Ξεκίνησε η μεταστέγαση του Πρωτοδικείου Αθηνών στη Λ. Αλεξάνδρας

Αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την εκπνοή του 2025

pr2
Ξεκίνησε η διαδικασία μεταστέγασης του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών από την πρώην Σχολή Ευελπίδων που στεγάζονται σήμερα σε χώρο πίσω από το Μέγαρο του Αρείου Πάγου (Λ. Αλεξάνδρας), καθώς υπεγράφη η πρώτη σύμβαση ωρίμασης μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα και του εντεταλμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Το όλο έργο της κατασκευής του νέου κτιρίου και της μεταστέγασης του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την εκπνοή του 2025.

Ειδικότερα, τη σύμβαση για την ωρίμαση του έργου «Χρηματοδότηση, Μελέτη, Κατασκευή και Τεχνική Διαχείριση του κτηρίου του Πρωτοδικείου Αθηνών και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών» που εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, υπέγραψαν σήμερα οι κ.κ. Τσιάρας και Σταμπουλίδης.


pr1
Κλείσιμο


Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, το ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει την τεχνική υποστήριξη για τις ενέργειες ωρίμασης που απαιτούνται μέχρι και την ένταξη του έργου στον κατάλογο εγκεκριμένων έργων ΣΔΙΤ για την υπαγωγή του στο νόμο 3389/2005.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Τσιάρας δήλωσε: «Με τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του ΤΑΙΠΕΔ, το πλέον εμβληματικό έργο για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης μπαίνει οριστικά σε τροχιά υλοποίησης. Με την τεχνική υποστήριξη του ΤΑΙΠΕΔ, εκκινεί η διαδικασία για τη μεταστέγαση των πολιτικών- ποινικών δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων σε νέες, υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας εγκαταστάσεις, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Κράτος Δικαίου, και παράλληλα δημιουργείται στην περιοχή ένα αρχιτεκτονικό και πολεοδομικό σημείο αναφοράς καθώς και ένας ισχυρός πόλος ανάπτυξης».

Από την πλευρά του ο κ. Σταμπουλίδης, δήλωσε: «Το ΤΑΙΠΕΔ ανταποκρίνεται με ταχύτητα και προσήλωση στον ρόλο που του έχει ανατεθεί από την Ελληνική Πολιτεία για την ωρίμαση έργων στρατηγικής σημασίας, που έχουν ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η αναβάθμιση των υφιστάμενων και η δημιουργία νέων δικαστικών κτηρίων, καθώς και η βελτίωση συνολικά των ελληνικών δικαστικών υποδομών θα οδηγήσει σε αναβάθμιση του κύρους της Ελληνικής Δικαιοσύνης προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων. Η στέγαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και της Εισαγγελίας θα γίνει σε ένα σύγχρονο κτήριο που θα πληροί τις σύγχρονες απαιτήσεις για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Ευχαριστούμε το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο ΤΑΙΠΕΔ και για την αποδοτική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει. Συνεχίζουμε δυναμικά και με τα υπόλοιπα έργα που έχουν ενταχθεί στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας – PPF του Ταμείου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης