Στη Μονάδα οξέων περιστατικών της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται από το βράδυ της Παρασκευής ένας 37χρονος, ο οποίος προκάλεσε θερμό επεισόδιο, ξυλοκοπώντας την 42χρονη σύντροφό του στο σπίτι του, στην περιοχή των Καμινίων στο Ηράκλειο.
Περίοικοι κάλεσαν την αστυνομία στις 19.30 όταν άκουσαν τη γυναίκα να καλεί επανειλλημένως σε βοήθεια. Ο 37χρονος στη θέα των αστυνομικών, άφησε τη 42χρονη να φύγει από το διαμέρισμα και ταμπουρώθηκε μέσα, απειλώντας ότι θα πηδήξει από τον πρώτο όροφο στο κενό.
Ο διοικητής του Α' Α.Τ. Ηρακλείου και ο διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ κατάφεραν μετά από 2 ώρες να τον πείσουν να ανοίξει την πόρτα, άνδρες της ΟΠΚΕ τον συνέλαβαν και με εντολή εισαγγελέα οδηγήθηκε στο ΠΑΓΝΗ, σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr.
Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση για την γυναίκα.
Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, το Plastic Free Greece δίνει δυναμικά το παρών σε κάθε γωνιά της χώρας. Η πρώτη πράξη της φετινής εκστρατείας εκτυλίχθηκε σε τέσσερις ηπειρωτικούς προορισμούς (Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Αθήνα, Πάτρα) και είχε ως αποτέλεσμα τη συλλογή 150,5 κιλών σκουπιδιών.