Κίνηση στους δρόμους: Στη «μάχη» της διάνοιξης δρόμων οι δήμοι της Αττικής

Κίνηση στους δρόμους: Στη «μάχη» της διάνοιξης δρόμων οι δήμοι της Αττικής

Μετ' εμποδίων η κυκλοφορία στην Αττική: Κλειστοί δρόμοι, εκτροπές και αλλαγές στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς - Δείτε χάρτη

kinisidromoi-mmm
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση των δήμων της Αττικής, κυρίως των βορείων προαστείων, αλλά και στα βόρεια και ανατολικά του νομού, προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως το οδικό δίκτυο. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες δεν σταμάτησαν τη νύχτα να εργάζονται για τις κεντρικές αρτηρίες και στη συνέχεια η προσπάθεια των δήμων θα επικεντρωθεί στον καθαρισμό του δευτερεύοντος οδικού δικτύου, ώστε ν' ανοίξουν οι κάθετοι δρόμοι και οι παράδρομοι, που έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα και σε πολλές των περιπτώσεων, ειδικά στους βόρειους δήμους, είναι απροσπέλαστοι.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες έχει αρχίσει και η πρώτη καταγραφή σε ζημιές, κυρίως από πτώσεις δέντρων.

Οι δήμαρχοι έχουν κάνει έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων, ενώ ειδικά για τις περιπτώσεις όπου υπάρχει ανάγκη μετακίνησης, καλούν τους πολίτες να επικοινωνήσουν με τον δήμο. Ήδη κατά τη διάρκεια της χτεσινής ημέρας, δημοτικά οχήματα εξυπηρέτησαν πολίτες που έπρεπε να μεταβούν σε νοσοκομείο και το ίδιο θα κάνουν και σήμερα αν χρειαστεί.

Υπήρξαν έκτακτα περιστατικά και κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως στον δήμο Ωρωπού, όπου προέκυψε ανάγκη να μεταβεί ασθενής με πνευμονικό οίδημα από το Κέντρο Υγείας σε νοσοκομείο της Αθήνας και υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια της δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας για τη διακομιδή του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Με προβλήματα λειτουργούν από νωρίς το πρωί  τα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που έχει προκαλέσει η "Ελπίς» στην Αττική.

Ειδικότερα, τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο οδικό δίκτυο της Αθήνας λόγω της συνεχιζόμενης έντονης χιονόπτωσης, καθιστούν αδύνατη την εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων με λεωφορεία και τρόλεϊ.

Κλείσιμο
Προτεραιότητα για την αποκατάσταση δρομολογίων, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό, θα δοθεί στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες.





Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικός


Όσον αφορά στα μέσα σταθερής τροχιάς, στη Γραμμή 1 του μετρό (Ηλεκτρικός), η κυκλοφορία των συρμών θα γίνεται στο τμήμα Πειραιάς-Αττική και αντίστροφα, από την έναρξη της λειτουργίας, χωρίς δηλαδή να είναι δυνατή η πρόσβαση προς τα βόρεια προάστια.

Χωρίς καμία μεταβολή θα λειτουργήσει η Γραμμή 2 του μετρό, αλλά και η Γραμμή 3 από την έναρξη της λειτουργίας τους. Ωστόσο, στη Γραμμή 3 δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», δηλαδή στο κομμάτι της Γραμμής από το Σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας προς Αεροδρόμιο.

Αναφορικά με τη λειτουργία του Τραμ, θα ξεκινήσει και στις 2 γραμμές, στις 8 το πρωί.

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ

Αντίθετα, στα αμαξοστάσια θα παραμείνουν για δεύτερη ημέρα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, καθώς «τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο οδικό δίκτυο της Αθήνας λόγω της συνεχιζόμενης έντονης χιονόπτωσης, καθιστούν αδύνατη αύριο την εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων με λεωφορεία και τρόλεϊ», ανέφερε χθες ο ΟΑΣΑ.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας, «εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής θα διενεργούν αυτοψίες από τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση για τη σταδιακή αποκατάσταση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού από τα οδικά μέσα, στο βαθμό που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών».

Από τις 12 το μεσημέρι ο Προαστιακός

Σε λειτουργία μεν, αλλά μετά τις 12 το μεσημέρι θα τεθεί και ο Προαστιακός, στις γραμμές «Πειραιάς - Αθήνα – Αεροδρόμιο», «Κιάτο – Αεροδρόμιο» και «Αθήνα – Χαλκίδα». Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, «το υπόλοιπο δίκτυο της Πελοποννήσου (Προαστιακός Πατρών, Κατάκολο - Ολυμπία, Διακοπτό - Καλάβρυτα) και βορείως του Παλαιοφαρσάλου (Λάρισα - Θεσσαλονίκη, Καλαμπάκα - Λάρισα - Βόλος, Έδεσσα - Φλώρινα, Θεσσαλονίκη - Σέρρες - Δράμα) θα λειτουργήσει κανονικά».

Εικόνα της κίνησης τώρα στους δρόμους μέσα από τον χάρτη της Google, ώρα 10:00

kinisi-xioni



Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Γενική αργία σήμερα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα - Ποιοι εξαιρούνται

Σε ποιες περιοχές υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης

Ο Στρατός απεγκλωβίζει οδηγούς όλη νύχτα από την Αττική Οδό - Μοιράζουν τρόφιμα, νερό, κουβέρτες - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης