Χανιά: Επτά συλλήψεις για τους 73 θανάτους ηλικιωμένων σε γηροκομείο

Χανιά: Επτά συλλήψεις για τους 73 θανάτους ηλικιωμένων σε γηροκομείο

Έχουν συλληφθεί η ιδιοκτήτρια και η διαχειρίστρια της δομής, δύο γιατροί και τρεις νοσηλευτές - Αντιμετωπίζουν βαρύ κατηγορητήριο για τον θάνατο 73 ηλικιωμένων σε περίπου ενάμιση χρόνο 

girokomeio
Σε συλλήψεις επτά ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση της Ιδιωτικής Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Τσικαλαριά Χανίων, προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, έχουν συλληφθεί η ιδιοκτήτρια και η διαχειρίστρια της δομής, δύο γιατροί - ένας γενικός και ένας ψυχίατρος -  και τρεις νοσηλευτές - ένας άνδρας και δύο γυναίκες - για τους θανάτους 73 φιλοξενούμενων  μέσα σε περίπου ενάμιση χρόνο.

Οι συλληφθέντες που αντιμετωπίζουν βαρύ κατηγορητήριο για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, δια παραλείψεως ανθρωποκτονία τελεσθείσα και σε απόπειρα, θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του ανακριτή.

Αξίζει να τονιστεί ότι τα εντάλματα σύλληψης είχαν εκδοθεί από την περασμένη Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, ωστόσο λόγω και την απόδρασης των κρατουμένων από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, δεν κατέστη δυνατό να εκτελεστούν, όπως αναμενόταν, τη Δευτέρα γι αυτό και εκτελέστηκαν σήμερα. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, έχει σχηματιστεί έκθεση 500 σελίδων.  


Ειδήσεις σήμερα:

Μας κάρφωναν με το μαχαίρι, ο Άλκης ούρλιαζε βοήθεια, πονάω: Οι περιγραφές σοκ των φίλων του

Λιβανός: Το «εποποιία» το είπα ειρωνικά στον Δούκα, αλλά δεν έγινε αντιληπτό


Έγκλημα στην Αίγυπτο: Η γνωριμία του Κάτσικα με τον δολοφόνο και η συνάντηση στο διαμέρισμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης