Μήλος: Πάνοπλοι ιερόσυλοι διέρρηξαν 17 εκκλησίες

Μήλος: Πάνοπλοι ιερόσυλοι διέρρηξαν 17 εκκλησίες

Οι δύο αλλοδαποί παραδέχθηκαν τις τετελεσμένες κλοπές και απόπειρες τις οποίες διέπραξαν σε εκκλησίες με στόχο τα παγκάρια

Milos-ierosyloi
Έτοιμοι για όλα, ακόμη και για ένοπλη συμπλοκή, φαίνεται πως ήταν δυο αλλοδαποί που διέρρηξαν από την αρχή του έτους ως την περασμένη Κυριακή 17 εκκλησίες και ξωκκλήσια στη Μήλο, με τη βοήθεια μιας γυναίκας συνεργού τους, καθώς κυκλοφορούσαν στο νησί οπλισμένοι σαν αστακοί!

Οι ιερόσυλοι εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της διερεύνησης καταγγελιών μετά από αξιολόγηση στοιχείων και συνελήφθησαν ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος. Στα Ι.Χ. αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν και κατασχέθηκαν, βρέθηκαν ένα αεροβόλο τυφέκιο, ένα τσεκούρι, ένα μαχαίρι με λάμα 12 εκατοστών, δυο ζευγάρια γάντια, κουκούλα «fullface», σκούφος, λοστοί, πριόνια, σφυριά, κόφτες, ηλεκτρικό τρυπάνι και τροχός, 60 κλειδιά διαφόρων μεγεθών και διαμορφωμένα ελάσματα διανοίξεως κλειδαριών και 75,60 ευρώ σε κέρματα.

Κατά την διάρκεια της προανάκρισης, οι δύο αλλοδαποί παραδέχθηκαν τις 15 τετελεσμένες κλοπές και δυο απόπειρες τις οποίες διέπραξαν σε εκκλησίες με στόχο τα παγκάρια και τον ρόλο της συνεργού τους που δεν έχει συλληφθεί. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες κλοπές από κοινού και οπλοκατοχή και παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ουκρανία: Η Ρωσία ανακοίνωσε αποχώρηση στρατευμάτων που έκαναν άσκηση στην Κριμαία

Αρση μέτρων: Αποφάσεις σήμερα για διασκέδαση, σχολικές εκδρομές και γήπεδα - Τι θα ισχύσει για τις μάσκες 

ΗΠΑ: Ζωντανό βρέθηκε 6χρονο κοριτσάκι που αγνοούνταν από το 2019 - Την έκρυβαν σε μυστικό δωμάτιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης