Κακοκαιρία «Ελπίς» - Εύβοια: Στο έλεος του χιονιά, με διακοπές ρεύματος και εγκλωβισμένους

Κακοκαιρία «Ελπίς» - Εύβοια: Στο έλεος του χιονιά, με διακοπές ρεύματος και εγκλωβισμένους

Ποιοι και πόσοι οικισμοί είναι χωρίς ρεύμα σε όλο το νομό - Αγωνιώδεις προσπάθειες για να αποκατασταθούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης - Μέχρι το βράδυ θα έχουν επανέλθει λένε οι αρχές

evoia-xionia-65
Στο έλεος των καιρικών φαινομένων βρέθηκε για ακόμη μία φορά η Εύβοια, η οποία μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, είδε την κακοκαιρία «Ελπίδα», με τον πυκνό χιονιά να αποκλείει χωριά και να προκαλεί προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Οι αναφορές από τους κατοίκους εξέπεμπαν απόγνωση αφού το χιόνι είχε ξεπεράσει σε ορισμένες περιπτώσεις και το μισό μέτρο με αποτέλεσμα να μην μπορούν ούτε και να μετακινηθούν. Ο όγκος του χιονιού αγγίζει ακόμα και το ένα μέτρο σε ορισμένες περιοχές, όπως στο χωριό Κούτουρλας του Δήμου Κύμης Αλιβερίου με αποτέλεσμα ορισμένοι κάτοικοι να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους.

Οικισμοί χωρίς ρεύμα σε όλο το νομό

Μέχρι αργά το μεσημέρι της Τρίτης, στις περιοχές του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης -Αγίας Άννας, του Δήμου Καρύστου, του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου υπάρχουν σημειακές διακοπές ηλεκτροδότησης ενώ σύμφωνα με το eviathema.gr, σε περιοχές του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων το πρωί της Τρίτης παρατηρούνται διακοπές νερού.

elpis


Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έφτασαν την Τρίτη στο νησί από άλλες περιοχές, αλλά δεν υπήρχε πρόσβαση σε διάφορα κρίσιμα σημεία για να μπορέσουν να φτάσουν μέχρις εκεί και να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Σημειώνεται ότι με βάση την τελευταία ενημέρωση το μεσημέρι της Τρίτης, στην Εύβοια εντοπίζονται βλάβες σε 6 οικισμούς στo Βόρειο τμήμα του νησιού και περί τους 15 οικισμούς στο Νότιο. Επισημαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών θα έχει αποκατασταθεί μέχρι το βράδυ.

Απολογισμό των εργασιών των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών που προκάλεσαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος στην Αττική και αλλού ανά την Ελλάδα έκαναν ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, και ο διευθύνων σύμβουλος του διαχειριστή, Αναστάσιος Μάνος.

Όπως είπαν ο στόχος είναι μέχρι το βράδυ να έχει αποκατασταθεί η συντριπτική πλειοψηφία των βλαβών. Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα στην Αττική σε σύνολο 2.600 γραμμών μέση τάσης, διακοπές ηλεκτροδότησης καταγράφηκαν σε 79 γραμμές και μετά από ολονύχτιες επιχειρήσεις έχουν περιοριστεί σε 45. Από αυτές οι 8 έχουν επισκευαστεί και στις υπόλοιπες 37 οι εργασίες συνεχίζονται.

Πυκνή χιονόπτωση στην Ερέτρια


Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος, είπε ότι για την αποκατάσταση των βλαβών ενεργούν 650 εργαζόμενοι με 180 οχήματα. Τα συνεργεία, πρόσθεσε, είναι σε επαφή με ΕΛΑΣ και πολιτική προστασία «ώστε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε περιοχές που πρέπει να επιχειρήσουμε, πρώτα τις πυκνοκατοικημένες και μετά τις αραιοκατοικημένες».

Όσον αφορα τα νησιά ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ είπε ότι έχουν αποκατασταθεί στο σύνολό τους με εξαίρεση ένα τμήμα χωριού της Νάξου και δύο χωριών στην Κρήτη. Για τη Βοιωτία έκανε λόγο για ορισμένους οικισμούς στην περιοχή της Αταλάντης που έχουν προβλήματα ενώ για την Εύβοια έκανε λόγο για 6 οικισμούς στην κεντρική και νότια Εύβοια και περί τους 15 στα βόρεια του νησιού που ακόμα δεν έχουν ρεύμα.

xionia-eyboia-1


Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

Η κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και λεωφορείων, στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, από την 56,728η χ/θ (κόμβος Σχηματαρίου), έως την 135,715η χ/θ (διόδια Τραγάνας), διεξάγεται και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ομοίως, η κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και λεωφορείων, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και στο τμήμα της Νέας Εθνικής Οδού Σχηματαρίου – Χαλκίδας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 0,000η χ/θ (κόμβος Σχηματαρίου), έως την 11,000η χ/θ (Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας).

Ειδήσεις σήμερα:

Αττική Οδός, ένας δρόμος με πανάκριβα διόδια, χωρίς μέτρα για έκτακτες καταστάσεις - 200 άτομα παραμένουν ακόμα εγκλωβισμένα

Κακοκαιρία: Το viral βίντεο στο TikTok για όσους παραγγέλνουν με τον χιονιά

Καραμανλής: Αποζημίωση €1.000 στους επιβάτες τραίνων που εγκλωβίστηκαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης