Κάρπαθος: Εισαγγελική παραγγελία για ενδελεχή έρευνα για την αυτοκτονία του πατέρα - Τα ενδεχόμενα που εξετάζονται

Κάρπαθος: Εισαγγελική παραγγελία για ενδελεχή έρευνα για την αυτοκτονία του πατέρα - Τα ενδεχόμενα που εξετάζονται

Ως εκδίκηση φαίνεται να διακινήθηκε το ροζ βίντεο ανάμεσα στον 34χρονο και τον σφήμερο σύντροφό του - Τι ζήτησε η Εισαγγελέας να ερευνηθεί εις βάθος

roz_video_karpathos_xr
Nα μην μείνει αδιερεύνητη καμία πτυχή της υπόθεσης αυτοκτονίας του 59χρονου πατέρα στην Κάρπαθο μετά τη «διαρροή» και το bullying που ακολούθησε βίντεο με προσωπικές στιγμές του γιου του με άλλον άνδρα, παρήγγειλε προφορικά στο αστυνομικό τμήμα του νησιού η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Μαρία Παπαγιαννίδου.

Η Εισαγγελέας πέραν του προφανούς της έρευνας για τη φερόμενη ως αυτοχειρία του 59χρονου ζήτησε αρμοδίως να διερευνηθεί τυχόν τέλεση των αδικημάτων της πρόκλησης ανήκεστης ψυχικής βλάβης και παραβίασης προσωπικών δεδομένων, λόγω ακριβώς των καταγγελιών για τη διαρροή του βίντεο.

Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης που διεξάγεται για τις συνθήκες θανάτου του 60χρονου η κ Εισαγγελέας, παρήγγειλε ενδελεχή έρευνα τυχόν κακουργηματικής συλλογής, αποθήκευσης, μετάδοσης κλπ. προσωπικών δεδομένων του υιού του θύματος, με σκοπό ηθικής βλάβης της οικογένειας και του θύματος (άρ. 39 παρ. 4 του ν. 4624/2019, της πράξης της συμμετοχής σε αυτοκτονία με καταπίεση του θύματος έργω (μέσω της ψυχικής πίεσης της μετάδοσης ή απειλής μετάδοσης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων οικείου προσώπου και δυσφήμισής του στην τοπική κοινωνία) (άρ. 301 του ΠΚ) και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης μέσω της ανηκέστου ψυχικής βλάβης που συστηματικά προκλήθηκε στο θύμα με τον ανωτέρω τρόπο (άρ. 310 παρ. 2-1-3 του ΠΚ).

Σύμφωνα με την Δημοκρατική οι δύο άνδρες δεν είναι ζευγάρι. Η μαγνητοσκόπηση της ερωτικής τους συνεύρεσης έγινε από τον ένα με το κινητό του τηλέφωνο με αποτέλεσμα να πιθανολογείται ότι και η διαρροή έγινε από τον ίδιο, είτε εκουσίως, είτε ακουσίως. Ο γιος του αυτόχειρα φέρεται επίσης να είχε έρθει σε ρήξη με τον εφήμερο σύντροφό του και προς τούτο είχαν ενημερωθεί οι αρχές σε πρωθύστερο χρόνο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο ότι θα γίνει έρευνα σε κινητά τηλέφωνα συγκεκριμένων για να προκύψει η προέλευση του επίμαχου βίντεο αλλά και για να διαπιστωθεί σε ποιον βαθμό έχουν βάση φήμες που αναφέρουν ότι υφίστανται κι άλλα βίντεο με ροζ περιεχόμενο όχι μεταξύ ανδρών.

Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας θα εξεταστεί αν τυχόν σχετίζεται και σε ποιον βαθμό με την υπόθεση αυτή και τη διαρροή του βίντεο υπόθεση που εκκρεμεί ενώπιον Μονομελούς Πλημμελειοδικείου μετά από αναβολή και αφορά σε καταγγελίες για άδικες πράξεις εις βάρος μιας κατοίκου του νησιού.


Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Άλκη: Πρόσωπα και ρόλους αναγνωρίζουν σήμερα οι φίλοι του Άλκη

Φωτιά σε πλοίο ανοιχτά της Ηγουμενίτσας - Εγκαταλείπουν οι επιβάτες με σωσίβιες λέμβους

MasterChef: Οι νικητές της ομαδικής και ατομικής ασυλίας και η απουσία του Κουτσόπουλου - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης