To Σάββατο η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγένιου

To Σάββατο η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγένιου

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο

5498001
Στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στο Ηράκλειο Κρήτης, θα γίνει το Σάββατο η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγένιου. Στο Ηράκλειο για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου εκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την υπουργό Παιδείας, τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων και τον πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη, αναμένεται να βρεθούν εκπρόσωποι από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις άλλες Εκκλησίες.

Σε ανακοίνωση της Μητρόποληs Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, τονίζεται ότι «δυστυχώς, δεν θα υπάρξει η δυνατότητα της παρουσίας όλων των ανθρώπων εντός του Ναού, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού». «Όσοι θέλουν να χαιρετίσουν τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, θα μπορούν να το πράξουν το απόγευμα του Σαββάτου 5 Φεβρουαρίου στον εσπερινό που θα τελεστεί στον καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου και την Κυριακή, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά», τονίζεται ακόμη.

Συνάντηση Ιερώνυμου με νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι διανύουμε μία δύσκολη και περίεργη περίοδο σημειώνοντας πως «χρειάζεται διάκριση, αγάπη, υπομονή και επιμονή στην πορεία και στο έργο μας».

Επίσης, έκανε λόγο για την ανάγκη συνεργασίας και ιδίως με την Πολιτεία, ενώ τόνισε ότι «καλούμαστε να αγωνιστούμε για την στελέχωση της Εκκλησίας». Ευχήθηκε, ακόμη, «ο Θεός να σας στηρίζει και να σας δυναμώνει και να είστε παράδειγμα για όλους», ενώ ζήτησε να μεταφέρει τα σεβάσματά του στον Αρχιεπίσκοπο πρώην Κρήτης κ. Ειρηναίο.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο τονίζοντας πως αποτελεί «παράδειγμα προς μίμηση και δάσκαλός μας».

«Είστε ένας υπέροχος και χαρισματικός άνθρωπος»
σημείωσε ο Σεβασμιώτατος και συμπλήρωσε πως ταυτίζονται πολύ οι θέσεις τους. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι «Εκκλησία της Κρήτης και Εκκλησία της Ελλάδος θα συμπορεύονται πάντοτε, διότι έχουν κοινά προβλήματα, κοινούς προβληματισμούς, κοινούς πόνους και πόθους, ώστε να κάνουμε το καλύτερο για τον λαό».




Ειδήσεις σήμερα:

Σταϊκούρας: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ και σε πόσες δόσεις - Αναλυτικά οι αλλαγές

Τα κινητά τηλέφωνα και το DNA θα «μιλήσουν» τώρα μετά τις αρνητικές τοξικολογικές της Γεωργίας Μπίκα

Τζουμέρκα: Συγκλονίζει ο πατέρας του 21χρονου που σκοτώθηκε - Ξεψύχησε στα χέρια μου, δεν μπόρεσα να σώσω το αγόρι μου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης