Συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, επί τάπητος οι απειλές στην Ιερουσαλήμ και ζητήματα της Εκκλησίας της Ουκρανίας

Συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, επί τάπητος οι απειλές στην Ιερουσαλήμ και ζητήματα της Εκκλησίας της Ουκρανίας

Να μην γίνονται δεκτοί σε εκκλησιαστική κοινωνία οι αντικανονικώς εκλεγέντες Ελληνες παλαιοημερολογίτες αναφέρει με επιστολή του προς τη ΔΙΣ ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος

5498015
Αναφορά έστειλε στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος με την οποία ενημερώνει την Εκκλησία της Ελλάδος ότι οι αντικανονικώς εκλεγέντες «αρχιερείς», συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικού παλαιοημερολογιτικού σχίσματος προερχομένων και αυτοπροβαλλομένων ως Αρχιερέων Αυξεντίου Μαρίνη και Δημητρίου (Χρυσοστόμου) Καλλή, καθηρημένου κληρικού της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και άπαντες οι ανήκοντες στους εν Ελλάδι παλαιοημερολογίτες, ουδεμία κανονικότητα αντλούν από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και και επ’ ουδενί μπορούν να γίνουν δεκτοί σε εκκλησιαστική κοινωνία.

Σε ανακοίνωση της η ΔΙΣ τονίζει ότι « ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ουκρανίας απεφάσισε ότι άπαντες οι υπό τον εφησυχάζοντα εν Κιέβω Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώην Κιέβου κ. Φιλάρετο (Ντενισένκο), κατά παράβασιν των Ιερών Κανόνων και του Καταστατικού Χάρτου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, άνευ κανονικής εκλογής από την Ιερά Σύνοδο Αυτής αντικανονικώς εκλεγέντες «αρχιερείς», συμπεριλαμβανομένων και των εκ του εν Ελλάδι παλαιοημερολογιτικού σχίσματος προερχομένων και αυτοπροβαλλομένων ως Αρχιερέων Αυξεντίου Μαρίνη και Δημητρίου (Χρυσοστόμου) Καλλή, καθηρημένου κληρικού της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και άπαντες οι ανήκοντες στους εν Ελλάδι παλαιοημερολογίτες, ουδεμία κανονικότητα αντλούν από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και ουδόλως και επ’ ουδενί μπορούν να γίνουν δεκτοί σε εκκλησιαστική κοινωνία.

Πατριάρχης Θεόφιλος: Απειλές για την χριστιανική παρουσία στην Ιερουσαλήμ

Η Δ.Ι.Σ., λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις συνεχείς αναφορές και εκκλήσεις του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου σχετικά με τις απειλές για την χριστιανική παρουσία στην πόλη Ιερουσαλήμ και σε όλη την Αγία Γη, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων στα ιερά προσκυνήματα και εναντίον των χριστιανών, δηλώνει ότι συμπαρίσταται ενεργώς στον αγώνα του παλαιφάτου Πατριαρχείου.

Σε άρθρο του, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Times, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’ αναφέρθηκε στις απειλές για τη χριστιανική παρουσία στην πόλη Ιερουσαλήμ, που είναι λίκνο του χριστιανισμού, και σε όλη την Αγία Γη, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων στα ιερά προσκυνήματα, τα εγκλήματα μίσους έναντι των χριστιανών, καθώς και για τις προσπάθειες σειράς ιουδαϊκών εξτρεμιστικών ομάδων να θέσουν υπό τον έλεγχό τους μερικά κτήρια στη χριστιανική συνοικία της Ιερουσαλήμ, κάτι που αρνητικά επηρεάσει τη δυνατότητα των προσκυνητών να χρησιμοποιούν την ιστορική «οδό προσκυνητών» προς τον Ναό του Παναγίου Τάφου.

Επέτειος 14 ετών από την εκλογή Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Προ της Συνεδρίας, ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, εκ μέρους των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών, εξέφρασε στον Πρόεδρο, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τις εκ μέσης καρδίας ευχές αυτών για την χαρμόσυνη και ευλογητή επέτειο των δεκατεσσάρων ετών από της αναρρήσεως του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο της Εκκλησίας της Ελλάδος, προσφέροντάς του συμβολικά έναν αργυρό δίσκο.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς και εν τοις προσώποις Αυτών όλους τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες που συγκροτούν την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την άριστη συνεργασία καθ’ όλα τα έτη της Αρχιεπισκοπείας Του.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί ο Μητσοτάκης έδιωξε τον Σπήλιο Λιβανό

Έφοδος της Αστυνομίας σε τέσσερις συνδέσμους οπαδών σε νότια προάστια και Περιστέρι

Πήραν προθεσμία από την Ανακρίτρια οι 8 συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης