«Μάχη» για να σωθεί η μικρή φάλαινα στον Άλιμο -Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης

«Μάχη» για να σωθεί η μικρή φάλαινα στον Άλιμο -Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης

Είναι τραυματισμένη, ίσως από προπέλα -«Η πρόγνωση δεν είναι καλή», λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς

falaina-alimos-arthro
Μεγάλη είναι η κινητοποίηση για τη διάσωση της φάλαινας φυσητήρα που βρίσκεται τραυματισμένη μόλις λίγα μέτρα από την παραλία του Αλίμου.

Στο σημείο από νωρίς το πρωί έχει σπεύσει το λιμενικό, το οποίο αναζητά τρόπους για να την απομακρύνουν και να την σπρώξουν προς τα μέσα σε μεγάλο βάθος, καθώς κινδυνεύει όσο μένει έξω.

Το λιμενικό ειδοποίησε ειδικούς από το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών. Όπως αναφέρουν είναι τραυματισμένη, ίσως από προπέλα, καθώς φέρει ένα τραύμα στο ρύγχος της και κάποιες χαρακιές στο σώμα της.

Όπως μάλιστα τόνισε ο καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας, Δρόσος Κουτσούμπας, πρόκειται για μία μικρού μήκους φάλαινα, ένα εντελώς άκακο ζώο.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chh67mayn369-se)
Το λιμενικό ειδοποίησε και την επιστημονική υπεύθυνη του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «Αρίων» και στο σημείο έσπευσε ειδικός νοσηλευτής από το Αττικό Πάρκο.

Κλείσιμο
5492784
5492757


Η Ευγενία Σκούντζου, κτηνίατρος και μέλος του «Αρίωνα», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι θα γίνει προσπάθεια αιμοληψίας από το κήτος καθώς ακόμη δεν γνωρίζουν οι ειδικοί γιατί αποπροσανατολίστηκε και εάν εκτός από τα τραύματά του έχει ενδεχομένως και κάτι άλλο. Τα δείγματα έχουν σταλεί στα εργαστήρια προκειμένου άμεσα να εντοπιστεί η αιτία του προβλήματος.

Η κυρία Σκούτζου πρόσθεσε ότι οι ειδικοί θα προσπαθήσουν να του προσφέρουν και κάποιου είδους νοσηλεία, χωρίς ωστόσο να απομακρυνθεί από το νερό.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chh5yw1t3y9d-se)

Στο σημείο βρίσκεται και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς.

5492779


«Δυστυχώς αυτή τη στιγμή υποφέρει. Η πρόγνωση δεν είναι καλή», δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chh5kvk1fbnt-se)

Εξήγησε ότι δεν πρόκειται για φάλαινα - φυσητήρα αλλά για φάλαινα – Ζιφιό, δηλαδή μια ραμφοφάλαινα που ζει συνήθως σε βυθούς από 1 έως 3 χλμ.

Το γεγονός ότι έχει βρεθεί σε τόσο ρηχά νερά δείχνει ότι προφανώς αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, τόνισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος.

Ειδήσεις σήμερα:

Τι αλλάζει μετά την απόφαση για χαλάρωση των μέτρων σε εστίαση και διασκέδαση

Εφιάλτης στην Αργυρούπολη: Ο «νταής» που έμαθε τζούντο για να χτυπάει γυναίκες

Απίστευτο θέαμα στον Άλιμο: Στα ρηχά μικρή φάλαινα - Είναι τραυματισμένη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης