Euroferry Olympia: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ιδιοκτήτες οχημάτων μετά το δυστύχημα

Euroferry Olympia: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ιδιοκτήτες οχημάτων μετά το δυστύχημα

Πώς μπορούν να αποχαρακτηρισθούν και να αντικατασταθούν τα οχήματα -  Η διαδικασία

πλοιο
Διευκολύνσεις ως προς τις διοικητικές διαδικασίες παρέχονται στους ιδιοκτήτες οχημάτων που βρίσκονταν στο πλοίο Ε/Γ - Ο/Γ «Euroferry Olympia» την 18η Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, με εγκύκλιο του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές, Μιχάλη Παπαδόπουλου, ως προς τη διαδικασία αντικατάστασης των φορτηγών Δημόσιας Χρήσης που υπέστησαν καταστροφή, μπορούν να αποχαρακτηρισθούν και να αντικατασταθούν χωρίς το δικαιολογητικό της υπεύθυνης δήλωσης με αποτύπωμα του αριθμού πλαισίου, αντί του οποίου ο ενδιαφερόμενος προσκομίζει:

A. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται το γεγονός της ολοσχερούς καταστροφής ή αχρήστευσης του οχήματος και εάν μαζί με το όχημα καταστράφηκαν ολοσχερώς η άδεια κυκλοφορίας, οι πινακίδες και το βιβλιάριο μεταβολών.

B. Βεβαίωση δημόσιας αρχής ή της πλοιοκτήτριας εταιρείας του Ε/Γ - Ο/Γ «Euroferry Olympia» ή της ασφαλιστικής εταιρείας ότι το όχημα επέβαινε στο πλοίο την ημέρα του δυστυχήματος.

Κατά την ταξινόμηση, στο ΦΔΧ χορηγείται ο ίδιος αριθμός κυκλοφορίας χωρίς καταβολή του σχετικού e - παραβόλου 2992.

Ως προς τη διαδικασία οριστικής διαγραφής ΕΙΧ ανεξαρτήτως κυβισμού και Φορτηγών Ιδιωτικής Χρήσης κατηγορίας Ν1 οχημάτων (έως 3,5 τόνους) που υπέστησαν καταστροφή, μπορούν να διαγραφούν οριστικά από το Μητρώο Αδειών Κυκλοφορίας Οχημάτων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών χωρίς προσκόμιση του Πιστοποιητικού Καταστροφής του οχήματος από συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης.

Κλείσιμο
Η αίτηση οριστικής διαγραφής συνοδεύεται από τα δικαιολογητικά (Α) και (Β) που αναφέρονται παραπάνω και στον αιτούντα χορηγείται βεβαίωση οριστικής διαγραφής με την ημερομηνία του ναυτικού δυστυχήματος.

Ομοίως, για την αντικατάσταση των καρτών ψηφιακού ταχογράφου οδηγών που βρίσκονταν σε οχήματα που μεταφέρονταν με το συγκεκριμένο πλοίο κατά το ναυτικό δυστύχημα, αντί του παραβόλου, ο ενδιαφερόμενος θα υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση ολοσχερούς καταστροφής ή απώλειας του ψηφιακού ταχογράφου και βεβαίωση δημόσιας αρχής ή πλοιοκτήτριας εταιρείας ότι ο οδηγός επέβαινε στο πλοίο την ημέρα του δυστυχήματος.

Ειδήσεις σήμερα:

«Συγγνώμη, δεν σας προστάτεψα»: Συγκλονίζει o Ουκρανός που έχασε τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του από βομβαρδισμούς

Πέθανε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς

Επίδομα ανεργίας: Θεσπίζονται εισοδηματικά κριτήρια για να τεθούν εκτός μητρώων οι «άνεργοι βορείων προαστείων»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης