίλα προκαλεί μια ζωγραφιά της Τζωρτζίνας, του παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη που «έφυγε» τελευταίο από τη ζωή.

zografia

Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», που θα προβληθεί απόψε στο MEGA, παρουσιάζεται η «προφητική» ζωγραφιά του κοριτσιού λίγο πριν τον χαμό του, στην οποία φέρεται να έχει απεικονίσει τις αδελφές της και τον εαυτό της σαν… αγγελάκι.

Φως στο Τούνελ | Παρασκευή 11/3 23:20 (trailer)

Την ίδια στιγμή,  η φράση «για εσάς», που έγραψε το παιδί, σπαράζει καρδιές.

Με ανάρτησή της στο facebook, η παιδοψυχολόγος-λογοπαθολόγος κυρία Χριστίνα Μπογιατζή, ερμηνεύει και αναλύει την ζωγραφιά της μικρής Τζωρτζίνας. Τα συμπεράσματα της σοκάρουν!

Ερμηνεία:

1. Θέση παιδιού στην κούνια χρώμα μπλε: νιώθω ανασφάλεια να μπω στο σχήμα της ζωγραφιας, σας προσέχω και σας παρατηρώ από μακρυά.
2. Κάνω κουνια: παραμένω παιδί. Ειμαι δυναμική μου αρέσει η κίνηση.
3. Σχήμα δεντρου: κορμός σε σχήμα κρεμάλας. Πρέπει να βρω τις λέξεις για να μην κρεμαστω. Κινδυνευω.
4. Κίτρινη κουνια: η θέση μου είναι αυτή της αντίληψης, η δυνατότητα μου να κινούμαι και να βλέπω από άλλη οπτική γωνία με βάζει σε ισχυρή θέση αντίληψης.
5. Ένωση δέντρου με καρδιά: συνδέομαι αλλά μένω μακρυά.
6. “ΓΙΑ ΕΣΑΣ”: Δωστε προσοχή στη ζωγραφιά του πλαισίου καρδιάς. Όποιος μπορεί να το καταλαβει; Για όλους εσάς! Κραυγή βοηθείας. Γραμμενο με κοκκινο χρωμα σημαίνει πως ζητάω βοήθεια απο εκείνους που αισθανομαι οτι ανηκω μαζι τους, πχ. οποιον ενδιαφέρεται.
7. Φωτεινότητα στην καρδια: Στο πλαίσιο της καρδιάς είναι ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!
8.Σχημα αγγέλου/ πτηνου με μύτη που εξέχει: Η αδερφή μου έγινε αγγελος, πεθανε. Η μυτη της κάτι λεει για το θάνατό της, ομως εγινε ΚΑΙ πουλι/πτηνο πράγμα που με φοβίζει και εμένα και νιωθω ανασφάλεια.
9.Πράσινο πλαίσιο σε σχήμα καρδιάς: Βάζω αυτο που συμβαίνει στην αδερφή μου σε θέση ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ για να μη μου συμβεί το ιδιο.
10. Κεντρικη φιγουρα με μαυρισμένο πρόσωπο: το πρόσωπο διπλα στην αδερφη μου ειναι επιθετικό, μη προσβάσιμο, πολυ συγχεχυμένο, τερατωδες, με χέρια που παραβιάζουν τα όρια της αδερφης μου ομως εκεινη βγαινει απο το σχημα σιγα σιγα και σωζεται απο αυτο το πρόσωπο. Το πρόσωπο ειναι ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ, δεν ειναι η αδερφή μου.
11. Πρασινος αγγελος: Η αδερφη μου ΦΕΥΓΕΙ απο το μαυρισμένο προσωπο με τα μακρυα χέρια. Διαφοροποιείται.
12. Δεξια θέση αγγελου στη ζωγραφια: Η αδερφη μου (ΙΡΙΔΑ) ειναι πλέον ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, γιατι μετά την παιδική ηλικία της κουνιας, ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΓΓΕΛΟΣ στο μέλλον αν και εγώ απέχω απο αυτό γιατι βρίσκομαι αριστερα, μακρυά.
13. Πατέρας πουθενα. ΑΦΑΝΤΟΣ.
14. Μεικτά χρωματα πλαισιου καρδιάς: Το πράσινο είναι γιατι θελω να ειμαι μακρυα του, δεν θελω να γινω αγγελος, το κοκκινο ειναι γιατι συμπεριλαμβανομαι εφοσον το βλέπω απο μακρυά.
15. Μαυρο πρόσωπο: Αμφιθυμία συναισθημάτων, απροσδιοριστο ον που προκαλεί σκοτάδι, κυριαρχία, θάνατο.

ΕΡΜΗΝΕΙΑ 1. Θέση παιδιού στην κούνια χρώμα μπλε: νιώθω ανασφάλεια να μπω στο σχήμα της ζωγραφιας, σας προσέχω και σας...

Posted by Christina Bogiatzi on Thursday, March 10, 2022


«Δεν υπάρχει κανένα σύνδρομο» λένε οι γιατροί

Νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη μια επιστημονική εξήγηση-«απάντηση»στο πώς χάθηκαν η Μαλένα, η Ίριδα και η Τζωρτζίνα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες από γιατρούς που ειδικεύονται στους αιφνίδιους θανάτους παιδιών και νέων, έχει γίνει έρευνα σε τέσσερα-πέντε σύνδρομα κληρονομικής φύσεως από τα οποία θα μπορούσε να εξηγηθεί ο θάνατος των παιδιών, όμως έχει αποδειχθεί ότι δεν έπασχαν από οποιαδήποτε από αυτά τα σύνδρομα. Όσον αφορά στο σύνδρομο για το οποίο γίνεται λόγος από την πλευρά της μητέρας, Ρούλας Πισπιρίγκου περί καρδιακής αρρυθμίας της μικρής Τζωρτζίνας-δηλαδή πότε να έχει ταχυκαρδία και πότε βραδυκαρδία-πρόκειται για σύνδρομο που οφείλεται σε εκφυλισμό της στεφανιαίας νόσου και καταγράφεται αποκλειστικά σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών.

Παράλληλα οι γιατροί από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας υπογραμμίζουν ότι οι αναφορές της μητέρας για την άφιξη των γιατρών αμέσως μόλις παρουσιάστηκε το πρόβλημα στην Τζωρτζίνα είναι ψευδείς, με έναν από τους γιατρούς να υποστηρίζει ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν σε άλλο σημείο του νοσοκομείου-κάτι που αναμένεται να καταθέσει και στις Αρχές.

Ειδήσεις σήμερα:

Κλοπές Smart: Δείτε πώς δρα η σπείρα - Βίντεο ντοκουμέντο

Καιρός - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Χιονοπτώσεις μέχρι την Κυριακή

Τι αποκαλύπτει το βίντεο της επίθεσης των Ουκρανών στη ρωσική φάλαγγα αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης