Πάτρα: Εγκεφαλικά νεκρός ο 6χρονος που έπεσε από μπαλκόνι- Οι γονείς δωρίζουν τα όργανά του

Πάτρα: Εγκεφαλικά νεκρός ο 6χρονος που έπεσε από μπαλκόνι- Οι γονείς δωρίζουν τα όργανά του

Υπέστη σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση από το χτύπημα, με αποτέλεσμα τον εγκεφαλικό του θάνατο 

patras2
Θλίψη προκαλεί η είδηση για την υπόθεση του 6χρονου αγοριού που έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στην Πάτρα, καθώς οι γιατροί ανακοίνωσαν σήμερα στην οικογένειά του ότι είναι εγκεφαλικά νεκρό. 

Όπως αναφέρει το thebest.gr, το αγοράκι έπεσε από το μπαλκόνι το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή της Κρήνης, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών δίνοντας γενναία μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Μετά την τραγική κατάληξη του μικρού, οι γονείς του αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους, για  να χαρίσουν ζωή σε άλλα παιδιά, που δίνουν επίσης τον δικό τους αγώνα.

Όπως αναφέρει ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης, έχουν ολοκληρωθεί τα τεστ εγκεφαλικού θανάτου και οι γονείς έχουν συναινέσει στο να γίνει δωρέα των οργάνων του. Έχει ήδη ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων για να ακολουθηθεί η διαδικασία για την εύρεση των ληπτών.

«Δυστυχώς η μάχη για τον Κωνσταντίνο δεν κερδήθηκε. Έδωσε έναν πολύ αξιοπρεπή αγώνα στη ΜΕΘ αλλά η κρανιοεγκεφαλική κάκωση ήταν βαρύτατη, με αποτέλεσμα τον εγκεφαλικό θάνατο. Οι γονείς του πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα και να δοθούν σε άλλα παιδιά. Υποκλινόμαστε στην απόφασή τους αυτή», δηλώνει ο κ. Ηλιάδης.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός ΜεΡα25 η βουλευτής Αγγελική Αδαμοπούλου - Τι έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης για το... διαζύγιο που βγήκε την «ημέρα της γυναίκας»


Ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια οι πρόσφυγες από την εμπόλεμη Ουκρανία


«Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν πρέπει να εξαπλωθεί» τονίζει ο Στόλτενμπεργκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης