Καιρός: Καταιγίδες και χιόνια προ των πυλών της Αττικής

Καιρός: Καταιγίδες και χιόνια προ των πυλών της Αττικής

«Ο χιονιάς της Αττικής που έρχεται θα στεναχωρήσει και εκείνους που περιμένουν χιονοστιβάδες στο Σύνταγμα αλλά και εκείνους που περιμένουν απλές νιφάδες στα βόρεια προάστια», λέει σε ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος - Η πρόγνωση της ΕΜΥ

vroxes_kairos_art
Επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα, Τρίτη ο καιρός καθώς προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος, αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media, «ο χιονιάς της Αττικής που έρχεται θα στεναχωρήσει και εκείνους που περιμένουν χιονοστιβάδες στο Σύνταγμα αλλά και εκείνους που περιμένουν απλές νιφάδες στα βόρεια προάστια».

Συγκεκριμένα, όπως περιέγραψε: «Από την Πέμπτη έως και την Κυριακή (τουλάχιστον), δηλαδή για 4 ημέρες χοντρικά, θα εκδηλώνονται κατά περιόδους χιονοπτώσεις στην Αττική έως και κατά διαστήματα πεδινές περιοχές. Με εξάρσεις και υφέσεις βέβαια. Δεν θα χιονίζει δηλαδή σερί για 4 ημέρες. Άλλοτε θα είναι βελτιωμένος ο καιρός και άλλοτε θα πυκνώνουν οι νεφώσεις και θα έρχεται ο "λευκός" επισκέπτης»,



Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

Η ΑΤΤΙΚΗ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ

Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και έπειτα, σταδιακά, θα έρθει και ο πολυσυζητημένος χιονιάς της Αττικής.

Γράφτηκαν πολλά τις τελευταίες ημέρες. Αν και δεν θα έπρεπε, ο προσεχής χιονιάς "γέννησε" ακόμη και "κόντρες" η ισχυρές διαφωνίες μεταξύ Μετεωρολόγων, γεγονός που το θεωρώ στενάχωρο γιατί δεν τιμά την Μετεωρολογική κοινότητα.

Κλείσιμο
Ο κάθε πρόγνωσης καιρού θα κάνει τη δική του εκτίμηση και τα αποτελέσματα θα βγουν στο τέλος της κακοκαιρίας. Θεωρώ άκομψο να "τσακώνονται" Μετεωρολόγοι η να αφήνουν υπονοούμενα για το ποιος θα είναι εκείνος που θα προβλέψει τελικά πρώτος και σωστότερα την επικείμενη ψυχρή εισβολή.

Λοιπόν, για να μιλήσουμε και λίγο επί του αντικειμένου που σας ενδιαφέρει πραγματικά, ο χιονιάς της Αττικής που έρχεται θα στεναχωρήσει και εκείνους που περιμένουν χιονοστιβάδες στο Σύνταγμα αλλά και εκείνους που περιμένουν απλές νιφάδες στα βόρεια προάστια.

Κάτι ενδιάμεσο θα γίνει. Από την Πέμπτη έως και την Κυριακή (τουλάχιστον), δηλαδή για 4 ημέρες χοντρικά, θα εκδηλώνονται κατά περιόδους χιονοπτώσεις στην Αττική έως και κατά διαστήματα πεδινές περιοχές. Με εξάρσεις και υφέσεις βέβαια. Δεν θα χιονίζει δηλαδή σερί για 4 ημέρες. Άλλοτε θα είναι βελτιωμένος ο καιρός και άλλοτε θα πυκνώνουν οι νεφώσεις και θα έρχεται ο "λευκός" επισκέπτης.

Σίγουρα στα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια (ίσως και στα ανατολικά) το χιόνι θα είναι πιο πυκνό και θα εκδηλώνεται για περισσότερες ώρες αλλά εκτιμώ ότι θα χαρούν και οι πιο κέντρο-νότιοι κάτοικοι του νομού.

Τώρα, επειδή το κρύο θα είναι παρατεταμένο (έχει έρθει και πιο έντονο όμως, μην ανησυχείτε) και επειδή σχεδόν οι περισσότεροι νομοί στη χώρα θα δεχτούν χιονοπτώσεις (στα βόρεια θα χιονίσει και από αύριο) αλλού στα πιο ορεινά και αλλού στα πιο πεδινά, άλλοτε πιο εξασθενημένες και άλλοτε πιο ισχυρές, καλό θα ήταν να είναι έτοιμος ο κρατικός μηχανισμός.

Επίσης επειδή οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα επηρεάσουν όχι μόνο τα ορεινά αλλά και την κεντρική και βόρεια Ελλάδα γενικότερα, θα δοκιμαστούν οι αγρότες μας γιατί και η εποχή είναι επικίνδυνη για τις σοδειές. Πάρτε τα μέτρα σας, σας παρακαλώ θερμά.

Τέλος, ο κρατικός μηχανισμός θα πρέπει και οφείλει να είναι πανέτοιμος. Και Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.

Ο καιρός σήμερα...

Στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και κυρίως στα βόρεια ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, στα ανατολικά αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 βαθμιαία όμως θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν στα βόρεια ηπειρωτικά τους 8 με 9 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 13 με 15 και στη νότια νησιωτική χώρα τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Από νωρίς το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από το απόγευμα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με ενίσχυση το βράδυ στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας και της Στερεάς.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί και βαθμιαία βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Βαθμιαία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από νωρίς το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 5 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Από νωρίς το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά και ημιορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Πότε θα τελειώσουμε με τον κορωνοϊό;

Σε σοβαρή κατάσταση 6χρονος που έπεσε από μπαλκόνι στην Πάτρα

Προσωρινή κατάπαυση πυρός σε 4 πόλεις πριν τα ρωσικά χτυπήματα στην αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης