Τώρα μαθαίνεις ισπανικά, με τον τρόπο που θέλεις

Τώρα μαθαίνεις ισπανικά, με τον τρόπο που θέλεις

Μια καινούργια γλώσσα είναι πάντα ένα συναρπαστικό ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά. Μια διαδικασία που μας θρέφει όχι μόνο γνωστικά αλλά και συναισθηματικά κάθε φορά που κατακτάμε ένα της κομμάτι. Αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος που θέλουμε να αισθανόμαστε ότι εκείνοι που τη διδάσκουν μας φροντίζουν με τρόπο μοναδικό.

THER_3_HEADER_3
Sponsored Content
Μαθητής, φοιτητής, επαγγελματίας ή ακόμα και καθηγητής(!). Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μάθεις τέλεια τη δεύτερη σημαντικότερη γλώσσα στον κόσμο είναι μια μέθοδος διδασκαλίας που προσαρμόζεται κατευθείαν στις ανάγκες σου.
Για το Ινστιτούτο Θερβάντες, τον επίσημο φορέα του Ισπανικού κράτους στην Ελλάδα, κάθε μαθητής είναι ξεχωριστός. Γι αυτό και όλη η εμπειρία που προσφέρει διαμορφώνεται διαφορετικά για κάθε λάτρη των ισπανικών, με τρόπο που να ικανοποιεί στο έπακρο τις προσδοκίες του για ταξίδια, σπουδές, καριέρα ή ό,τι άλλο ονειρεύεται.
Από την ευελιξία των ωραρίων και τα ολιγάριθμα τμήματα, μέχρι την ποιότητα της διδασκαλίας, τους εξειδικευμένους καθηγητές και τις σύγχρονες μεθόδους, όλα συνθέτουν μια εμπειρία πλήρως προσωποποιημένη.
90045835_l
Nεοκλασσικό μνημείο Πουέρτα δε Αλκαλά, Πλάθα δε λα Ιντεπεντένθια, Μαδρίτη
Απόλυτη προσαρμοστικότητα
Κλείσιμο
• Η αποτελεσματικότητα της εκμάθησης ισπανικών στο Ινστιτούτου Θερβάντες ξεκινάει από την εξαιρετική ευελιξία ωραρίων. Ειδικά για τους ενήλικες οι επιλογές είναι πολλές και διαφορετικές (9.00-22.00, Δευτέρα – Παρασκευή, και πρωινά Σαββάτου).
• Στην ίδια κατεύθυνση και οι ρυθμοί μαθημάτων (κανονικά, εντατικά και ειδικά), ώστε κάθε μαθητής να έχει το περιθώριο να επιλέξει ό,τι του ταιριάζει.

• Όσο για τους τρόπους διεξαγωγής των μαθημάτων: δια ζώσης ή online, μέσω τηλεδιάσκεψης zoom, αυτόνομη εκμάθηση με την πλατφόρμα AVE Global, (Aula Virtual de Español) ακόμα και χωρίς επιβλέποντα καθηγητή κ.ά. δίνουν δυνατότητα συμμετοχής σε ενδιαφερόμενους όχι μόνο από κάθε περιοχή της Αθήνας αλλά και από ολόκληρη την Ελλάδα.
48000059_l
• Το πιο σημαντικό είναι ότι τα τμήματα διαμορφώνονται με βάση την κλίμακα των επιπέδων του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες. Επίσης το Θερβάντες διαχειρίζεται τα δύο πιο αξιόλογα διπλώματα ισπανικών: το πιστοποιητικό SIELE και το δίπλωμα DELE (Διπλώματα Ισπανικών ως Ξένης Γλώσσας) δίνοντας επίσημη πιστοποίηση γλωσσομάθειας.

• Εκτός από ολιγάριθμα τμήματα όλων των ηλικιών και των επιπέδων οργανώνονται θεματικά εργαστήρια, ειδικά μαθήματα λογοτεχνικής μετάφρασης, διδάσκονται ελληνικά σε ισπανόφωνους και δημιουργούνται χωριστά τμήματα για επιχειρήσεις, επαγγελματίες κ.ά.

• Στα highlights η προσωπική συμβουλευτική (κατατακτήρια τεστ κ.ά.) και η δωρεάν πρόσβαση στην βιβλιοθήκη Χουάν Κάρλος Ονέττι την πιο σημαντική βιβλιοθήκη σε ισπανικά στην Ελλάδα.
thervantes_header
Με τη σφραγίδα των ειδικών
Η διδασκαλία υψηλής ποιότητας από ισπανόφωνους καθηγητές με πανεπιστημιακή εκπαίδευση είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που εγγυώνται γρήγορη και αποτελεσματική εκμάθηση ισπανικών στο Ινστιτούτο Θερβάντες. Η συνεχής επιμόρφωση των καθηγητών στην οποία επενδύει σημαντικά αποτελεί μια επιπλέον εξασφάλιση.

Το ίδιο το Ινστιτούτο Θερβάντες που βρίσκεται στην Ελλάδα από το 1991 κάθε χρόνο διαθέτει περισσότερους από 100.000 μαθητές στα 8.000 τμήματα που λειτουργούν στα κέντρα του σε όλο τον πλανήτη. Ωστόσο, οι δραστηριότητές του δεν περιορίζονται μόνο στη διδασκαλία της γλώσσας αλλά και στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως εκθέσεις, συναυλίες, διαλέξεις, κινηματογραφικές προβολές κ.ά. που αφορούν τη γενικότερη διάδοση του πολιτισμού των ισπανόφωνων χωρών.
IMG_3112a
Η γλώσσα του μέλλοντος
Στην εποχή των ευμετάβλητων συνθηκών και της αλματώδους εξέλιξης τα ισπανικά εξελίσσονται στη δεύτερη σημαντικότερη γλώσσα στον κόσμο. Σήμερα το 7,6% του παγκόσμιου πληθυσμού, δηλαδή 580 εκατομμύρια άνθρωποι, μιλάει ισπανικά. Υπολογίζεται μάλιστα ότι σε δέκα χρόνια από τώρα η πλειοψηφία των οικονομικών συναλλαγών του πλανήτη θα απαιτεί γνώση-χρήση ισπανικών. Τώρα οι ισπανόφωνες χώρες που βρίσκονται σε ραγδαία ανάπτυξη προσφέρουν σπουδές αλλά και εργασιακές προοπτικές σε όλους τους τομείς.

Με δύο λόγια, όποιος μαθαίνει ισπανικά σήμερα μπορεί να διεκδικήσει μια θέση σε κάποιο κορυφαίο πανεπιστήμιο του ισπανόφωνου κόσμου (21 χώρες) εξασφαλίζοντας το επαγγελματικό τους μέλλον. Παράλληλα, η ισπανική κουλτούρα πρωταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο με πολλούς και διάφορους τρόπους έκφρασης (θέατρο, σινεμά, μουσική, γαστρονομία κ.ά.). Η Ισπανία ως η τρίτη χώρα στον κόσμο με τα περισσότερα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
image002

Ήξερες ότι... 
Τα ισπανικά είναι μια γλώσσα που εμείς οι Έλληνες μαθαίνουμε πολύ εύκολα; Λόγω φωνητικής ομοιότητας με τη μητρική μας γλώσσα μπορούμε να αφομοιώσουμε γρήγορα τα ισπανικά και μάλιστα να τα μιλάμε με τέλεια προφορά. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αφού οι ισπανόφωνες χώρες είναι προορισμοί πολύ αγαπητοί στην Ελλάδα. Ειδικά οι νέοι, εκτός από τα ταξίδια και τον τουρισμό, συχνά επιλέγουν διάφορες ισπανικές πόλεις για λόγους εκπαιδευτικούς (π.χ. συμμετέχουν στο ιδιαίτερα δημοφιλές πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus κ.ά.) αλλά και για να κάνουν εκεί τα καινούργια τους επαγγελματικά ξεκινήματα.

Info
Εγγραφές όλο το χρόνο
Σκουφά 31, Κολωνάκι, τηλ. 210 3634117,  www.atenas.cervantes.es/gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης