Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Στην Αλβανία βασικός ύποπτος - Τι φοβάται η οικογένεια του Άλκη

Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Στην Αλβανία βασικός ύποπτος - Τι φοβάται η οικογένεια του Άλκη

Συγκλονίζουν νέες μαρτυρίες κατοίκων που έζησαν τα τραγικά γεγονότα, ξημερώματα Τρίτης, στην Χαριλάου -  «Εντάξει; Τελειώσατε; τον καθαρίσατε;» ακούστηκαν να φωνάζουν οι δράστες - Στα δικαστήρια την Τρίτη η οικογένεια του 19χρονου - Να πάει την υπόθεση στον Άρειο Πάγο θέλει ο Κούγιας που αποκάλυψε απειλές σε βάρος του

alkis_dolofonos_silipsi_xr2
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των εμπλεκομένων στη στυγερή δολοφονία του 19χρονου, Άλκη Καμπανού στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη, ενώ μέρα με τη μέρα πληθαίνουν οι μαρτυρίες περιοίκων για τα όσα ανατριχιαστικά συνέβησαν τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην οδό Θεόδωρου Γαζή, όπου σημειώθηκε η αιματηρή επίθεση, με τραγική κατάληξη το θάνατο του νεαρού φοιτητή.

«Τελειώσατε; Τον καθαρίσατε;»

«Εντάξει; Τελειώσατε; τον καθαρίσατε;» φέρονται να φώναζαν οι δράστες, ενώ ένοικος της πολυκατοικίας, στην είσοδο της οποίας διαπράχθηκε η δολοφονία, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για τον άτυχο Άλκη πως «τον άκουγα να φωνάζει "φτάνει, μη με χτυπάτε άλλο"».


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-choaheg7t2w1-se)


«Άνοιξε τα μάτια σου»

«Τη φωνή του μες στα αυτιά μου την έχω. Γινόταν μια φασαρία και με το που βγαίνω έξω βλέπω δύο αυτοκίνητα σταματημένα απέναντι. Άτομα με κοντάρια κυνηγάνε τα παιδιά το ένα το καημένο έτρεξε, το άλλο κρύφτηκε εδώ», ανέφερε η ίδια μάρτυρας και πρόσθεσε: «Επάνω μένω. Άκουγα τη φωνή του που φώναζε "φτάνει, μη με χτυπάτε άλλο, μη με χτυπάτε άλλο" και μετά άκουσα τους φίλους του να λένε "άνοιξε τα μάτια σου"». «Μετά φώναξαν κάτι αχαρακτήριστοι, "εντάξει; τελειώσατε; τον καθαρίσατε;"», συνέχισε η ίδια, καταλήγοντας «ακόμη μέσα στα αυτιά μου το έχω. Ξέρετε τι είναι να ακούς ένα παιδί να φωνάζει μη με χτυπάτε άλλο;»

Εν τω μεταξύ, μήνυμα μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA έστειλε η μητέρα του Άλκη Καμπανού και δασκάλα στο επάγγελμα, ζητώντας «να μην φύγουν με αυτό τον τρόπο άλλα παιδιά».

«Ο Αλκιβιάδης μου πήγε στους ουρανούς»

«Θέλω το παιδί μου να είναι το τελευταίο που φεύγει έτσι. Να μην θρηνήσει άλλη μανούλα. Χαίρομαι που σώθηκαν τα άλλα δύο παλικάρια. Είναι παιδιά μου», τόνισε η μητέρα του Άλκη και κατέληξε: «Ο Αλκιβιάδης μου πήγε στους ουρανούς, αλλά να μην φύγουν με αυτό τον τρόπο άλλα παιδιά. Φτάνει πια!», όπως σημείωσε.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chob5u9qsvtt-se)


«Πήρε το γατάκι, για να το σώσει»

Εξίσου συγκλονιστικοί και οι παππούδες του άτυχου νεαρού, δηλώνουν υπερήφανοι για τον εγγονό τους, με τον παππού του Άλκη να ξεκαθαρίζει πως «δεν έχω μίσος για κανέναν». «Η παιδεία ξεκινάει από το σχολείο. Ξέρετε τι παιδί ήταν ο Άλκης; Ήρθε δύο μέρες πριν το περιστατικό με τον πατέρα να με δει και κάθισε εκεί πέρα και μου λέει, ‘παππού βρήκα ένα γατάκι στην είσοδο της πολυκατοικίας που νιαούριζε και το πήρα» περιέγραψε ο παππούς του. «Τέτοιο παιδί ήταν. Πήρε το γατάκι για να το σώσει. Εγώ είμαι περήφανος για τα παιδιά μου, που ανέθρεψα, και για τα εγγόνια μου. Ρωτάω τους πατεράδες αυτών των παιδιών – είναι υπερήφανοι;», διερωτήθηκε.

«Ατμόσφαιρα τραγωδίας»

Την οικογένεια του Άλκη Καμπανού στη Βέροια επισκέφθηκε χθες και ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, αδυνατώντας να αποκρύψει τη συγκίνησή του, μετά τη συζήτησή του με τους τραγικούς γονείς. «Τους συνέβη το αδιανόητο. Προσπάθησα να μάθω για τη ζωή τους. Μιλούσαν συνέχεια για το παιδί τους. Με γέμισαν με φωτογραφίες. Είμαι κυριολεκτικά συγκλονισμένος. Τους υποσχέθηκα ότι θα κάνω τα πάντα. Φοβούνται ότι δεν θα δικαιωθούν και τους απάντησα ότι υπάρχει δικαιοσύνη. Έμαθαν ότι ο δικηγόρος της άλλης πλευράς είναι γιος μεγάλου δικαστικού, ότι η σύζυγός του είναι δικαστικός. Έμαθαν για τις αποφάσεις που προηγήθηκαν σχετικά με τον Βούλγαρο φίλαθλο που έχασε τη ζωή του και ήταν πάλι το ίδιο δικηγορικό περιβάλλον. Από την άλλη μεριά είναι τόσος ο πόνος τους που αυτά ήταν επιδερμικά. Τους εξήγησα τη διαδικασία και εκεί υπήρχε μία ατμόσφαιρα τραγωδίας», εξήγησε ο κ. Κούγιας.

Στα δικαστήρια την Τρίτη η οικογένεια

Παρά τη συντριβή της οικογένειας, ο γνωστός ποινικολόγος επισήμανε ακόμη πως «αντιμετώπισα μία αποφασιστικότητα και τους εξήγησα ότι μπορούν να μην παρουσιαστούν. Ακόμα δεν γνωρίζω εάν την ανάκριση έχει αναλάβει ανακριτής ή ανακρίτρια. Τους είπα ότι μπορώ να παρουσιαστώ εγώ ή οι συνεργάτες μου αντί για εκείνους».

«Φοβούνται για την έκβαση της υπόθεσης»

«Εκεί αντιμετώπισα με έκπληξη να μου λένε ότι θα έρθουν και οι τρεις. Θα έρθουν και τα άλλα παιδιά και οι γονείς τους. Πρέπει να απολογηθεί και ο κατηγορούμενος και αυτό θα γίνει το πρωί προς μεσημέρι της Τρίτης», υπογράμμισε ο κ. Κούγιας, ο οποίος γνωστοποίησε αναφορικά με την οικογένεια του Άλκη πως «φοβούνται για την έκβαση της υπόθεσης και θέλουν να τιμωρηθούν οι δράστες». «Τους είπα πως όποτε μπορούν θα κλείσω εγώ προσωπικό ραντεβού με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τον κ. Πλιώτα και μου απάντησαν ότι θα έρθουν όλοι στην Αθήνα. Τους είπα πως εάν φοβούνται ότι θα επηρεαστούν οι ένορκοι λόγω της τρομοκρατίας που υπάρχει» παρατήρησε ακόμη ο κ. Κούγιας, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι έχει γίνει και ο ίδιος αποδέκτης απειλητικών τηλεφωνημάτων.

Απειλές κατά Κούγια

«Άρχισαν και σε μένα αντίστοιχα τηλέφωνα από χθες (σ.σ. προχθές) το βράδυ. Με πήρε κάποιος με απόκρυψη και μου είπε με ύφος «γιατί λες για εγκληματική οργάνωση». Του απάντησα γιατί είστε «εγκληματική οργάνωση». Μου απάντησε πως λέγεται Ποσίδης και του είπα να με πάρει από το κανονικό του τηλέφωνο. Στη συνέχεια μου το έκλεισε. Δεν το έχω κάνει πολλές φορές. Το έκανα και στην υπόθεση Τοπαλούδη. Έκανα αίτηση στον Άρειο Πάγο και η δίκη δεν έγινε στη Ρόδο. Θα το ξανακάνω και τώρα», κατέληξε ο κ. Κούγιας.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-choc0uzydm2p-se)


Ίχνη στην Κρυσταλλοπηγή

Παράλληλα, στην Αλβανία φαίνεται πως μετέβη βασικός ύποπτος για την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού σύμφωνα με τα ίχνη του, καθώς ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega θέλει έναν 20χρονο άνδρα Αλβανικής καταγωγής να έχει περάσει με ΙΧ αυτοκίνητο τον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, λίγο πριν συμπληρωθεί ένα εικοσιτετράωρο από τη δολοφονία του νεαρού φοιτητή. Ο εν λόγω 20χρονος ήταν φίλος με τον 23χρονο, A.C, φερόμενο ως δράστη της δολοφονίας του Άλκη, ενώ αμφότεροι συμμετείχαν σε ανάλογη αιματηρή επίθεση το 2019 κατά δύο φιλάθλων του Άρη, στην ίδια ακριβώς περιοχή και σε κοντινό σημείο από αυτό της δολοφονίας του 19χρονου φοιτητή.

Στον καμβά των αστυνομικών ερευνών έχουν προστεθεί τις τελευταίες ώρες σημαντικά στοιχεία, τα οποία οδηγούν σε ένα δίκτυο οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ αποτελούμενο από άτομα, τα οποία φέρονται να λειτουργούσαν στα πρότυπα εγκληματικής οργάνωσης, κάτι που ζήτησε να ερευνηθεί και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Πάντως, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνει μεν την εμπλοκή του 20χρονου Αλβανού στη δολοφονία του Άλκη, κρατά, ωστόσο, κλειστά τα χαρτιά της, καθώς σε σχετική ανακοίνωσή της δεν ξεκαθαρίζει αν ο 20χρονος, φερόμενος ως βασικός ύποπτος έχει διαφύγει στην Αλβανία και αν έχει κάποια σχέση με τη δολοφονική επίθεση.

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε 20χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συμμετείχε σε επίθεση σε βάρος δύο ατόμων τον Μάρτιο του 2019 στην περιοχή Χαριλάου, από κοινού με τον 23χρονο συλληφθέντα για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 19χρονου, ανακοινώνεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω 22χρονος ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες για τη συμμετοχή τους στην επίθεση ο προαναφερόμενος 23χρονος αλλοδαπός και δύο 20χρονοι ομοεθνείς συνεργοί του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα. Για την ανθρωποκτονία του 19χρονου, οι έρευνες συνεχίζονται και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση», ανέφερε χαρακτηριστικά η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι για την «επίθεση – καρμπόν» τον Μάρτιο του 2019 στη στροφή Πανοράματος, στη Χαριλάου είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω ένας 22χρονος ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες για τη συμμετοχή τους στην επίθεση ο προαναφερόμενος 23χρονος αλλοδαπός και δύο 20χρονοι ομοεθνείς συνεργοί του. Με τα σημερινά, ωστόσο, δεδομένα, τουλάχιστον δέκα άτομα, τα οποία αναζητά η ΕΛ.ΑΣ, φέρεται να ενεπλάκησαν στη δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, ενώ πρόκειται για οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ανήσυχος, ωστόσο, δηλώνει ο δικηγόρος της «οικογένειας» του Άρη, αλλά και των οικείων του Άλκη, Αλέξης Κούγιας, δηλώντας σχετικά αθλητική εφημερίδα LiveSport ότι «ακόμα δεν έχουν γίνει άλλες συλλήψεις, εκτός του 23χρονου και εύχομαι να μην δικαιωθεί ο Καρυπίδης, που μου είπε ότι θα το φορτώσουν σε αυτόν τον Αλβανό που συνέλαβαν και οι άλλοι θα την κοπανήσουν». «Προσωπικά, φοβάμαι μήπως τους φυγάδευσαν τους υπόλοιπους ή τους έχουν φυγαδεύσει ήδη στην Αλβανία και ψάχνουν να τους βρουν στην Ελλάδα» προειδοποίησε ο κ. Κούγιας, συμπληρώνοντας πως «θα φανεί αυτό μέσα στις επόμενες δύο μέρες. Θα είμαι στην Βέροια την Κυριακή το πρωί για να μιλήσω με την οικογένεια του Άλκη και την Τρίτη στην Θεσσαλονίκη, την επόμενη μέρα από την απολογία του κατηγορούμενου, για να πάρουμε την δικογραφία. Τώρα δεν ξέρουμε τίποτα, είμαστε τυφλοί πάνω σε αυτό το θέμα», ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος.


Ειδήσεις σήμερα:

Έρευνες για δέκα χούλιγκανς που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη

Θρίλερ στην Εύβοια: Δολοφονία και όχι αυτοκτονία ο θάνατος του 33χρονου πατέρα και αγρότη από τα Ψαχνά

Celebrities και οι... stalkers τους: Ανατριχιαστικές ιστορίες με εμμονικούς θαυμαστές και σταρ που που έζησαν τον τρόμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης