Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Στο λιμάνι για την υποδοχή των επιβατών του Euroferry Olympia Πέτσας και Πολιτική Προστασία

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Στο λιμάνι για την υποδοχή των επιβατών του Euroferry Olympia Πέτσας και Πολιτική Προστασία

Δείτε φωτογραφίες, βίντεο που εξασφάλισε το protothema.gr - Εκεί βρίσκονταν λόγω προγραμματισμένης επίσκεψης ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, αλλά και οι κκ Γιάννης Κωτσιόπουλος και Γιάννης Καρβέλης, Γενικός Γραμματέας του Υπ. Υγείας και Διοικητής της 6ης ΥΠΕ αντίστοιχα

kerkira-politikivoitheia-fotiaTORA
Στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την υποδοχή των επιβατών του πλοίου Euroferry Olympia, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τα ξημερώματα της Παρασκευής ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Τους αναμένει κλιμάκιο ιατρών, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για έλεγχο κορωνοϊού και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων νήσων προκειμένου να φροντίσει για τις πρώτες ανάγκες και τη φιλοξενία τους στην Κέρκυρα. Έχει ενεργοποιηθεί η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ καθώς θα είναι πολλές εθνικότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία μέχρι να δρομολογηθεί πλοίο για να τους μεταφέρει στον προορισμό τους. 

Εκεί βρίσκονταν λόγω προγραμματισμένης επίσκεψης ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, αλλά και οι κκ Γιάννης Κωτσιόπουλος και Γιάννης Καρβέλης, Γενικός Γραμματέας του Υπ. Υγείας και Διοικητής της 6ης ΥΠΕ αντίστοιχα.

kerkira-petsas


kerkiratora_fotia
Κλείσιμο


kerkiratora-fotiatora

Δείτε βίντεο του protothema: Εικόνες από το χώρο υποδοχής των επιβατών

Διασωθέντες από την πυρκαγιά στο πλοίο


Σε συντονισμό με την Περιφερειάρχη κα Ρόδη Κράτσα και τη Δήμαρχο κα Μερόπη Υδραίου, και φυσικά με τον Γιάννη Πλακιωτάκη και τις τοπικές λιμενικές αρχές, οργανώθηκε ο χώρος υποδοχής, ελέγχου, καταγραφής και ταυτοποίησης, στήθηκαν κλιμάκια του ΕΟΔΥΥ και αναπτύχθηκαν οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και των Προσκόπων.

fotia-voitheiatora-fotiakerkira


Επίσης, ετοιμάστηκαν ξενοδοχεία υποδοχής, αλλά και ξενοδοχεία καραντίνας σε συνεργασία με την ένωση ξενοδόχων. Παράλληλα, βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία το Λιμενικό με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για οποιαδήποτε άλλη συνδρομή.

fotiaTORA-fotiakerkira-ploio


kerkira-fotia-voitheia

fotia-kerkira
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης