Απόδραση στα Χανιά: Ποιοι είναι οι βαρυποινίτες και πώς κατάφεραν να δραπετεύσουν

Απόδραση στα Χανιά: Ποιοι είναι οι βαρυποινίτες και πώς κατάφεραν να δραπετεύσουν

Εντοπίστηκε ένα εγκαταλελειμμένο «ύποπτο» όχημα - Οι πέντε δραπέτες  είναι καταδικασμένοι -μεταξύ άλλων- για ανθρωποκτονίες, εγκληματική οργανώση, θανατηφόρα ληστεία και ναρκωτικά

megaro1
Τεράστια κινητοποίηση της ΕΛΑΣ βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Κρήτη, για τον εντοπισμό των πέντε κρατούμενων, που απέδρασαν τα ξημερώματα της Δευτέρας  από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Νωρίτερα εντοπίστηκε ένα εγκαταλελειμμένο «ύποπτο» όχημα, που ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής, από τις αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, στα σύνορα των Νομών Ηρακλείου – Ρεθύμνου.

Στο σημείο έσπευσε η σήμανση προκειμένου να συλλέξει αποτυπώματα και να διαπιστωθεί αν πρόκειται τελικά για το όχημα διαφυγής των πέντε ποινικών που απέδρασαν από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

xania_oxima
Το «ύποπτο» όχημα που εντοπίστηκε


Κλείσιμο
Παράλληλα, διερευνάται το ενδεχόμενο να άφησαν το συγκεκριμένο όχημα και να προχώρησαν σε νέα κλοπή αυτοκινήτου.

Οι κρατούμενοι είχαν φτάσει στα Χανιά μετά την μεταγωγή τους, με το πλοίο της γραμμής από Πειραιά, το πρωί του Σαββάτου 5 Φεβρουαρίου.

Πηγές που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι οι κρατούμενοι που απέδρασαν, κατάφεραν να λυγίσουν τα κάγκελα στο παράθυρο της τουαλέτας των κρατητηρίων.

astynomiko_megaro_xanion_2


Οι κρατούμενοι επρόκειτο να μεταφερθούν στο κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1» στις φυλακές Αγιάς Χανίων.

Οι πέντε κρατούμενοι, οι τέσσερις αλβανικής καταγωγής και ένας Πακιστανικής καταγαωγής, είχαν καταδικαστεί για κακουργηματικές πράξεις (ληστείες, ανθρωποκτονία και ναρκωτικά).

Πρόκειται για έναν Πακιστανό 35 ετών καταδικασμένο για ανθρωποκτονίες κατά συρροή, έναν Αλβανό 43 ετών ο οποίος έχει καταδικαστεί για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, θανατηφόρα ληστεία, κλοπές, οπλοκατοχή και οπλοχρησία, έναν 32χρονο επίσης Αλβανό καταδικασμένο για ληστεία, έναν 34χρονο και έναν 29χρονο υπηκόους Αλβανίας, επίσης καταδικασμένους για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Πηγή: neakriti

Ειδήσεις σήμερα:

Η Αστυνομία γνωρίζει ποιος μαχαίρωσε τον Άλκη - Σεσημασμένοι πέντε από τους εννέα συλληφθέντες

Εξήντα χρόνια μετά την επιβολή του, το εμπάργκο των ΗΠΑ κατά της Κούβας παραμένει σε ισχύ

Ηρωίδα αστυνομικός χτυπήθηκε η ίδια από αμάξι για να σώσει ένα μικρό κορίτσι (Βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης