ΔΣΑ για τον θάνατο του Δημήτρη Τσοβόλα: «Ο δικηγορικός κόσμος είναι από σήμερα φτωχότερος»

ΔΣΑ για τον θάνατο του Δημήτρη Τσοβόλα: «Ο δικηγορικός κόσμος είναι από σήμερα φτωχότερος»

«Υπήρξε ακούραστος υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διετέλεσε εξέχον μέλος της Επιτροπής Συνταγματικών Δικαιωμάτων του Συλλόγου μας. Το στίγμα του θα παραμείνει ανεξίτηλο στην ποινική δικηγορία, που με συνέπεια υπηρέτησε», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση

τσοβολας
«Ο δικηγορικός κόσμος είναι από σήμερα φτωχότερος», επισημαίνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) σε ανακοίνωσή του με αφορμή την απώλεια του Δημήτρη Τσοβόλα.

Ειδικότερα, ο ΔΣΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του διαπρεπούς συναδέλφου Δημήτρη Τσοβόλα. Ο εκλιπών είχε πολυετή και ευδόκιμη δικηγορική δράση. Υπήρξε ακούραστος υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διετέλεσε εξέχον μέλος της Επιτροπής Συνταγματικών Δικαιωμάτων του Συλλόγου μας. Το στίγμα του θα παραμείνει ανεξίτηλο στην ποινική δικηγορία, που με συνέπεια υπηρέτησε. Ο δικηγορικός κόσμος είναι από σήμερα φτωχότερος.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας, διετέλεσε επί σειρά ετών υπουργός και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα της πατρίδας μας καθ’ όλη την μεταπολιτευτική περίοδο, υπηρέτησε με συνέπεια και ήθος τις δημοκρατικές αρχές και αγωνίστηκε για την καθιέρωση και εμπέδωση των δημοκρατικών ελευθεριών στην πατρίδα μας». Και καταλήγει λέγοντας πως «το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Σ.Α. εκφράζει τα θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του».




Ειδήσεις σήμερα:

Η ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη

«Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε αντιπροσωπεία στο Μινσκ για συνομιλίες με την Ουκρανία» λέει το Κρεμλίνο

Η Ρωσία κατέλαβε αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο - «Εξουδετέρωσε πάνω από 200 Ουκρανούς»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης