Ηλιούπολη: Είχε κάνει πρόσφατα εξετάσεις ο 22χρονος ποδοσφαιριστής - «20 λεπτά πάλευαν να τον επαναφέρουν»

Ηλιούπολη: Είχε κάνει πρόσφατα εξετάσεις ο 22χρονος ποδοσφαιριστής - «20 λεπτά πάλευαν να τον επαναφέρουν»

Τραγική φιγούρα η μητέρα του 22χρονου η οποία βρισκόταν στην κερκίδα προκειμένου να παρακολουθήσει το γιο της να αγωνίζεται - Τι λένε στο protothema.gr o διασώστης που τον παρέλαβε και ο έφορος της ομάδας του

Lapi
Μια ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε χθες το μεσημέρι στο δημοτικό στάδιο της Ηλιούπολης όταν ο 22χρονος ποδόσφαιριστής της τοπικής ομάδας, Αλέξανδρος Λάμπι, κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο αφήνοντας την τελευταία του πνοή λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο.

Ήταν μόλις το 4ο λεπτό της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ηλιούπολη και την Ερμιονίδα όταν ο 22χρονος ενώ εκτελούσε ενα φάουλ σωριάστηκε στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίχτες και οι οπαδοί «πάγωσαν»...

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα οι γιατροί των ομάδων και προσπάθησαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες.  Μέσα σε λίγα λεπτά, έφτασαν και οι γιατροί του γηπέδου οι οποίοι του έκαναν ΚΑΡΠΑ με τη βοήθεια του απινιδωτή που υπήρχε στο στάδιο.
ilioupoli_nerkos_22xronwn_in__1_
 

Ωστόσο, όπως λέει στο protothema.gr, ένας από τους διασώστες που παρέλαβαν τον άτυχο ποδόσφαιριστή ήταν ήδη αργά. «Το παιδί είχε πολύ χαμηλούς σφυγμούς. Δεν είχε τις αισθήσεις του και με δυσκολία ανέπνεε. Του κάναμε μαλάξεις αλλά δεν έδειχνε να επανέρχεται», λέει ο ίδιος.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του 22χρονου η οποία βρισκόταν στην κερκίδα προκειμένου να παρακολουθήσει το γιο της να αγωνίζεται. «Πάλευαν όλα τα παιδιά εκεί να τον σώσουν. Τραβάγαν τα μαλλιά τους όλοι ότι κάτι συμβαίνει. Ήταν και η μητέρα του από πάνω η οποία έκλαιγε», δηλώνει στο protothema.gr ένας κάτοικος της περιοχής ο οποίος παρακολουθούσε το παιχνίδι από το μπαλκόνι του σπιτιού του.
ilioupoli_nerkos_22xronwn_in__4_
 

Κλείσιμο
Όπως περιγράφει, οι διασώστες και οι γιατροί του έκαναν μαλάξεις για περισσότερα από 20 λεπτά χωρίς όμως ο 22χρονος παίχτης να συνέρχεται. «Δεν άντεξα να βλέπω το θέαμα και μπήκα μέσα», προσθέτει.

Στο δημοτικό στάδιο της Ηλιούπολης υπάρχει απινιδωτής, σύμφωνα με τον κανονισμό των αγώνων της Γ Εθνικής, αλλά αυτό δεν αρκούσε για να σωθεί ο άτυχος Αλέξανδρος. 
ilioupoli_nerkos_22xronwn_in__2_
 

«Στις 3 άρχισε το παιχνίδι, 3.04 έγινε το μοιραίο δυστυχώς. Συνδέθηκε αμέσως με τον απινιδωτή αλλά είχε πολύ χαμηλό, οριακό σφυγμό. Ήρθαν τον ασθενοφόρο και ο διασώστης του ΕΚΑΒ και του έδωσαν και αυτοί τις πρώτες βοήθειες. Το παιδί ήταν υγιέστατο, δεν είχε δηλώσει κάποια αδιαθεσία", τονίζει στο protothema.gr ο κ. Θεμιστοκλής Γιαννόπουλος, πρόεδρος του αθλητικού οργανισμού του Δήμου Ηλιούπολης, και εκτιμά πως ο 22χρονος άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα.
Νεκρός 22χρονος παίκτης της Ηλιούπολης μέσα στο γήπεδο
 

Ο 22χρονος φέρεται, μάλιστα, να είχε υποβληθεί πρόσφατα και σε καρδιολογικές εξετάσεις οι οποίες δεν έδειξαν κάποιο παθολογικό πρόβλημα. 

«Στις 19 του Γενάρη όλη η ομάδα της Ηλιούπολης και ο Αλέξανδρος είχαν κάνει καρδιολογικές εξετάσεις και triplex καρδιάς. Ήταν υγιέστατος, ταύρος», αποκαλύπτει στο protothema.gr ο έφορος της ομάδας της Ηλιούπολης, κ. Στεφανής, που δεν μπορεί να κρύψει τον πόνο του από την απώλεια του «διαμαντιού» της ομάδας, όπως χαρακτηρίζει τον αδικοχαμένο Αλέξανδρο.
ilioupoli_nerkos_22xronwn_in__3_
 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο εμβολιασμός απέτρεψε σχεδόν 20.000 θανάτους μέχρι τα τέλη του 2021, δείχνει νέα μελέτη των Τσιόδρα-Λύτρα

Η Άρτεμις Αλεξανδράτου θύμισε στους followers πόσο σέξι είναι στην πίστα

Κύκλωμα μαστροπείας: Γνωστή πιανίστα-συνοδός εξαπατά εύπορους άνδρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης