Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τα 35' που γεννούν ερωτηματικά για τον θάνατο της Μαλένας

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τα 35' που γεννούν ερωτηματικά για τον θάνατο της Μαλένας

Στον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας εστιάζουν οι έρευνες -  Ελπίδα ότι θα δώσουν απαντήσεις οι τοξικολογικές εξετάσεις - Πρώτοι θα κληθούν για καταθέσεις γιατροί από το Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας

paidia12
Το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθέριου στην Πάτρα θα γίνει το μνημόσυνο για τα τρία κοριτσάκια. Η Τζωρτζίνα Δασκαλάκη «έφυγε» από τη ζωή στα τέλη Ιανουαρίου όπου την Κυριακή συμπληρώνονται σχεδόν 40ημέρες μετά το θάνατό της ενώ την ίδια μέρα θα γίνει μνημόσυνο και για τις δύο αδερφούλες της, την Ίριδα και τη Μαλένα.

Όσο οι ημέρες περνούν, τόσο μεγαλώνει η αγωνία της οικογένειας Δασκαλάκη για τους λόγους που οδήγησαν τα τρία τους παιδιά στον θάνατο, σε διάστημα 33 μηνών.

Οι έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής προχωρούν με εντατικό ρυθμό, όσο αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας, με την ελπίδα ότι θα δώσουν απαντήσεις για το τι ακριβώς έχει συμβεί.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του tempo24.news, η έρευνα από την πλευρά της Αστυνομίας επικεντρώνεται αυτήν την ώρα, στον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Στο μικροσκόπιο των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής έχουν ήδη μπει όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες που έχουν συλλεχτεί και αφορούν στο χρονικό διάστημα από την πρώτη νοσηλεία του παιδιού στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο στις 7 Απριλίου 2021, όπου εισήχθη με επεισόδιο σπασμών και αργότερα παρουσίασε καρδιακή ανακοπή, μέχρι και τον θάνατό του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα έμπειρα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής που χειρίζονται την υπόθεση, έχουν επισκεφθεί την Πάτρα, με άκρα μυστικότητα, για να συλλέξουν πληροφορίες.

Κλείσιμο
Μέχρι ώρας, ασφαλείς πηγές αναφέρουν ότι δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία των καταθέσεων των γιατρών ή οποιουδήποτε άλλου χειρίστηκε το περιστατικό του παιδιού στην Πάτρα, αφού πρώτα θα κληθούν οι άνθρωποι από το Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας, όπου άφησε και την τελευταία του πνοή.

Το κρίσιμο 35λεπτο που γεννά ερωτηματικά

Τα ερωτηματικά, ωστόσο, αντί να βρίσκουν απαντήσεις, συνεχώς πληθαίνουν. Με βάση την κατάθεση της μητέρας αναφορικά με τον πρώτο θάνατο, αυτόν της Μαλένας, το πρωί του Σαββάτου, 13 Απριλίου του 2019, το κοριτσάκι ήταν σε καλή κατάσταση και μάλιστα χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που την έδειχνε να τρώει σουβλάκι στο δωμάτιο του νοσοκομείου της. Λίγες ώρες μετά, όταν ο πατέρας αποχώρησε, όλα άλλαξαν.

Εκείνο το μεσημέρι, έφυγε ο σύζυγός μου κι έμεινα εγώ δίπλα της και κοιμήθηκα μαζί της. Μετά από μια ώρα ξυπνήσαμε με τη μικρούλα, γιατί μπήκε στο δωμάτιο η νοσηλεύτρια και της έδωσε ένα φάρμακο για το στομάχι της. Μετά από δέκα λεπτά, στις 16:40 το παιδί τινάχτηκε, έβγαλε έναν ρόγχο και έμεινε με τα μάτια της μισάνοιχτα. Της μίλησα, της φώναξα “Μαλένα, Μαλένα”, πήρα από τα χεράκια της τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών» είχε αναφέρει η μητέρα.

Ωστόσο, αυτό δεν επιβεβαιώνεται από τα επίσημα έγγραφα που κατέγραψαν οι γιατροί για την κατάληξη της 3χρονης, καθώς αναφέρουν ότι κλήθηκαν από τη μητέρα για παροχή βοήθειας στις 17:15, δηλαδή 35 λεπτά αργότερα.

Έτσι, εκκρεμεί ένα κρίσιμο 35λεπτο, το οποίο γεννά ερωτηματικά σχετικά με το τι συνέβη εκείνες τις στιγμές ή αν η έκθεση των γιατρών είναι ακριβής.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Επιδείνωση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Δείτε την σημερινή πρόγνωση

Πάνω από 700 συλλήψεις σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Ρωσία - Δείτε βίντεο

Οι Ρώσοι «πήραν» τη Χερσώνα - Συνεχείς εκρήξεις στο Κίεβο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης