Πανελλαδική 24ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών
Οι δύο Ομοσπονδίες προγραμματίζουν πορεία προς το υπουργείο Υγείας
Πανυγειονομική 24ωρη απεργία προγραμματίζουν για σήμερα, 23 Φεβρουαρίου η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.
Η ΟΕΝΓΕ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία και η ΠΟΕΔΗΝ 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της περιφέρειας, και 7ωρη στάση εργασίας 8:00-15:00 για τα νοσοκομεία της Αττικής.
Οι δύο Ομοσπονδίες προγραμματίζουν πορεία προς το υπουργείο Υγείας.
Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι το προσωπικό των νοσοκομείων έμεινε «αβοήθητο να προσπαθεί να αποκρούσει το ένα μετά το άλλο πανδημικό κύμα, με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό».
Η ΠΟΕΔΗΝ από την πλευρά της κάνει λόγο για «δυσμενή επιδημιολογικά δεδομένα που αναδεικνύουν τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε Πρωτοβάθμια και Νοσοκομειακή Περίθαλψη».
Οι τελευταίες κουβέντες πριν από τον ύπνο μένουν στο μυαλό των παιδιών περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε. Και ίσως εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά σιωπής, να ξεκινά η πιο σημαντική προπόνηση για την επόμενη μέρα.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα φέρει το μέλλον, μπορούμε όμως να είμαστε όσο γίνεται πιο ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι με έναν απλό προληπτικό έλεγχο που θα μας δώσει πολύτιμες απαντήσεις για τη γονιμότητά μας.