Αττική: «Αλωνίζουν» οι σπείρες με τους καταλύτες - Σηκώνουν αμάξια για να κόψουν εξατμίσεις και μπαταρίες

Αττική: «Αλωνίζουν» οι σπείρες με τους καταλύτες - Σηκώνουν αμάξια για να κόψουν εξατμίσεις και μπαταρίες

Οι καταγγελίες που φτάνουν στα αστυνομικά τμήματα τον τελευταίο μήνα, ξεπερνούν τις 40 - Τι λέει στο protothema.gr ιδιοκτήτης αυτοκινήτου που έπεσε «θύμα» της σπείρας

autokinito_katalytis
Σε μάστιγα εξελίσσονται οι σπείρες που κλέβουν καταλύτες και μπαταρίες από στάθμευμενα αυτοκίνητα σε διάφορα σημεία της Αττικής με τις καταγγελίες που φτάνουν στα αστυνομικά τμήματα τον τελευταίο μήνα να ξεπερνούν τις 40.

Πριν απο 10 ημέρες, ένας οδηγός στην Λυκόβρυση είδε έκπληκτος το όχημα του, το οποίο είχε σταθμεύσει έξω από το δημαρχείο της πόλης, να στέκεται στις δύο ρόδες. Οι "ποντικοί" των καταλυτών το σήκωσαν με γρύλο, το γύρισαν ανάποδα και με τροχό έκοψαν την εξάτμιση προκειμένου να αφαιρέσουν τον καταλύτη του αυτοκινήτου.

Το Σάββατο, ένας άλλος οδηγός, ο οποίος είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι του στην Ελευσίνα, έβαλε μπρος τη μηχανή και άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Μόλις κοίταξε κάτω από το αμάξωμα είδε τον καταλύτη κομμένο και την εξάτμιση χωρίς σωλήνα.

received_926277418035323


"Την Παρασκευή πάρκαρα έξω από το σπίτι και όλα καλά. Την Δευτέρα πάω να πάρω το αυτοκίνητό μου για να πάω στη δουλειά και έκανε ένα τρομερό θόρυβο σα νταλίκα. Βγήκα να δω τι συμβαίνει και είδα την εξάτμιση κομμένη στο σημείο κάτω από το πολλαπλό, το χταπόδι όπως το λένε", λέει στο protothema.gr ο κ. Μανώλης Στραβαρίδης, ένας από τους δεκάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στην Βούλα που έχουν πέσει θύματα της σπείρας με τους καταλύτες.

Κλείσιμο
Τις τελευταίες εβδομάδες, στο στόχαστρο των κυκλωμάτων έχουν μπει τα αυτοκίνητα σε Χολαργό και Παπάγου. Οι καταγγελίες είναι πλέον καθημερινές ενώ πριν από δέκα ημέρες αφαίρεσαν τον καταλύτη από το αυτοκίνητο ενός αντιδημαρχου της περιοχής.

Στην Δυτική Αττική, οι "πιάτσες" που επιλέγουν οι δράστες για να "ψωνίσουν" ανταλλακτικά είναι οι σταθμοί του προαστιακού. Την τελευταία εβδομάδα, έξω από το σταθμό των Άνω Λιοσίων τρία ΙΧ έχουν γίνει στόχος κλοπής ενώ την περασμένη Πέμπτη, στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Χίου στον Κόκκινο Μύλο, ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου είδε να λείπει από το αμάξι του ο καταλύτης και η μπαταρία από το καπό.

hw_64674739


Προσφάτως, οι σπείρες με τους καταλύτες έχουν βάλει στο "μάτι" και τις μπαταρίες των αυτοκινήτων τις οποίες πωλούν ως ανταλλακτικά σε αντίθεση με τους καταλύτες που τους λιώνουν για να πάρουν τα μέταλλα.

Στην περιοχή της Πεύκης, δεκάδες οδηγοί αντιλήφθηκαν οτι από τα αυτοκίνητά τους λείπουν οι μπαταρίες ενώ οι θρασύτατοι κλέφτες δεν διστάζουν να "γδύσουν" ολόκληρα οχήματα αφαιρώντας τη μπαταρία αλλά και τον καταλύτη από τη μηχανή.

Μόλις πριν από 15 ημέρες, η αστυνομία συνέλαβε έναν 27χρονο στην περιοχή των Βριλησσίων ο οποίος μαζί με τους 3 συνεργούς του έκλεβαν συστηματικά καταλύτες από στάθμευμενα αυτοκίνητα. Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, η συγκεκριμένη σπείρα είχε αφαίρεσει καταλύτες από 7 ΙΧ σε Βριλήσσια, Χαλάνδρι και Αγία Παρασκευή.

Τα μέλη της παρακολουθούσαν τα αυτοκίνητα που θα χτυπούσαν και επέλεγαν κυρίως βραδινές ώρες για να αφαιρέσουν τα ανταλλακτικά. Με τη βοήθεια γρύλου ή ξύλινων τάκων σήκωναν το αμάξι και στη συνέχεια με έναν ηλεκτρικό τροχό μπαταρίας έκοβαν χειρουργικά τους καταλύτες από το σώμα της εξάτμισης.

Στη συνέχεια έπαιρναν τα κλεμμένα κομμάτια και τα διακινούσαν σε παράνομα χυτήρια για λιώσιμο πουλώντας τα στην τιμή των ακριβών μετάλλων που περιέχουν οι καταλύτες.

Ειδήσεις σήμερα:

Το Μπάκιγχαμ «έκλεισε» την υπόθεση κακοποίησης της Βιρτζίνια Τζιούφρε από τον πρίγκιπα Άντριου με 7 εκατ. στερλίνες

Ειδική άδεια ασθενείας λόγω κορωνοϊού: Ηλεκτρονική αίτηση στον e-ΕΦΚΑ για τη χορήγηση

Εκτός ΜεΡα25 η βουλευτής Αγγελική Αδαμοπούλου - Τι έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης για το... διαζύγιο που βγήκε την «ημέρα της γυναίκας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης