Διαρροή αερίου σε αγωγό στο Παγκράτι – Εκκενώθηκαν πολυκατοικίες

Διαρροή αερίου σε αγωγό στο Παγκράτι – Εκκενώθηκαν πολυκατοικίες

Δείτε εικόνες και βίντεο - Απαγορεύτηκε στους οδηγούς να ανάψουν τα αυτοκίνητά τους - Πού διεκόπη η κυκλοφορία - Έντονη οσμή στην περιοχή - Η γυναίκα που εντόπισε τη διαρροή μιλά στο protothema.gr

pagrati-aerio-arthro
Συναγερμός σήμανε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, στο Παγκράτι για διαρροή αερίου σε δρόμο της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, έγινε κλήση για διαρροή αερίου από αγωγό με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν πέντε οχήματα και 15 πυροσβέστες, αλλά και αστυνομικοί. Την ίδια ώρα σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκκενώθηκαν πολυκατοικίες και καταστήματα της περιοχής σε ακτίνα 50 μέτρων. Η μυρωδιά είναι έντονη στην περιοχή. 

Η εκκένωση προχωρά και έχουν απομακρυνθεί πολίτες από πολυκατοικίες και καταστήματα σε δύο οικοδομικά τετράγωνα, ενώ έχει δοθεί οδηγία στους οδηγούς να μην ανάψουν τα αυτοκίνητά τους.  

Η περιοχή πάντως παραμένει αποκλεισμένη από την Αστυνομία, ενώ απομακρύνθηκαν συνολικά 27 ένοικοι από τις τρεις πολυκατοικίες, δίπλα στο σημείο της διαρροής.

Στο σημείο έχει μεταβεί και ο γγ Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για το πρόβλημα και να συντονίσει τις ενέργειες για την παροχή κάθε βοήθειας προς τους κατοίκους που ξεσπιτώθηκαν.  Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί από την Πολιτική Προστασία ένα λεωφορείο για να βολευτούν προσωρινά οι άνθρωποι και να μην κάθονται στο κρύο, μέχρι να δοθεί η άδεια να επιστρέψουν στα σπίτια τους.


Παγκράτι
Κλείσιμο



Παγκράτι - Διαρροή αερίου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν μία πολίτης είδε στο πεζοδρόμιο να αναβλύζει νερό στο οποίο υπήρχαν μπουρμπουλήθρες και έντονη οσμή στον χώρο. Η ίδια κάλεσε τις αρχές.

Δείτε τι είπε στο protothema.gr:

Παγκράτι


Παγκράτι αυτόπτης μάρτυρας



Η διαρροή έγινε στην συμβολή των οδών Πύρρου και Αινείου και όχι σε κάποιο κτήριο, ενώ για να επιληφθεί της διαρροής η Πυροσβεστική και τα αρμόδι συνεργεία, έχει γίνει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Φιλολάου στο ύψος της οδού Φρύνης και στην οδό Ιλιάδος από το ύψος τους οδού Φρύνης.

aineioy__1_
aineioy__5_
aineioy__3_


Σύντομα η αποκατάσταση λένε πηγές της εταιρείας διανομής αερίου

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Εταιρεία Διανομής Αερίου, πρόκειται για ένα περιστατικό ρουτίνας το οποίο δεν προκαλεί ανησυχία για τις πολυκατοικίες στο σημείο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα όλα ξεκίνησαν όταν προκλήθηκε τρύπα σε αγωγό της ΕΥΔΑΠ. Από το νερό που ανάβλυζε προκλήθηκε οπή στον αγωγό αερίου της περιοχής, η οποία ωστόσο αποτελεί μία διαχειρίσιμη βλάβη.

pagrati__1_
pagrati__5_
pagrati__6_


Στο σημείο βρίσκονται τα αρμόδια συνεργεία και εκτιμάται μάλιστα πως η αποκατάσταση θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο ώρες. Η εκκένωση δε των πολυκατοικιών έγινε για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο, καθώς συνεργεία τόσο της ΕΥΔΑΠ όσο και της ΕΔΑ βρίσκονται στο σημείο και έχουν κλείσει τις παροχές έτσι ώστε να προχωρήσει η επισκευή των αγωγών.

Ειδήσεις σήμερα:

Δόμνα Μιχαηλίδου: Όταν πήγα να παραλάβω το γραφείο μου στο υπουργείο, μου έδειξαν τη γραμματεία

Καταγγελία: Της έταζε γάμο αλλά όταν χώρισαν έστελνε γυμνές φωτογραφίες 16χρονης στον πατέρα της

Τα Rafale είναι εδώ: Τα μηνύματα και τα κρυφά όπλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης