Κακοκαιρία Φίλιππος: Κλειστοί δρόμοι σε Φυλή και Πεντέλη λόγω χιονόπτωσης - Πού χρειάζεται αλυσίδες στην Αττική

Κλείνουν συνεχώς δρόμοι στην Αττική ακόμα και στην Αθήνα -Κλειστά σχολεία στα βόρεια προάστια και σε περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής - Δείτε αναλυτικά 

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας από την 32 χιλιομετρική απόσταση, στις Αφίδνες μέχρι την 58, 520, στα όρια του Νομού Αττικής εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης, ενώ κλείνουν συνεχώς δρόμοι στην Αττική ακόμα και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στη Φυλή (Χασιά) λόγω χιονόπτωσης δεν διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα προς Δερβενοχώρια από το ύψος της μονής Κλειστών.

Επίσης, κλειστή είναι η οδός Διονύσου από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου προς τον Αγιο Πέτρο στην Πεντέλη.

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αναστάσεως, από το κοιμητήριο Παπάγου προς Υμηττό. Στην επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου μέχρι το πάρκο Ανατολής.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, αποφάσισε χθες την πλήρη διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από τις 22.00 χθες το βράδυ έως την ύφεση των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Επίσης αποφασίστηκε η πλήρης διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από τις 22.00 χθες το βράδυ έως την ύφεση των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος του οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.

Κλειστά σχολεία στα βόρεια προάστια και σε περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και μετά από διαβούλευση με τους Δημάρχους αποφασίστηκε για σήμερα η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Βόρειο Τομέα καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν δια ζώσης μαθήματα στα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

1. Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής
2. Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση το δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο οποίο θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο γυμνάσιο Βούλας τα οποία θα είναι κλειστά.
3. Στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.
Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω Περιφερειακές ενότητες:
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
• Στο Δυτικό τομέα Αθηνών

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, «τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί , στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η τηλεκπαίδευση πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες και για την πρωτοβάθμια και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το πρόγραμμα που στέλνουν οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί στους γονείς και τους μαθητές».


Ειδήσεις σήμερα:

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Μένιος Φουρθιώτης

Την αύξηση της πληρότητας σε γήπεδα και πλοία εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Πάνω από 400.000 Ουκρανοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Μαριούπολη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr