Μπουτάρης: «Πολιτισμός, όπως πρέπει να είναι η σύχρονη Ελλάδα» λέει από το Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας

Μπουτάρης: «Πολιτισμός, όπως πρέπει να είναι η σύχρονη Ελλάδα» λέει από το Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας

Ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε  στο Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών - Αγωνίστηκε για την κατασκευή του στη χώρα

μπουταρης
Τις εγκαταστάσεις του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας επισκέφθηκε χθες, Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της τιμητικής επίσκεψης, ο κ. Μπουτάρης ξεναγήθηκε στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών από τον κ. Αντώνη Αλακιώτη, πρόεδρο του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας και της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης, και ενημερώθηκε για τη διαδικασία κατασκευής του Αποτεφρωτηρίου.

ΦΩΤΟ_3_ΓΙΑΝΝΗΣ_ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ
ΦΩΤΟ_4_Αποτεφρωτηριο_Ριτσωνας


Ο κ. Μπουτάρης έχει μιλήσει δημόσια εδώ και πολλά χρόνια υπέρ του δικαιώματος να μπορεί κάποιος να επιλέξει και στη χώρα μας ως τελευταία του επιθυμία τη διαδικασία της αποτέφρωσης και γι’ αυτό αγωνίστηκε υπέρ της κατασκευής αποτεφρωτηρίου στην Ελλάδα. Αφορμή είχε αποτελέσει και η προσωπική του εμπειρία, όταν χρειάστηκε να μεταφέρει στη γειτονική Βουλγαρία προς αποτέφρωση τη σορό της γυναίκας του Αθηνάς.

ΦΩΤΟ_5_Αποτεφρωτηριο_Ριτσωνας
ΦΩΤΟ_2_ΓΙΑΝΝΗΣ_ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ


Κλείσιμο
Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης εντυπωσιάστηκε από την αισθητική του κτιριακού συγκροτήματος του Αποτεφρωτηρίου, την γαλήνη και τον πολιτισμό που ένιωσε στο χώρο και έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας για την επιτυχή κατάληξη της μακροχρόνιας προσπάθειας για την κατασκευή αποτεφρωτηρίου στη χώρα μας. Ενδεικτικά είναι τα όσα δήλωσε: «Πολιτισμός, όπως πρέπει να είναι η σύγχρονη Ελλάδα. Η ηρεμία της φύσης, η αρχιτεκτονική των εγκαταστάσεων, η παντελής έλλειψη της αίσθησης του θανάτου, παρηγοριά για τους συγγενείς, θερμά συγχαρητήρια». Ο κ. Μπουτάρης, μετά το πέρας της επίσκεψής του, υποσχέθηκε στον κ. Αλακιώτη πως, όπως και στο παρελθόν, έτσι και στο μέλλον θα είναι υποστηρικτής και αρωγός των προσπαθειών του.

ΦΩΤΟ_1_ΓΙΑΝΝΗΣ_ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ


Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό η Ελληνική Κοινωνία Αποτέφρωσης ολοκλήρωσε τη δημιουργία ενός ιστορικού ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η υπόσχεση» και αφορά τα 23 χρόνια προσπαθειών για την κατασκευή του πρώτου Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στην Ελλάδα.

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο εδώ:

Η υπόσχεση the promise EN


Ειδήσεις σήμερα:

Έρευνες για δέκα χούλιγκανς που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη

Θρίλερ στην Εύβοια: Δολοφονία και όχι αυτοκτονία ο θάνατος του 33χρονου πατέρα και αγρότη από τα Ψαχνά

Celebrities και οι... stalkers τους: Ανατριχιαστικές ιστορίες με εμμονικούς θαυμαστές και σταρ που που έζησαν τον τρόμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης