Μήνυση Βγενόπουλου κατά Θάνου: Ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος θα αποφασίσει εάν θα ανασυρθεί από το αρχείο

Μήνυση Βγενόπουλου κατά Θάνου: Ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος θα αποφασίσει εάν θα ανασυρθεί από το αρχείο

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αποφάνθηκε ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σκιαδαρέσης, θα αποφανθεί για τη γνησιότητα της απομαγνητοφωνημένης συνομιλίας και αν το ηχητικό ντοκουμέντο είναι νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο και μπορεί να ληφθεί υπόψη

Vgen_than
Αρμόδιος για να αξιολογήσει εάν θα ανασυρθεί ή όχι από το αρχείο η δικογραφία που είχε σχηματισθεί μετά από μήνυση του αποβιώσαντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, κατά της πρώην πρόεδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου –Χριστοφίλου, είναι ο προϊστάμενος του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Χρήστο Μπαρδάκη, αποφάνθηκε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Μπαρδάκης θα αποφανθεί για την γνησιότητα της απομαγνητοφωνημένης συνομιλίας του Ανδρέα Βγενόπουλου, με γυναίκα επιχειρηματία (Δ.Μ.), η οποία φέρεται να λειτουργούσε ως εκπρόσωπος-μεσάζον της κυρίας Θάνου, όπως επίσης θα αποφανθεί εάν η πρωτοεμφανιζόμενη κασέτα είναι νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο και μπορεί να ληφθεί υπόψη, αν είναι γνήσιο και αν πράγματι είναι νέο αποδεικτικό στοιχείο.

Ειδικότερα, από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεώργιο Σκιαδαρέση, ο οποίος είχε επιληφθεί όλων των δικονομικών παραμέτρων, προϋποθέσεων κ.λπ. του χειρισμού της αρχειοθετηθείσας ποινικής δικογραφίας που είχε σχηματισθεί μετά από έγκληση του πρώην ισχυρού άνδρα της MIG Ανδρέα Βγενόπουλου, κατά της Βασιλικής Θάνου και άλλων προσώπων, διαβιβάστηκε (η δικογραφία αυτή), στον αρμόδιο, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 35 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (μετά την κατάργηση πλέον του άρθρου 29 παράγραφος 4 Κ.Π.Δ.) Χρήστο Μπαρδάκη.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του Οικονομικού Εγκλήματος θα αξιολογήσει το πρωτοεμφανιζόμενο ηχητικό ντοκουμέντο εάν είναι νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο και μπορεί να ληφθεί υπόψη, αν είναι γνήσιο και αν πράγματι είναι νέο αποδεικτικό στοιχείο, ώστε, να ανασύρει τη δικογραφία και να επανεξετάσει ή όχι την υπόθεση.

Κλείσιμο
Μάλιστα στο σχετικό διαβιβαστικό της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, επισημαίνεται ότι αν κατά τον έλεγχο αξιολογηθεί ως μη γνήσιο ή παράνομο, το ηχογράφημα αυτό, να ενεργήσει αρμοδίως ώστε να ελεγχθεί ποινικά η παραγωγή του και η χρησιμοποίησή του.

Υπενθυμίζεται ότι στο επίμαχο ηχητικό ντοκουμέντο αποτυπώνεται συνομιλία του Ανδρέα Βγενόπουλου με την επιχειρηματία Δ.Μ., η οποία εμφανιζόταν ότι ενεργούσε για λογαριασμό της Βασιλικής Θάνου ώστε να αποσπάσει χρήματα προκειμένου η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου να διευκολύνει τον επιχειρηματία σε δικαστικές υποθέσεις του.

Τα χρήματα αυτά, όπως είχε καταγγείλει ο ίδιος ο επιχειρηματίας σε συνέντευξη Τύπου τον Μάιο του 2016, ζητήθηκαν να δοθούν με τη «μέθοδο του βιβλίου» (δηλαδή να τα τοποθετήσει τα χρήματα μέσα σε βιβλίο) και μάλιστα το χρηματικό ποσό θα είχε τοποθετηθεί σε βιβλία που θα καταλάμβαναν μέγεθος «βιβλιοθήκης».

Ειδήσεις σήμερα:

Θάνος Καλλίρης: «Ήταν πεντέμιση χρόνια… σκλαβιάς με τη Ναταλία Γερμανού» - Η αντίδραση της παρουσιάστριας

Ελένη Τοπαλούδη: Νέα διακοπή στη δίκη για το βιασμό και τη δολοφονία της - «Ντροπή, ντροπή», ξέσπασε η μητέρα της

Πόλεμος στην Ουκρανία: Φρένο στην ξέφρενη άνοδο της τιμής του πετρελαίου - Γιατί οι αγορές «βλέπουν» φως στην άκρη του τούνελ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης